Dobrý den neřešte prosím proč se stal můj pracovní úraz,kdo za něj může atd. Podstata věci je taková že jsem podal žalobu na nyní už bývalého zaměstnavatele o náhradu škody která byla krácena 20% s čímž nesouhlasím. Měl jsem 22-23 pn leden až prosinec, hned další den po hospitalizaci a pracovním úrazu za mnou přijel zaměstnavatel abych jim nějak vylíčil děj,co se dělo, proč jsem neudělal toto a udělal tam to. Byl zde jeden příspěvek že takovýto dokument lze u soudu napadnout když člověk podepíše cokoliv (v souvislosti s úrazem) do 24h jako neplatné něco kvůli psychiky. Pracovní úraz 13.1.22 , datum na dokumentu (vyjádření k záznamu o úrazu ať se sepíše a můžu to podepsat) 14.1.22 , dá se to napadnout jako neplatné? Zaměstnavatel mi první vyhrožoval že mě vyhodí za hrubé porušení pracovních povinností (alkohol i drogy žádné a nikdy nebyly, brali krev v nemocnici) a pak že mi neprodlouží smlouvu což se následně stalo když to nepodepíšu. Jde mi hlavně o to že se zaměstnavatel tímto před soudem brání že jsem částečně uznal vinu a je to taktéž i jediný důkaz. Samozřejmě bych chtěl rozporovat tento důkaz i záznam o úrazu, jelikož ten dokument (ručně psané otázky a odpovědi na a4 a podpisy) sloužil pro vytvoření pro záznamu o úrazu. Šlo o velmi ošklivý úraz a bral jsem antidepresiva a další léky ovlivňující mou psychiku byl jsem i následně (14 dní) hospitalizován na psychiatrii s depresemi, neuvažoval jsem normálně, nyní pouze ambulantně. Dokument zde není potřeba vkládat jsou tam otázky a odpovědi napsané rukou a pak mistr jméno podpis a já podpis s datumy (přesně o den) .
tak pokud se nemýlím, tak záznam o pracovním úrazu musí zaměstnavatel sepsat neprodleně, nejpozději do 5 pracovních dní. takže to, že ho sepisoval den po úraze, je v pohodě. zda jste byl nebo nebyl schopen podepsat dokument by posoudil váš ošetřující lékař. jinak náhradu za pracovní úraz proplácí pojišťovna, která taky rozhoduje o krácení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.