Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výhřez ploténky

Od: kolacek odpovědí: 2 změna:

mám výhřez ploténky v etáži L5-S1 velikosti 7mm,utlačující kořen.Prosím o radu,zda už mám podstoupit operaci,nebo jestli je nějaká jiná pomoc Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

To je snad na zvážení lékařského konsilia a ne laiků na netu. Třeba mě odoperovali s 6mm, ale to proto, že jsem měl ještě jiné komplikace a kolegu nechají chodit s 8mm protože má předpoklad, že se to vztřebá. Jde o to jak moc vám to vadí ve výkonu povolání a v osobním životě, jaký je váš životní styl a jestli jste schopen dosáhnout nápravy neoperatívním způsobem. Vždy je lepší se operaci vyhnout a raději změnit trošku pohybové návyky dokud to jen trošku jde. Ale poslední slovo musí mít váš lékař.

Já mám skvělé zkušenosti s ústeckou ortopedií. Výsledek je nad očekávání.

Nic méně pomoc je taková, že se zhubne, plave se, cvičí se, a pohybuje se. Pohybovému režimu pak podřídit většinu volného času. Je to běh na dlouhou trať, ale dá se to. Jiné je to potom, když pohybu je bráněno jinými okolnostmi... ale zhubnout je předpoklad úspěchu.

vosikac*
hodnocení

1x

*jasne*V říjnu 2004 jsem měl stejný problém a myslím že i L5-S1. Po nekonečných procedůrách od obvodního lékaře, přes neurologa a cca měsíci v nemocnici na kapačkách a opichách jsem nastoupil 5.ledna 2005 do nemocnice v Ústí nad Labem. Po týdnu jsem byl zpět u nás v nemocnici a po dalším týdnu doma. Prošel jsem si rehabilitací a v dubnu měl svolení k nástupu do práce od obvodního lékaře, ale ještě o měsíc jsem si to protáhl*smich* S operací a přístupem personálu v Ústí jsem byl naprosto spokojen*palec*

Od té doby si jednou ročně cca projdu rehabilitací jako prevence a můži říci, že mám zatím klid.

doplněno 17.09.10 12:41:

Osobně bych doporučil operaci neoddalovat, ať není ještě hůř!:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]