Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění odpovědnosti

Od: xd odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

přemýšlím nad pojištěním občanské odpovědnosti. Myslíte si, že se vyplatí? Máte s tím někdo zkušenosti?

Díky za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pojišťovně se jistě vyplatí, tak je každé pojištění koncipováno.

hodnocení

0x
Záleží,kde bydlíte a kde pracujete..Zda máte malé děti apod..Teda pokud chápu správně, že z tohoto pojištění se hradí škoda způsobena třeba dětmi sousedovi...škoda zaměstnavateli..škoda způsobená psem atd..Taky záleží na výlukách! Drobné písmo v podmínkách;)

Škoda zaměstnavateli ne, ta se pojišťuje zvlášť.

Zahrnuje to taky škodu způsobenou při jízdě na kole, tam to v podstatě nahrazuje povinné ručení. Takže pokud jezdíte na kole, tak to smysl má. Způsobit dopravní nehodu se dá lehce, stačí malá chyba. Sice máte na kole 200x míň energie než auto, ale právě to auto může v důsledku Vaší chyby způsobit velkou škodu.

... a třebas když uděláte požár a vyhoří pět sousedních bytů

liska5
hodnocení

0x

Hodí se, když vytopíte souseda, shodíte někde drahou věc, váš pes roztrhá sousedovi plot, poškodíte někomu něco půjčeného / kolo, stan, lyže.../,nebo při stěhování poškodíte v domě dveře, výmalbu, výtah .

petrm
hodnocení

0x

Od jisté doby mám osobní zkušenost. Narazil jsem na kole do zaparkovaného auta, policie mě určila za viníka. Majitel auta s pojišťovákem sepsali škodu 25 000 Kč (oprava zadních dveří kombíka, zadní světlo,? nárazník). Pojišťovna to uhradila z mého pojištění odpovědnosti ( a vypověděli mi smlouvu ).

makak
hodnocení

0x
Podle mě ano. Protože když ho budete mít, je velmi pravděpodobné, že se vám nestane žádná událost, kdy byste ho potřeboval...

jm
hodnocení

0x
Dvakrát použito. Jednou jsem sekal trávu a poškodil vůz souseda, podruhé syna srazilo auto a ku podivu všech byl označen za viníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]