Nejste přihlášen/a.
Ahoj, partnerka jde příští týden na trhání osmičky. Má úzkosti a občas chytne i paniku. Ze zubařů má panický a celoživotní strach. Slíbil jsem jí, že půjdu s ní, a to i do ordinace. Velmi ji to uklidňuje už jen to vědomí, že s ní budu v ordinaci. Jen já tak přemýšlím, jestli mě vůbec do té ordinace pustí, když mě nic dělat nebudou. Mám to namyšlené tak, že samozřejmě nebudu nikde zavazet, stoupnu nebo sednu si někam do rohu (stranou), nebo kde mi řeknou.
Máte s tím nějaké zkušenosti?
Pustili vás do zubní ordinace s partnerem / manželem, partnerkou / manželkou, když jste dělali psychickou podporu?
Není lepší si tam předem zavolat, jestli Vám to sezení umožní, než tam před celou čekárnou diskutovat ve dveřích, jaké že paní má psychické problémy..
Já osobně bych si tam nikoho blízkého nepřála! A Vy takhle partnerku utvrzujete, že její požadavky doprovodu, její psychické nastavení, jsou normální. Tím se ale její psychika neotuží, a budete ji dál takhle doprovázet i na banality.
To nedělají všude a je potřeba vyšetření předem.
Maximálně jí dají oblbovák v podobě rajského plynu a omámí ji, ale bude při vědomí.
Ze zubařů mají někteří lidi srach asi hlavně kvůli bolesti kterou tam mohou zažít. Asi před měsícem jsem byl také u zubaře trhat osmičku a šel jsem tam docela v klidu, protože vím, že zubař ke kterému chodím dělá vše včetně trhání zubů téměř bezbolestně. Umí to dobře umrtvit tak aby bolest nebyla žádná nebo minimální a zanedbatelná. Ono je dost velký rozdíl mezi zubaři. Zubař ke kterému jsem chodil před několika léty většinou vždy při jakémkoliv zákroku nadělal docela dost bolesti a to i když to předtím umrtvil injekcí a chodil jsem k němu také s trochou strachu. Jsem ale rád, že jsem od něho utekl a našel si jiného lepšího se kterým jsem spokojený. Nevím, ale mám dojem, že asi starší zubaři používají více zastaralé metody práce se zuby které jsou i více bolestivé a meně příjemné. Mladší zubaři se už asi při studiu učili novější a méně bolestivé metody práce se zuby a mívají na to i trochu lépe vybavenou ordinaci než ti starší. Bohužel je dost velký problém najít jakéhokoliv zubaře který by byl ochotem člověka vzít do evidence a natrefit na dobrého zubaře to asi musí mít člověk štěstí.
Pokud myslíš, že tvoje přítomnost s partnerkou v zubní ordinaci pomůže ji trochu zklidnit tak bych se na to zubaře zkusil zeptat jestli to dovolí. Předpokládám, že pokud to zubaři dobře vysvětlíš a bude to solídní člověk tak by to snad mohl dovolit za předpokladu, že tam nebudeš nijak překážet.
Starší zubaři prostě pracují stylem "chvilku to vydržíte". Naštěstí jsme již v 21. století, kdy u zubaře nesmí bolet nic.
gumidek: Já zubaře chledat nepotřebuji. S tím kterého jsem si našel před několika léty jsem velmi spokojený a snad mi nějaké roky vydrží. Měl jsem asi štěstí, že mi byl doporučený zubař který zrovna začínal s novou ordinaci a potřeboval tak nabrat lidi. Nyní už ale nové lidí bohužel nebere.
Jak to myslíš s tím "pustit kačky"? To myslíš tak, že aby zubař někoho vzal do evidence je třeba "pustit kačky" do jeho kapsy? U mne to šlo i bez toho.
Ano, ne všechno hradí pojišťovna. Bohužel jsou i zubaři kterí zubařinu berou jako velmi dobrý zdroj výdělku a tak se snaží z lidi vytáhnout co nejvíve peněz. Ví, že zubařů je málo a tak o lidí kteří k ním budou chodit a budou rádi, že vůbec nějakého zubaře sehnali ať to stojí co to stojí nebudou mít nouzi. Někteří zubaři se ani neobtěžují uzavírat smlouvy s pojišťovnami když ví, že od lidi si můžou za vše vyinkasovat mnohem více než kolik by jim proplatila pojišťovna a ti lidi jim to často rádi dají. Můj zubař ale takový není aby se snažil z lidí vytáhnout co nejvíce peněz. To co hradí pojišťovna mi provádí pro mne zdarma. Pouze některé zákroky které pojišťovna nehradí si musím zaplatit, ale myslím, že nějak hodně drahý není podle toho co slyším od jiných lidí kolik za co u zubaře platí. Některé věci u kterých to jde např. korunky mi dá vždy na výběr z více variant za různě vysokou cenu a nesnaží se mne přesvědčovat na něco dražšího tak aby na tom více vydělal.
Ať si nechá předepsat od Dr. Lexaurin, nebo Neurol.
Stačí možná i půlku si vzít , raději ať vyzkouší předem, jak jí prášek zabere. Opravdu jí to pomůže.
Lexaurin a Neurol jsou 2 nejznámější léky, které jsou určeny k mírnění projevů úzkosti.
Nemusí to být u všech stejný ,ale mě když trhali osmičky ,tak to šlo tak lehce,že jsem ani nevěřil že už jsou venku.
Díky za všechny reakce. Hlásím, že partnerka to má již za sebou. Pustili mě tam, mohl jsem si sednout na židli do rohu. Vypadalo to na jednoduché trhání, ale zůstaly tam kořeny a muselo se páčit. Ale zvládla to. Nejvíce trpěla při injekci na začátku. Neměl jsem moc čas odepsat dřív, dnes jsem se musel celý den o ni starat a pečovat a včera zase podporovat a uklidňovat. Zvládla to skvěle i bez prášku na uklidnění, stačil jsem já v ordinaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.