Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Milostivé léto 2023 - penále

Od: johanlib odpovědí: 2 změna:

Zdravím poradnu a všechny členy. Prosím vás měl bych dotaz, měl jsem nějaké resty na zdravotním které jsem tento měsíc uhradil, prý je možné využít co se penále týče nějakého Milostivého léta na stránkách MPSV jsou instrukce uhradit dlužnou částku a pak ... nedělat nic?
Mám na to vůbec nárok? Díky

Milostivé léto II/...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Milostivé léto 2023:

DLUH JE VŮČI VYBRANÝM STÁTNÍM INSTITUCÍM

Orgány Finanční správy ČR, orgány Celní správy ČR (s výjimkou cla), pohledávky spravované soudy nebo Vězeňskou službou ČR a pohledávky obcí, které se do akce zapojí.

hodnocení

0x

exekuceinfo.cz/... kopíruji z odkazu:

Aktualizace článku 6.7.2023

Příští rok by se odpuštění penále mohli dočkat i dlužníci na zdravotním pojištění
V návaznosti na probíhající Milostivé léto pro dluhy na daních a sociálním pojištění Ministerstvo zdravotnictví připravilo novelu, která by měla umožnit prominutí penále i u dluhů, které si zdravotní pojišťovny vymáhají samy (tj. nikoli prostřednictvím soudních exekutorů, jak tomu bylo u Milostivého léta I a II). Přesný termín, od kdy by novela mohla platit, zatím není znám. Týkat by se však měla pouze fyzických osob.

Zavolejte na Vaši zdravotní pojištovnu, tam Vám dají přesné info, na zdravotní se to tentokrát nevztahuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]