Dobrý večer drazí rádci Prosím, doporučte kvalitní knihy o operaci Anthropoid, Heydrichiádě a Heydrichovi. Z novějších let, s jiným pohledem, než byly vydány před revolucí. Děkuji.
Děkuji, rozklikla jsem si je, je prima že se dají ještě sehnat. Našla jsem cenovky kolem 1000 Kč/ 1 díl. To je super cena. Teda jestli jsem koukala na ty správné... Doufám,že je nevydali v různých edicích a různě pozměněné. Musím to prozkoumat pořádně. Vypadá to parádně, jako dárek by to bylo super.
bergos
Vyšlo to v několika vydáních a úpravách. Teď vychází akorát celá série postupně znovu v rozšířeném vydání. 2022 vyšel opět první díl (stále se dá koupit v knihkupectvích), za pár týdnů by měl na podzim 2023 vyjít znovu rozšířený druhý díl. Příští rok asi i ten poslední díl. Takže doporučuji koupit postupně spíše toto nejnovější rozšířené vydání, než za stejné či vyšší ceny kupovat staré vydání v antikvariátech.
Dobrý den, já Vám doporučím knížku , kde o operaci Anthropoid je sice jen několik stran, ale stojí za to si ji přečíst celou. Kniha se jmenuje Špion, jemuž nevěřili od Františka Moravce.
Dobrý den, myslím, že info jste schopná si dohledat, tak opravdu značně jiný pohled na národního hrdinu, o kterém škola před rokem 1989 "básnila" a který Heidrichiadu nepřežil, se Vám naskytne v Google po zadání jména Julius Fučík. Články zajímavé a je o něm i dokument paní Třeštíkové z roku 1998 s názvem Lidé, mám vás rád! (který jsem našel na Ulozto, ale zatím neviděl). Zdravím! doplněno 13.08.23 10:44: Nemáte zač. Tak si děda značně opraví názor na soudruha Fučíka, což je důležité, aby nežil v komunistickém bludu.
Děkuji za radu. Děda má doma spoustu knih na toto téma, zajímá ho to, ale všechny jeho knihy jsou vydány před revolucí. Tak se svěřil,že by si přál právě knihu s jiným pohledem, nebo která by nebyla tak přísně "kontrolována". Našla jsem na internetu pár zajímavých knih, i od zahraničních autorů. Pročítala jsem obsahy i recenze. Nakonec jsem zjistila,že ty lepší už nelze sehnat, protože byly již rozebrány. Takže hledám různě. Ale o knihách s touto tématikou nemám moc zkušeností, protože jsou mimo můj běžný čtecí zájem, proto se neorientuji bůhví jak dobře v autorech a pod. Proto vznikl můj dotaz. Přeji pěkný den
Vidím, že @ben není schopen pochopit otázku. Tazatelka se ptala na knihy, které bude číst její DĚDEČEK, ne že si dědeček bude surfovat po internetu. Uživatel ben jí doporučí dokument,kde se ho snaží (sic velmi mírně, aby se neřeklo ) dehonestovat stařeny. Krieglovka... Zajímalo by mě, co dělaly ty stařeny v době, kdy byl Julius Fučík mučen gestapáky? Seděli v teplíčku a drželi hubu a krok. Protože kdyby ne, tak by skončily jako pan Julius Fučík. Čest jeho památce. A jeho nezlomné vůli. Prokletí všem, kdo se snaží plivat na mrtvé, kteří nasadili svůj život. Ať už vojáci(USA, RUSKO, VB...) , či novináři a další...
boban - taky to byl pro Vás šok, že? Zborcení mýtu, národní hrdina a on to byl ve skutečnosti průměrný novinář, dobrodruh, děvkař a nakonec i práskač, který se přepočítal a místo odměny dostal provaz. Nebyl to pán, byl to soudruh, tak bděte.
Nechtěla jsem do toho zatahovat politické názory na věc. Já mám ráda,když se mohu na věci dívat z různých pohledů, ne jen z pohledu jedné či pár osob, či doby, zákazů, kontrol apod., prostě udělat si svůj vlastní obrázek, nedat vždy na to, co nám podsouvají- a je jedno, jaké doby se to týká, ať už minulé či dnešní. A děda to má stejně. Je vlastníkem knih, které byly vydány před revolucí, tak by prostě chtěl přečíst jiný způsob pohledu. Netřeba do toho motat politiku. S tím Juliem Fučíkem - naše ulice se jmenovala Fučíkova stezka...ještě si to pamatuji. A pak šup, změna- ulice K Rybníčku. To jen tak na okraj.
Jistěže, pan @ben a jeho zatrpklost. Kdyby nebylo komoušů i Julia Fučíka, život @bena by byl skvělý, perfektní. To co tu @ben předvádí je totální zapšklost a zahořklost. Gestapo
boban - soudruhu, kterému se rozpadl svět rokem 1989, pobavit tedy umíte . Bezvýznamný Fučík byl jen oběť té bolševické ideologie, která si ho vybrala za idol a už se nemohl ani bránit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.