Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou v Nemecku(Elbe park)

Od: lukky007* odpovědí: 15 změna:
Dobry den jedeme zitra do Nemecka a mame karty mastercard a maestro a nevime jestli nam je vezmou v Elbe parku

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

geryw
hodnocení

0x

To záleží na tom, jak to máš nastavený u svý banky. Pokud jo, tak tě ale nejspíš ojedou na kurzu. Takže já bych si "ojra" vyměnil v Česku u větví na hranicích a platil cash...

lukky007*
hodnocení

Jak poznam ze to mam nastaveny jsem studen takze mam u csob studentske konto
geryw

tak ti při založení konta určitě dali nějaký papíry, kde to bude uvedeno, jestli má tvá karta mezinárodní platnost, ne?

ohneta*
800300300 zavolej a oni řeknou.

ohneta*
hodnocení

0x
Pokud v elbe parku akceptují tyhle karty, tak ano.

mowla*
hodnocení

0x

Pokud máš kartu mezinárodní, pak nebudešmít problém - a kurz je naopak lepší, než peíze vybírat v bankomatu a měnit hotovost, zejména u malých částek...

Pokud máš kartu jen pro ´česko´, v cizině neplatí (nedokáží ji zúčtovat)...

doplněno 07.12.12 21:31:

Pokud je karta platná, může být i stará - platební karty nesmrdí... :-D Platnost je na kartě vyznačena...

cocinkamichalka*

Mowlo, tentokrát ti bohužel musím oponovat, i mezinárodní karta Ti může být v Elbeparku na nic, viz. můj příspěvek dole...

lukky007*
hodnocení

Ano ja mam mezinarodni kartu prechazel jsem do csob pred tydnem ale moje rodice maji asi 10 let starou kartu tak ty by mohli mit problem

lukky007*
hodnocení

A jo ja zapomnel ze byli si ji menit asi pred 2 lety ale jsme na chate a nemame u sebe zadne papiry o karte.slo by to zjistit na karte

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

POZOR! Do Elbeparku do Drážďan jezdíme. Některé obchody berou i mezinárodní karty, ale některé pouze ty jejich německé! Ale je tam dostatek bankomatů, takže vybírejte tam, pokud na obchodech logo mezinárodních karet nebude... Taky jsme si ťukali na čelo... Ale prostě to tak je.

lukky007*
hodnocení

Jak to poznam ze mi ji nevezmou to uvidim ze tam nemaji napsane mastercard?Berou mezinarodni kartu v kauflandu?
cocinkamichalka*

Na většině obchodů mají obrázky - většinou VISA, Mastercard atd... V kauflandu nevím. Zeptejte se na informacích - stačí jim kartu ukázat a oni buď kývnou nebo zakroutí hlavou - chápou to... Třeba v Mediamarktu (elekto) mezinárodní karty neberou! Museli jsme tam platit cash...

"Mezinárodní obchody" typu New Yorker, Takko atd. mezinárodní karty berou - vyzkoušeno.

mowla*

Cocinkomichalko: No - možná mám tu správnou kartu (českou) a nebo nelezu do ´nesprávných´ obchodů... ;) Taky tam jezdím - a nikdy jsem neměl při platbě problém...

cocinkamichalka*

Tak my jsme zrovna v tom Mediamarktu nepochodili a v některých obchodech s hadrama taky ne. Myslím, že ta jejich německá karta se značí EC (nejsem si jistá), a tu naši někde neberou... Je to tak půl roku co jsme tam byli naposled, tak možná už se zlepšili :)

doplněno 07.12.12 21:50:

Mowlo - jedna pro zasmání - v tom Mediamarktu jsme koupili router na internet, stál asi 120 EUR, samozřejmě nám doma nešel (špatný standard) no a jeli jsme to vracet. Vzhledem k tomu, že ani jeden neumíme německy, tak byla reklamace velmi zábavná. Oni totiž zase pro změnu neumějí anglicky a bylo to hodně rukama-nohama :-D

mowla*

No jo - moje němčina je tak na úrovni druhé lekce pro začátečníky - naštěstí jsem ještě nic nereklamoval, ale občas se mi podaří si dát nealko pivo namísto pitného (no, to sasské ani s alkoholem není nic moc), občas asi plácnu naprostý nesmysl - ale zřejmě si místní tak nějak více (než leckde u nás) uvědomují, že peníze přichází od turistů a tudíž je potřeba si turisty opečovávat - takže se tváří přívětivě...

;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]