Zdravim, rad bych Vas požádal o radu ohledně přijímací zkousky na vysokou školu. Moje situace je takova, že jsem byl v pracovni neschopnosti do 18. června a toto rozhodnutí bylo vydáno 19.června, v den, kdy jsem konal přijímací řízení. Podle zákona jsem měl mít platnou pracovní neschopnost a tudíž byt neschopen práce a jakékoliv další činnosti i studijní, v tento den, to jest 19.června. Můžete mi po moci? Problem je, že jsem podepisoval prohlášení o zdravotní způsobilosti, a tentod podpis byl dobrovolný a nevím jak ho ztušit nebo odvolat. Navíc v tento den jsem měl od zaměstnavatele skončení pracovního poměru a musel se stehovat z ubytovny mimo Prahu. Tohle všechno přispělo taky ke špatnému psychickwmu stavu a nemohl jsme podat adekvátní výkon. Psycholog stoji v Praze hodne a nevím jak ten den 19. června, KDY se mi stalo skončení prácovniho poměru a byl jsem ve špatném stavu vyřesít, když jsem.byl v právu a přeložili by mě termín na jiny den, ale na zkoušku jsem přišel, podepsal zdravotní prohlášení a tím jsem přišel nejspíše o moznost dostat nahradni termin. Pomůžete mi? Nevím jestli existuje v zákone o nemocenském pojištění a sociálním pojištění nebo zákone o zaměstnanosti nějaký odstavec. Dekuji za rady
Rady? Zkus to znova za rok, i když pochybuju že rok učení ti na zvládnutí přijímaček bude stačit. Pokud tedy nejde o Plzeňský práva
U přijímaček jsi byl, prohlásil ses za zdravýho a máš na to i papír od doktora - co chceš řešit? Prostě jsi je neudělal a nijak to neochčiješ. Takže znova do práce a po večerech se učit.
Problém je, že jsem 19. června, v době vydání rozhodnutí mel stále nárok na to byt v pracovni neschopnosti, tudíž i nekonat studijni záležitosti, navíc mě byl v tento den skončení pracovní poměr. Nevěděl jsem.o tomto zákone, a ted mě to.štve. Kdybych to věděl, tak to odložím a mel bych lepší přípravu...
S tím se teď už opravdu nedá nic dělat a pochybuji, že byste to mohl ovlivnit i v tom červnu. Zkuste se zaměřit na něco jiného, bydlení, jednoduchou nezatěžuící práci, a přitom se učte a včas podejte přihlášku. Je možné, že během roku se Vám změní priority a studovat už nebudete chtít - pokud ovšem nemáte za zády někoho dominantního a přehnaně ambiciózního, kdo Vás do studia tlačí. Měla jsem na gymplu spolužáka. Byl sice trojkař - čtyřkař, ale měl maminku, která se rozhodla, že chlapec bude lékařem. Jeho mnohaleté usilování o zvládnutí přijímaček na medicínu vyústilo v psychickou nemoc, kdy se začal domnívat, že je lékařem. Chodil v bílém plášti po chodbách polikliniky a radil čekajícím pacientům. Teď je v ústavu, maminka zemřela. Smutný osud.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.