Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záznamy z veřejných kamer,rozpoznání dle fota

Od: juglans® odpovědí: 24 změna:

Dobrý den,prosím vás,věděl by někdo odkaz na web,kde si můžu vložit svoji fotku a ukáže mi to záznamy,kde mě kamera zachytila?Nevěděla jsem ,že tohle vůbec jde.Včera,při posezení s neznámými lidmi,mi jeden z nich ukázal co je možné a hlavně nevím,proč.Prostě si mě u stolu vyfotil a hned mi ukazoval moje záznamy z kamer v našem regionu.no,nebylo mi z toho příjemně,při představě,že si třeba foto nesmazal a ted může zjistit různé záznamy.Já se nerada fotím,natož videa o kterých nevím..Měl by prosím někdo odkaz,jen podotýkám,nemám chytrý mobil,takže na PC a možnost vložit svoji fotku.?Předem mo děkuji za odpovědi.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makak
hodnocení

6x
Trapný, zkus vymyslet něco více uveritelneho...

hodnocení

3x

Červená Karkulka

Ano, ktora s vlkom zbierala v lese vesele huby, zapila to domacou a na zaver cigaretku z vlastnej zahradky.

hodnocení

2x

Udělal si z Vás prču. Už před pár lety jsem narazil na aplikaci "Moje město" . Nahrál jsem tam fotku, zadal jméno a vznikl krátký filmeček o městě, kde byla má ulice, na bilbordech byla má tvář, na tramvajích napsána má stanice, byla tam má hodpoda. Byla to reklamní akce na nějaké pivo. Nedávno jsem viděl aplikaci Bond - Poslední mise. Dala se tam nahrát fotka a vznikl film, kde se ta fotka objevila jako obraz v galerii, z vyfoceného se stal parťák Bonda, zajímavé... Do podobných kravin nahrávám fotky svých psů...

hodnocení

Kdyby si udělal prču,tak by na videu nebyla i moje dcera,kterou nefotil.Ale netvrdím,že to neexistuje.

hodnocení

Cože?Sama jsem byla včera v šoku,co jde. A není mi z toho moc dobře.Věřím,že se tady objeví někdo,kdo tohle zná.

hodnocení

Také mě napadlo,že mohl být policajt a mít přístup.

Ani policia nema vsade online pristup, navyse taketo systemy nefunguju stylom "ukazem to kamosom v bare", ale kazdy pristup je zaznamenany a dotycny by musel vysvetlovat, preco pouzil vase foto. Podla mna si vymyslate.

re4zon
To by ses asi hodne divil, k cemu vsemu maji nekteri lide pristup a odkud. Bohuzel.

hodnocení

0x

Nieco take by porusovalo GDPR, cize pre bezneho obcana to urcite ako verejna sluzba fungovat nebude.

Kamerove systemy navyse nie su navzajom prepojene, cize ziadny taky univerzalny pristup pripojeny na internet z principu nie je mozny. Priklad : bezpecnostne kamery obchodaku alebo bytoveho domu nikam pripojene nie su.

hodnocení

0x
Tak jedině někdo kdo tyhle systémy dělá. V našich končinách asi hlavně pro policisty. Ale dost pochybuju, že by se takhle okatě chlubil cizí ženské v hospodě.
hodnocení

ano,to mně také nesedí,že kdyby byl policista,že by riskoval,se s tímto chlubit.Ale opravdu se stalo a je mi jedno,že si tady mnozí myslí,že mám ráda pohádky:)

jim
Prosimvas, když vás to tak zajímá, tak si zjistěte, kdo to byl, kde pracuje, když ani nejsi schopná specifikovat Z JAKYCH KAMER…
Mohl to být taky nějaký úchylák stalker, co si tě fotí…
Nebo člověk s přístupem někam.Ať už s legálním nebo nelegálním. Žádný veřejný systém neexistuje a ani oficialne neexistuje centralni databaze xichtu z kamer. což nevylučuje, že jí někdo polo legalně může mít, ať už pro testovací nebo vývojové účely…
Nebyly to třeba ksichty z bankomatu? až se rozpomeneš co to bylo za záběry, dej vědět.
hodnocení

No,jak si mám pamatovat,kde jsem zrovna šla s dcerou,vím jen,že to byl záznam z ulice..Za další,ikdybych našla kontakt na toho člověka,tak si neumím představit,jak bych se ho zeptala.Jediné co by zjistil,že mě to nějak náramně zajímá a nic by mi nejspíš neřekl.A včera,když jsme hráli i s jejími syny,tak nebyl prostor se ho zeptat dál,ale také já ještě v duchu zpracovávala,co jsem shlédla a nebylo mi z tohoto nejlépe.Pak jsme se rozešli,každý domů a podotýkám,já na vlak,protože to bylo vjiném místě,než bydlím a tihle lidi,tam byli někde jako chalupáři.Jinak co jsem pochopila,že to nebyli žádní dělníci,velmi vzdělaní lidi.Na syny kontakt mám na f.kvůli muzice,kdyby někdy náhodou atd a taky to jsou mladasove,studující už několikátou Vš ,pedagog.se sportovním zaměřením a jiné..Mladasové říkám prot,že mě bude 60 ,ale u muzikantů se věk neřeší.Tak vidíte,na syny kontakt mám,ale nechci je vyplašit,otázkou,co to bylo s tou kamerou..Proto jsem se obrátila na veřejnost..

jimi
.Ok babi, proste nenapadne zjisti od decek, kde tatka pacuje… cim se mimo hrani zabyva :)
Formulace typu co to bylo s tou kamerou, tak to opravdu tak hloupa nevhces byt.
Z jakýho úhlu prosím tě byl ten závěr na tý kameře, bylo to něco přímo do ksichtu a nebo to bylo něco z nadhledu?
Veřejný kamery resp. ty policejní bývají hodně z nadhledu, tam si moc neumím vybavit rozlišení řádu obličeje
Nemohla to být nějaká kamera za výlohou? Co když pán dělá SOFTWARE? pokud si nevybavíte, odkud to byl záběr, no tak časem, ne hned, třeba až za měsíc, zjistěte, jakou má profesi čím se živí, co vystudoval…
Říkám vám, s tímhle nebude dělat žádný lopata. takže můžete zase klidně spát, nemá k tomu přístup každý. Řekl bych že tak jeden člověk z 20 000 :)
Já kdybych měl třeba řetězec nějakých provozoven, nebo PCO dohledy security v obchodakach apod., asi bych si taky dokázal něco podobného naimplementovat, k tomu detekci okolo procházejících mobilů atp. Docela levny dneska. když to ukládání MAC das do mytnych bran, muzes monitorovat pohyb osob napric dalnicemi i mimo goverment. Takova data by se dala dobre vytezovat :) vlastně nainstalovat takový systém dnes může kdokoliv kamkoliv klidně i na kandelábry ve městě, a vůbec ti to nemusí ani nikdo všimnout :)

jim
hodnocení

0x
A kdo jste? podle toho, že nemáte chytrý mu to soudím, že jste starší osoba, takže žádná atraktivní pětadvacetiletá blondýna?
Takže pokud nevymyslíte, tak přijít na způsob, proč bych vám to ukazoval? Aby se chlubil? Nebo jste zajmová osoba? jistě, můžou být lidi, co k tomu mají přístup… pokud si nevymýšlíte, tak vysypej te, kde vás ty kamery nasnímali a co mají ty místa společného…
To být nějaký sekuriťák z místního supe4marketu :)
Luci nevymýšlíte, tak je potřeba si odpíchnout opravdu od těch záznamu. druhá nepravděpodobné, kdo jste, jako měl motivací vám to ukazovat :)
—-
Nebo jste to jenom někde slyšela, zdálo se vám to ve snu, viděla ve filmu?
“ moje záznamy z kamer v našem regionu” -Tak asi nějaký regionální ajťák, že by třeba nějaké internetové firmy? Co může být v nějakém regionu na ulicích kamery, nicméně ukládání obličejů nebude košer :) samozřejmě prohledávací technologie na obličeje už existují…
Obrázky válející se na internetu můžete použít samotný Google Lens a nebo tinyeye
hodnocení

Toho pána a byl tam s rodinou,jsem nikdy neviděla a neznali mě ani oni.Byli to muzikanti a já jsem též a tak jsem se přidala,hráli jsme celý večer.Jenomže já jsem člověk,který si moc nevěří a ani v tom hraní,protože hraji příležitostně.Ukázat mě na záznamu z kamer,ho napadlo ve chvíli,když jsem nepřijímala chvály,že hraji dobře.To by ale ještě nebyl důvod,ale asi pochopil,že mám problém podívat se sama na sebe ,mám totiž Aspergův syndrom.a tak to je moje jediné vysvětlení,proč měl potřebu ,mě ukázat sebe na videu.Nevím,třeba si to jen myslím...je fakt,že to byl záznam,jak ženu někde ,celá upachtěná,popoháním před sebou dceru,aby jsme stihaly,nevím co..Nerada jsem se takto viděla a proto jen shlédla letmo a jiná videa ,už mi neukazoval.doplnil to slovy:Když jsi z tohoto regionu,tak to prostě ukáže záznamy,kde tě to zrovna zabralo.Vážně nevím,co si o tom myslet,byl to záznam někde z ulice..

jim
A kolik mu/vam je let? Tedy nakolik je pravdepodobny, ze je to nerd, ajtak apod., aby rozuměl tomu, co popisujete. protože je to pravděpodobně není veřejné, je to pro specifický okruh lidí, kteří patrně musejí mít určitý skill
Nekde s ulice? Ale kde presne? ;) to by musel být ten obličej sakra dobrém rozlišení, jak velký obličej byl na té obrazovce? Běžně totiž uliční kamery mají velmi mizerné rozlišení, záleží, co s ní mají, jak jsou staré,
Jeden jediny zaznam jste videla? tak to nic neznamená. viz první odstavec, může dělat na tom úřadu, může dělat pro firmu, co to dodává městské policii k dohledu, cokoliv.
V době covidu se tady masivně nabízeli čínský kamery, který automaticky rozpoznávali, jestli máš covid… rozpoznávání obličejů je už dnes docela pokročilé, stále to ale vyžaduje dost kvalitní data
hodnocení

O věk tam nejde,hráli jsme ,coby muzikanti a byl tam s celou rodinou.Jako myslím tím,že mě neoblboval,nebalil..Popisovala jsem již,proč si myslím,že ukazoval.Jinak ten záznam byl dost čitelný,celá postava i s dcerou,jak jdeme..Nepoznala jsem už kde na ulici

jim
Rozumím, takže staticky záběr z kamery (nebo vás ta kamera sledovala) a procházející osoby, a obličeje byly rozpoznatelné?
Chybí informace, jestli to bylo ze 2 m nebo že 3,5 m z nadhledu nebo úplně zeshora jako v nákupácích…
Jistěže se pracuje na systémech AI ML, kde jsou trénovací data, takže on může být klidně analytik vývojového týmu takového SW, kde trénují data :)

hodnocení

Prostě jsem se poznala,pohyb,oblečení a kdyby šlo pouze o obličej,tak asi ano.já jsem se na to video dívala krátce a obklopila mě hrůza,že se poznávám..Ale tohle našel na základě toho,že mě vyfoti a hned následovně tohle přehrál,Nijak dlouze nehledal,musel tenhle systém,mít k používání.Nejspíš to bude nějaký,jak píšete ..

hodnocení

Ale kdy ž se nad tím záběrem ještě zamyslím,vybavuje se mi,že nás to zabíralo obě z profilu,obličej k rozpoznání u mne,jelikož dcera šla předemnou.No a pak nás to zabíralo,ze zadu,při chůzi.takže ano,obličej rozpoznatelný,v záběru i nohy.

kare
hodnocení

0x
Existují stránky, které dokážou vyhledávat člověka podle vložené fotky. Nikoliv z bezpečnostních kamer, ale z fotek dostupných na internetu. (Zdarma je tam omezený počet vložení a nejde zjistit přesný odkaz). https://pimeyes.com
hodnocení

Koukla jsem na to,vložila foto,našlo mi to jinou na f. a při další už chtělo dost peněz..Ale děkuji za seznámení i s touto možností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]