Prosím vás o radu. Jmenují se Karolína.Přátelé mi říkají Karolínko.Je 55 roků,10 let jsem vdovou,manžel tragický zahynul při autonehodě.Z manželství mám dceru,které je 37 roků.Po úmrtí manžela jsem nemyslela,že už se znova nezamiluji,a že si nikoho už nenajdu.Seznámila jsem z jednou dívkou,mladou ženou,které je 25 let a je romského původu. Mé rodině to vadí,hlavně dceři,vytýká mi,že jak mužů té špinavé cikánkce lízat p..u Přitom špinavá není,čistotná je až moc,hlavně v intimní oblasti.Ma rodina mě nechápe,uráží mě sprotyma nadavkami ,že bych se měla jít léčit a vzpamatovat.Opravdu jsem jsem špatný člověk,když milují romskou dívku mladší než moje dcera
Lidé jsou různí a mají i různé názory. a touhy. Ale měli by se vzájemně respektovat. Váš život (obzvláště pak ten intimní) je jen Vaše soukromá věc.Rodina Vás možná nechápe, ale nemá právo být na Vás sprostá a urážet Vás. Pokud k tomuto mají výhrady, je to jen jejich problém. Každý člověk si zaslouží být šťastný a má právo prožít si svůj život dle svých představ. Ať se to druhým líbí nebo ne.
A proč vaše rodina, vaše dcera, ví, že jí ji lížete, nebo že si je navzájem lížete? Pak se té rodině nedivte, že vás odsuzuje. Tak si to nechte pro sebe a nedělejte ze sebe blbku tím, že to všude rozhlašujete!
Špatný člověk nebudete, nebo ne kvůli tomuto. Lesba se z Vás určitě náhle nestala, jen Vám je s ní a v její společnosti dobře a necítíte se sama. Jistě neroztrubujete intimní informace z vašeho vztahu,ale možná bylo přeci jen lepší, ji před rodinou nepředstavovat tak, že jste se do ní zamilovala. Spíše jako kamarádku, popřípadě spolubydlící. Stát se to mojí mamce, tak se mi to nelíbí. Takže dceru a rodinu chápu. Chápu i dceřino vyjádření. Ale já bych si tohle ke své matce nedovolila, ne tímhle stylem. Sprosté vyjadřování zbytku rodiny je také úplně mimo. Může se jim to nelíbit z mnoha důvodů - možná hraje roli romská komunita,možná je v tom strach o to, aby Vás neoblbla nebo nestáhla z peněz. Možná na to koukají tak, že jste se "zbláznila". Láska si nevybírá, ale... No ještě že se tohle nestalo u nás v rodině, bylo by taky zle. Takže asi nezbyde nic jiného, než se s partnerkou rozejít, stýkat se s ní tajně a nebo mít špatné vztahy s rodinou.
že to vadí Vaší rodině je naprosto normální a vůbec se jim nedivím, ale pokud jednají tak sprostě, jak uvádíte, tak to je špatné. To, že někdo s něčím nesouhlasí nebo mu to vadí, jde projevit a vyjádřit slušně.
A proč se jim nedivím? Byla jste vdaná za muže a máte s ním dceru - a najednou se z Vás stane lesba? Nemám nic proti romům a stejný názor bych měl i kdyby to byla jakákoli jiná žena, a myslím si, že podobně se na to dívá i Vaše rodina.
Kdyby jste si našla jiného muže, jistě by Vaše rodina i dcera, svůj postoj změnili.
jajik
Ještě jedna věc k zamyšlení:
Vaše dcera jistě měla svého tatínka ráda a vyrůstala s ním do svých 27 roků - a najednou je jejím "otcem" žena, která se narodila když bylo Vaší dceři 12 roků !
Chápete ten zmatek a chaos v myli vaší, i když dospělé, dcery?!?!?!
Zkuste se vžít do své dcery a představit si sama sebe v její situaci. (Tím ale neomlouvám její sprosté vyjadřování vůči Vám.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.