Nejste přihlášen/a.
Plánujeme v zaří rodinnou dovolenou do kempu na Sicilií a rád bych se zeptal jestli se taková delší trasa dá zvládnout odřídit ve dvou nebo raději auto nechat doma a sehnat nějaké letenky do Palerma?
To záleží na Vás.
Někdo sní 8 knedlíků někdo jen 4.. Ale nějakých 30hodin cesty autem určitě bude báječných. Rychlejší a jednodušší je opravdu letadlo..
Já bych rozhodně letěla. Byli jsme na Sicilii v hotelu kosek od Catanie, takže jsme letěli tam.
U vás ale je to trochu jiné, když chcete do kempu. To asi toho povezete víc, než byste letadlem mohli.
Přímých linek je několik. Wizz tuším létá do Palerma a Catanie, Ryanair bude od podzimu létat do Catanie, dále pak i Eurowings a Smartwings.
Auto na dovolené je výhoda. O tom neni sporu.
Ještě existují vlaky, ale pokud nekupujete akční jízdenky, tak letenky vyjdou levnějc.
Taky existuje autovlak, tím byste si cestu zkrátil třeba z Vídně do Říma, nebo kam to teď jezdí (z Boloni to odbočuje přes Rimini do Ancony), jestli ještě bere auta. Tak nebere, nightjet.com/... nabízí jen chorvatsko od €129.90. Já jsem si říkal, že jsem tam ty plošinové vozy neviděl.
Jinak jede vlak z Říma až do Palerma. Taky jsme každoročně (i letos) obdivovali zpoždění vlaku do nebo ze Siracus (to je taky na Sicílii). ICN1963 Miláno - Siracusy. Vždycky několik hodin. Když ještě nebyl povinně lehátkový, vlastně ani povinně místenkový (někdy po roce 2000, odhaduju 4 nebo 5), taky jsme s ním jeli (ne až na sicílii) a namísto v 6 ráno přijel někdy po desáté hodině (on už z Modeny vyjel o dost pozdějc). V zásadě to ničemu nevadilo, ubytovávalo se tehdy od dvanácti, takže místo 6 hodin čekání jsme nečekali vůbec, protože nás ubytovali hned.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.