Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová práce,jak si říct o více peněz při přijmutí

Od: juelen odpovědí: 26 změna:
Dobrý den poslední dobou mě tíží jedna věc naskytl se mi krásný pracovní flek nákupčí částečná práce v kanceláři ježdění dodávkou skupování a uskladňování materiálu na firmě následně vyplnění papíru takže proměnlivé a žádná dřina do teď jsem dělal seřizovače v jedné fabrice kde jsem si vydělal kolem 30 až lehce nad 30 čistého jenže ten chlapík který jde do důchodu a měl bych za něj nastoupit bere 30000 Hrubého plus 1 500 až 3 a 500Kč měsíční prémie podle toho jak se daný měsíc daří firmy potřeboval bych poradit zda je možné si říci hned u přijímání o více peněz potřeboval bych alespoň minimálně najít od 30 čistého je toto reálné že na to může zaměstnavatel přistoupit on ví kdo jsem a říkal že by mě bral ale o mzdě jsme se na první schůzce ještě nebavili nyní mě čeká schůzka číslo 2 a tam se mzda a dovolená a jiné detaily a postupy kdybych měl dát například výpověď ve stávajícím zaměstnání budeme probírat jaký by byl třeba nějaký pádný argument proto aby mi tyto peníze dali je mi 31 let ve stávajícím zaměstnání jsem dělal 13 bylo to mé první zaměstnání nikdy jsem nebyl nemocný na neschopenku cenu i toto vyzdvihovat? Strašně moc bych to chtěl dělat ale nemohu bohužel za každou cenu čekáme rodinu a máme také nějaké závazky prosím o tipy na argumenty jak si zkusit domluvit tyto peníze aby mi to dalo Hrubého alespoň 37000 a tím pádem čistého kolem 30.000 moc děkuji

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

6x
Když to neuděláte, nebudete vědět. Na schůzce si nechte vysvětlit všechny podmínky a pak teprve sdělte. Práce se mi líbí, rád bych pro vás pracoval, neznám absenci či neschopenku, ALE nemohu si snížit příjem, čekáme rodinu. Dalo by se s tím něco udělat?
Teprve po odpovědi se rozhodnete, zda tu práci vezmete.
juelen
hodnocení

Jé, jste moc hodný/ hodná, děkuju za prvni peo mě prinosnou kvalitniz a povzbuzující odpověď děkuju mockrát za inspiraci. Časté měnění pracovní pozice nebo vysoká fluktuace také firmu stojí peníze za zaucovani,to samé při častém marodeni
id
Není zač. Také se zmiňte, že jste ve svém věku zaměstnání neměnil, máte první zaměstnání a to už 13 let.
Jinak, kdo se bojí, nesmí do lesa. Některé firmy přímo na takovou reakcí čekají, zda zaměstnanec není tupá ovce a dokáže něco vyřídit.

hodnocení

5x

Je to otázka nabídky a poptávky.Pokud je firma schopná sehnat někoho,kdo udělá stejnou práci za nižší plat,máte problém Vy. Pokud ne,dají vám plat dle požadavku.

obtusk
hodnocení

2x

A co umíte, co neumí ostatní zájemci, kteří by na to místo chtěli nastoupit? Umíte práci dělat rychleji než ostatní? Lépe než ostatní? Proč by vám měli dát více? Za co?

juelen
hodnocení

Zq to, že vím co to znamená loajalita vůči zaměstnavateli pracovni pozoce vy mě naplňovala a dělal bych ji rád což je záruka že i precizně,nemarodim ,coz by vše mohly být benefity peo zaměstnance,nejsem takový že padla a vše peo mě končí,pokud je potřeba klidně zůstanu déle, zařídím, dokončím, klidně přijedu vypomoct i o sobotě...vykonaval bych na 100% svou práci, jelikož by mě bavila,jen nevím zda je vhodné tyto klady vyzdvihovat také jsem mladý , mám jiné potřeby než chlapík před důchodem
obtusk

Za loajalitu se nepřidává na mzdě a už vůbec ne při nástupu. To, že vás práce bude naplňovat a budete ji dělat rád, je sice hezký, ale firmu to moc nezajímá. Že budete zůstávat v práci déle je také dneska automatické pro většinu prací. Pořád jste neřekl, jakým způsobem umíte práci vykonávat rychleji nebo lépe než ostatní. Čím se skutečně lišíte od ostatních kandidátů?

Mimochodem - Jestli nemáme jinou možnost práce a už jste v podstatě připravený tu nabídku vzít za 30 000 Kč hrubého, tak s tím nic moc neuděláte. Firma to z vás cítí a říká si, nemá jinou možnost, vezme to za 30 000 Kč, nemusíme o něj bojovat a přidávat mu. Proč by vám dobrovolně dávali víc, když to stejně vezmete za těch 30 000 Kč? Zájem firem je, aby zaměstnanci dali co nejméně peněz, aby neutekli jinak a aby za ty peníze dělal co nejvíce práce.

juelen
hodnocení

Vzít to nemusím, ta práce mě láká je tam 30 hrubého plus 1500-3500 prémie každý měsíc dle toho.jak se daný měsíc firmě dařilo. Takže jsme v průměru na 32. Majitelka mne zná ví,jak pracuji a jak to mám vse kolem domu v pořádku a jsem pracovitý a rekla mi ví co za zivotopis nese do prace kolegum ukazat ze je tam vse pravda. K těm 37 moc nechybí ,pracoval bych tam rád , rád bych tu změnu práce udělal ale ne za kazdou cenu takže pokud nepřistoupí na vyšší mzdu s podekovanim a zklamáním bohuzel odmítnu,takze pokud jsem firmě sympatický a budou ve mě vidět dlouhodobou spolupráci buď mi to dajiz,a nebo budu zklamán a nedají. Ale není to tak ze bych nemel na vyber takze tuto slabinu ze mě nemohou vycítit
k2

@juelen: Penize navic se opravdu nedavaji ze sympatie a perspektivu dlouhodobe spoluprace. Bud umite neco, co ostatni uchazeci ne, pak si o penize muzete rici rovnou (coz uz zde zaznelo), anebo za Vas budou mluvit dobre pracovni vysledky, pak si muzete casem rici o vice penez.

Vy jste momentalne v pozici, kdy se muzete dohadovat kdy (za jak dlouho) a za jakych podminek by prichazelo v uvahu tech vice penez...

obtusk

Touhle vaší odpovědí jste jen ujistil, že jste PŘIPRAVENÝ NABÍDKU VZÍT takhle za těch 30 000 Kč teď hned. Na prémie a bonusy byste vůbec neměl spoléhat, na ty nejsou nároky. Počítejte tedy jen s těmi 30 000 Kč.

juelen
hodnocení

Jsem pripraven za 30 cisteho za 30 hrubeho nikoliv to rovnou odmítám. Nevim kde berete tu jistotu.
obtusk

Beru jistotu v tom, jak o tom přemýšlíte a jak se vyjadřujete. To vás ani nemusím vidět a slyšet osobně. Jste prostě natěšenej to vzít i za těch 30 000 Kč hrubého. Sice byste chtěl těch 30 000 Kč čistého, ale jak se říká, chtít leda tak můžete. Stejně jako to vycítím já, tak to vycítila už dávno firma a ví, že jí na to kývnete za 30 000 Kč hrubého.

juelen
hodnocení

Jste vedle,nevezmu to za 30 hrubého když nám to sotva pokryje náklady na život, čtěte špatně
obtusk

Čtu mezi řády. Tak se pak ozvěte, jak jste to nakonec "vyřešil". Jestli tam nakonec nastoupíte nebo ne.

juelen
hodnocení

Dobře, dám po pravdě vědět,jak jsem dopadl
juelen
hodnocení

Dobrý den, slíbil jsem , že dám vědět , takže nástupní plat po dobu zkušební dobu je 30 tisíc hrubého,po zkušební době je 35 tisíc hrubého a po roce 40 hrubého plus byvaji každý měsíc odměny dle obratu firmy 1.500 - 3500 hrubého. Tak jsem práci přijmul. Děkuji všem za rady
obtusk

Došlo na má slova a práci jste s nástupní mzdou 30 000 Kč hrubého přijal. Co bude po zkušebce, na to nemůžete spoléhat. Pokud nemáte výslově toto zvýšení ujednáno v pracovní smlouvě, můžete po zkušebce slušně ostrouhat a mít stále 30 000 Kč hrubého.

Jste vedle,nevezmu to za 30 hrubého když nám to sotva pokryje náklady na život, čtěte špatně.
A vzal…aneb jak popřít sám sebe a udělat ze sebe pako. Hodně štěstí.
juelen
hodnocení

Dobře,ale předchozí pán pracoval za 30 hrubého již několikátý rok. Ja jen zkušební dobu. Tato navýšení budou strukturovaná v pracovní smlouvě takže přežiju zkušebku a mám krásný flek a dobře placený
obtusk

Rovněž přeju hodně štěstí. Pracovní smlouvu ještě nemáte v ruce, ale už víte, co a jak tam určitě "bude" strukturováno. To, že předchozí pán pracoval XY let za 30 000 Kč hrubého, vám má dát obrázek, jak dopadnete vy sám.

hodnocení

2x

Práce seřizovače zpravidla na směny je celkem nedostatková a bývá v dělnických profesích celkem slušně placená... Nákupčí aniž bych nechtěl někoho urazit je celkem taková práce relativně tuctová a myslím, že není ani problém místo obsadit... Samozřejmě záleží na mzdové politice firmy, ale u nás ve firmě je problém třeba přidat i tisíc korun... A k vůli tisícovce docela solidní lidi odejdou... Hlavně samozřejmě to nové místo je takové pracovně volnější, tak by samozřejmě asi lépe vyhovovalo, ale hlavně vám... Já osobně bych si v tomto případě snad ani netroufnul chtít po nich vyšší plat... Na druhou stranu líná huba, holé neštěstí...

jim
hodnocení

1x
Zdá se mi, že na to jdeš špatně, zaměstnavateli není nic potom, že ty čekáš rodinu. Proč by mělo?!
Komunikoval bych směrem: lze hovořit v budoucnu o tom, že budu více pracovat a budu mít vyšší příjem?
—-
zaměstnavatel, a to je to, co drtivá většina zaměstnanců naprosto nechápe, slyší na to, jak jemu můžeš být přínosný, a pak ti rád dá vyšší peníze. na chytráky typu potřebuju víc peněz, protože musím víc platit, domnívám se, že to akorát spadneš do kategorie “vyčuránek”.
Pak samozřejmě je to otázka nabídky a poptávky.Jako zaměstnanec jsi prodejce svého volného času, prakticky bez jakékoliv odpovědnosti, a přímové možnosti jsou limitovány trhem. teď ti to klidně dají, pokud jiného mít nebudou, ale až se stane něco s trhem, budeš první na řadě…

hodnocení

0x

Normalne poviete sumu, ktoru chcete a druha strana bud suhlasi alebo nie. Ziadny zazracny postup, ako na takejto nizko kvalifikovanej pozicii dostat viac nie je. Mat poziadavky mozete len umerne platom v danom regione a danej pracovnej pozicii. Davat si podmienky a diktovat plat moze atestovany lekar alebo informatik a pod.

Ci mate rodnu a nula alebo 10 deti, to firmu nezaujima, ju zaujima vas vykon za peniaze, ktore vam plati. Ak sa najde niekto menej narocny, zoberu jeho a vy budete mat smolu.

juelen
hodnocení

Jasně,to samozřejmě chápu. Na platy.cz podle veku vzdelani kraje a pracovni pozice to vychazi průměr 37 hrubého což odpovídá těm 30 čistého
jim
Tohle je jen dočasný, přijde mi to, že nízko kvalifikovaní pracovníci jsou dnes zbytečně připlácení, v brzku jich bude nadbytek. tazateli radím do budoucna zapracovat na svojí kvalifikaci… případně si říct o víc peněz ve stávající práci, kde je zvyklý. formu už jsem tady napsal: zeptat se zaměstnavateli, co můžeš udělat pro větší mzdu.
Pokud ovšem z důvodu věku přestáváš fyzicky stačit, tak je to správný přístup ,najít něco jednoduššího. Ale jak říkám, s penězma U nízko kvalifikovaných, podle mého názoru dnes vysoce předplacených, to půjde brzo do kopru.

ltz
hodnocení

0x
Dle vás je to krásný pracovní flek, buďte rád, že jste ho našel. Ale možná ho našli i jiní a firma si může vybrat. Vy když budete žádat více než se nabízí, tak nemusíte mít šanci místo ziskat. Podle mne vyšší plat by jste mohl žádat až časem po nastoupeni, kdy by jste už něco dokázal a bylo by to vidět. To by potom firma mohla ocenit i sama od sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]