Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádat o změnu pracovního místa na pohovoru?

Od: jarin® odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

potřebuju SOS radu a jak se říká...víc hlav, víc ví. Chtěl jsem dělat v jedné bance, i když není údajně o co stát a fluktuace lidí je tam velká, tak mě to prostě lákalo, jenže jsem neměl potřebné vzdělání..které teď mám. Takže když jsem uviděl inzerát, tak jsem na něj prostě odpověděl. Bohužel to nebylo na pobočku na kterou bych chtěl, bylo to na pobočku která je trochu dál...no a všichni mi říkali, jak je to z ruky, že to je úplně na nic...a já to neřešil, protože jsem si říkal, že si mě taky nemusí vybrat. Ale po online pohovoru jsem se dostal do druhého kola a mám tento týden schůzku přímo s manažerem pobočky na kterou mám nastoupit. Dneska jsem se díval na inzeráty a samozřejmě jako naschvál hledají bankéře na tu pobočku kterou mám od domu jako když kamenem dohodím. A já teď vlastně přemýšlím, co je nejmenší zlo.

Napadlo mě na ten inzerát zareagovat a poslat odpověď i s CV, ale to budu vypadat jako tatar nejspíš.

Pak mě napadlo to normálně říct tomu manažerovi té pobočky, jestli by byla možnost téhle změny, jenže i to bude špatný, protože pokud je to manažer jenom té konkrétni pobočky a není to nějakej regionál, tak ta schůzka bude zbytečná a on se maximálně může poptat svých nadřízených nebo kolegů.

No a nebo to neřešit a pokud si mě vyberou, tak cestovat do úplně stejné práce, kde bych dělal úplně stejné věci o 10 km na jednu cestu navíc, což je 20km za den...a to se mi nechce, i když je mi jasné, že se lidi nacestují i víc, ale je to trochu demotivujíci.

Která z těhle tří variant je nejlepší? Já osobně cítím, že by ta práce mohla klapnout, že by o mě mohli mít zájemt, samozřejmě tím, že řeknu, že chci na jinou pobočku tak je to může odradit, ale svým způsobem to mám chuť trochu risknout. Nevím, jak moc velkej problém to pro ně může představovat. Ale když jsem odpovídal na ten první inzerát v 1 ráno, tak už za 10 hodin..někdy v 11 odpoledne volala paní z personálního na pohovor...takže lidi se jim asi nehrnout... :D

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já bych tam (co mám mít pohovor tento týden) co nejdřív zavolal (dnes ráno, hodinu potom co otevřou, třeba), že jsem Jarin, že mám u nich ( například ve středu ve 14:30) druhé kolo pohovorů a že jsem viděl, že hledají na tu samou pozici i někoho v pobočce, kterou mám kousek od domova, tak bych chtěl nastoupit raději tam a co pro to mám udělat.

Ona mi to stejně zvedne nějaká sekretářka, spojovatelka, recepce nebo tak někdo, tak že bych se potřeboval dohodnout s panem Novákem (nebo s kým má být ten pohovor - nebo "s někým z personálního", nebo jak jsi to měl dohodnuté), a tomu to pak celé povykládat.

A pokud to půjde dobře, tak ti poradí, jak to zařídit a převedou tě tam rovnou.

A pokud to půjde špatně, tak můžeš po položení toho telefonu rovnou zavolat na tu blízkou pobočku a začít to dohadovat tam od samého začátku. (Ne, že bych se tam tím chlubil, ale rozhodně bych nezapíral, že mám mezitím rozjednanou tu druhou pobočku - kdyby se na to ptali. Ono se to může snadno profláknout nějak samo - "Jé, hele, máme u nás, na jiné pobočce, evidovaného vašeho jmenovce, no né, on má i stejné rodné číslo ...". Pokud ne, tak nic.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]