2x
Jak píší jiní, jisté není zatím nic. Já jen nepochopil ten argument, že skolkovne stejně využívají jen bohatí... podle státu jsme jako rodina pod hranicí chudoby, když sectu naše příjmy. Přesto platíme skolkovne přes 1000 Kč měsíčně. Když vezmu zrušení slevy na manželku a skolkovne, dělá to v naší rodině každý měsíc min minus 3000 Kč, fakt super podpora rodiny... nic proti důchodcům, ale tam se dohadují, jestli jim přidat 1000 nebo 1700... naši rodině s příjmem ani ne 10 tisíc na hlavu minus 3000. Bez komentáře.
Souhlasím s vámi, také žijeme pod průměrným příjmem, jako rodina nemáme v žádném případě 10tis na člena rodiny jak píšete i vy.
Stát nás jako podprůměrné rodiny bohužel nepodpoří, ale spíš nás utápí a škrká rozpočty, chápu že chce šetřit, ale proč ne jinde?
Protože v tomto státě se sice pořád mele o podpoře rodiny, jak je mladá generace budoucnost, jak je nutné podporovat vědu, výzkum, inovace atd., abychom nebyli montovna... výsledek? Rodinám se škrtá mezi prvními, omezují se výdaje na vědu... a jako vždy to sklouzne k tomu, jestli důchody zvýšit o 1000 nebo 1700... asi to bude tím, že děti nemají volební právo a nikdo za ně nekope... tento stát je ubohej bez budoucnosti. Průměrný důchod je 20 tisíc na osobu. Ukažte mi, kolik rodin má příjem 20 tisíc na osobu při podstatně vyšších výdajích. To není k diskuzi , to je popis reálných čísel. Jako neříkám, že nevyjdeme, ale to, ze se na první pohled nemáme tak zle je dáno tím, že žijeme bez zbytečných výdajů, místo dovolené chata, používáme veřejnou dopravu, tudíž odpadají výdaje za černou díru na peníze jménem auto atd. Volit již nechodím, protože nemám koho - musel bych volit snad komunisty, ale na to ještě neuzrál čas a trochu se mi to příčí.