Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se vydržet cestovat autem na Sicilií

Od: lubos41 odpovědí: 11 změna:

Plánujeme v zaří rodinnou dovolenou do kempu na Sicilií a rád bych se zeptal jestli se taková delší trasa dá zvládnout odřídit ve dvou nebo raději auto nechat doma a sehnat nějaké letenky do Palerma?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, jde to, ale jedna cesta trvá dva dny, pokud má být řízení bezpečné, s poznáním okolí a řidiči se prostřídaji. A v září už tam je i chladnější počasí (do 30°C), tak i cesta je příjemnější. Zdravím!
P.S. I cesta trajektem (asi 20 minut) je nevšedním zážitkem.
doplněno 21.08.23 13:34: lubos41 - píšete o rodinné dovolené do kempu, což znamená více osob a více bagáže, tak vlastní naložené auto a možnost určovat si místo i čas dle svého, bude asi varianta nejlepší. A ta krásná a pravá Itálie (dle mého názoru) začíná až u Neapole, kterou máte na trase a potom dolů směrem na Sicílii. No, a Sicílie je úžasná.

hodnocení

2x
Jel jsem do Tropea (Kalábrie) z níž to je na Siciílii už jen kousek. Odřídil jsem si to sám, ale měli jsme to na 3 etapy - 1. den k Lago di Garda, pak na pár dní k Neapoli a nakonec Tropea. Ale dokážu si představit, že se to dá v klidu zvládnout i za 2 dny ve 2 řidičích..

hodnocení

1x

Pokud běžně jezdíte a nejste sváteční řidič, pak se to za 2. dny dá samozřejmě ujet poměrně pohodlně a ještě cestou něco uvidíte.

hodnocení

1x

Skuste si to aj spocitat, benzin alebo nafta budu na tej ceste vyznamna polozka, plus noclah po ceste.

hodnocení

0x

To záleží na Vás.

Někdo sní 8 knedlíků někdo jen 4.. Ale nějakých 30hodin cesty autem určitě bude báječných. Rychlejší a jednodušší je opravdu letadlo..

ano

Ano, dá. Letos jsem na Sicílii byl, k trajektu v Mesině od Prahy cca 17 hodin autem. Počítej ale s tím že od Říma budeš potkávat častěji řidiče co neumí řídit :)

Sám jsem se divil že mě nikdo nikde nenaboural.

hodnocení

0x

Já bych rozhodně letěla. Byli jsme na Sicilii v hotelu kosek od Catanie, takže jsme letěli tam.

U vás ale je to trochu jiné, když chcete do kempu. To asi toho povezete víc, než byste letadlem mohli.

mathew
hodnocení

0x
Proč by se to nedalo? Však to je jenom 2 tisíce km do Španělska je to klidně 3 tisíce a taky se tam jezdí autama. Podle Googlu je to 20h, záleží odkud pojedete a jak. Při 130-140km/h to půjde stáhnou k 15h.
Samozřejmě můžete letět, ale když jsem naposledy hledal letenky tak to na Sicílii nebyl žádný zázrak a bylo pomalu rychlejší to auto a pochybuji, že od té doby vznikla přímá linka z ČR.
nox®

Přímých linek je několik. Wizz tuším létá do Palerma a Catanie, Ryanair bude od podzimu létat do Catanie, dále pak i Eurowings a Smartwings.

mathew
No aspoň něco se změnilo k lepšímu. V tom případě bych se rozhodl podle toho jestli chci v místě auto a cestou něco navštívit. Takže osobně bych jel stejně autem a cestou se stavil u toho jezera a v Římě

ml1
hodnocení

0x

Auto na dovolené je výhoda. O tom neni sporu.

Ještě existují vlaky, ale pokud nekupujete akční jízdenky, tak letenky vyjdou levnějc.

Taky existuje autovlak, tím byste si cestu zkrátil třeba z Vídně do Říma, nebo kam to teď jezdí (z Boloni to odbočuje přes Rimini do Ancony), jestli ještě bere auta. Tak nebere, nightjet.com/... nabízí jen chorvatsko od €129.90. Já jsem si říkal, že jsem tam ty plošinové vozy neviděl.

Jinak jede vlak z Říma až do Palerma. Taky jsme každoročně (i letos) obdivovali zpoždění vlaku do nebo ze Siracus (to je taky na Sicílii). ICN1963 Miláno - Siracusy. Vždycky několik hodin. Když ještě nebyl povinně lehátkový, vlastně ani povinně místenkový (někdy po roce 2000, odhaduju 4 nebo 5), taky jsme s ním jeli (ne až na sicílii) a namísto v 6 ráno přijel někdy po desáté hodině (on už z Modeny vyjel o dost pozdějc). V zásadě to ničemu nevadilo, ubytovávalo se tehdy od dvanácti, takže místo 6 hodin čekání jsme nečekali vůbec, protože nás ubytovali hned.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]