Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit trvalý pobyt?

Od: dd odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, potřebuji poslat velmi důležitý dopis jednomu člověku a potřebuji důkaz, že jsem se ho opravdu, oficiálně, snažil kontaktovat. Jenže je tu menší problém - já vím, kde ten člověk žije, ale nemůže tam bydlet oficiálně, pozemek nemá č.p, nevede tam silnice, apod. Slyšel jsem, že by měl mít TB na úřadě. Může mi úřad říct, jestli ano/ne? Popř. může mi říct, kde ho osoba má? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Posílala jsem opakovaně dopisy, které na které kamarádka neodpovídala. Když jsem chtěla zjistit, zda je v pořádku, jestli není v nějakém domě pro seniory, nebo třeba už nežije,tak mi nechtěli říct, ani vůbec jestli žije. Uřady nesmí podávat žádné informace o druhé osobě.

Já, být Vámi, tak to pošlu doporučeně na ten městský úřad a uvedu na doručenku telefon, aby mi sdělili, že si dotyčný dopis převzal, nebo o adresátovi taky nevědí...

mnd®
hodnocení

0x

Jestli má TB na úřadě,tak se koukne ouřada do PC a řekne že ho má tady.Co jiného? Stejně ale pochybuji že by tyhle informace dávali někomu z ulice i když s veledůležitým dopisem.Polišům řeknou to samé a hledejte si ho kde chcete.Když víte kde ten člověk žije jak víte,že za hodinu nebude žít jinde? A pak ho znovu hledejte.

lmgify
hodnocení

0x

Úřad ti žádné neveřejné informace ze základních státních registrů oficiálně říct nesmí (ochrana soukromí atd.).

Existuje ale služba poskytovaná státním úřadem, kdy tam doneseš dopis, řekneš, že ho chceš poslat tomu a tomu člověku, zaplatíš poplatek, oni na dopis nalepí jeho adresu [oficiálního nahlášeného místa pobytu], kterou zjistí z toho základního registru a dopis pošlou. Nebo tak nějak to funguje.

Jak je to s potvrzením, že úřad dopis přijal k odeslání, netuším. Budeš muset zjistit sám.

doplněno 13.08.23 05:59:

Nebo můžeš tomu člověku poslat zprávu do datové schránky. Název jeho dat.schránky by snad měl být veřejný údaj.

mnd®

Když se někdo ,,ukrývá,, před úřady,tak bude mít určitě datovku *smich* Jeětě aby měl platnou občanku s TP na úřadě.

Když donese dopis na úřad,tak úřad si najde adresu dle rejsříku a nalepí tam adresu TP na OÚ prcprc A co se tím vyřeší,když má dotyčný TP na ohlašovně?

lmgify

Kde autor píše o tom, že se ten člověk skrývá před úřady? Může to být "bezdomovec" - člověk, který nemá na byt//nemůže sehnat byt/nechce už bydlet ve městě, ale přitom vlastní zahradní domek. Navíc některým lidem byla zřízena schránka automaticky.

Tím, že pošle dopis přes úřad, bude mít to potvrzení (zřejmě pro správní/soudní řízení), že ho kontaktoval na oficiální adrese.

kmet
hodnocení

0x

To říct nemůže. Možná by s tím pomohl pošťák Ondra.

mnd®
hodnocení

0x

Když se někdo ,,ukrývá,, před úřady,tak bude mít určitě datovku . Ještě aby měl platnou občanku s trvalým pobytem na úřadě.

Když donese dopis na úřad,tak úřad si najde adresu dle rejsříku a nalepí tam adresu trvalého pobytu na OÚ prcprc A co se tím vyřeší,když má dotyčný trvalý pobyt na ohlašovně obecního úřadu?

hodnocení

0x

Jen tak mimo soutěž TB tedy trvalé bydliště je zrušeno a ona instituce se jmenuje TP- Trvalý pobyt.

Jinak pokud má adresu na úřad, tak pošta ani úředníci daného úřadu to neřeší-pošta dodádo místa kdy byl onen člověk naposledy úředně nahlášen a víc je to nezajímá! Dceři takhle posílali poštu vždy na starou adresu, i když jsem psaní vrátil s její novou adresou na poštu, stejně byl daný dopis třetí den opět v naší schránce! nevím zda-li to bylo pochybení pošty nebo jejich interní instrukce !

paveldvorak
hodnocení

0x

dopis s dodejkou podobný tomu úřednímu / s modrým pruhem/ se dá koupit na poště, na adrese ohlašovny / obce/ je připraven k vyzvednutí po dobu 10 dnů, po převzetí se odesílateli vrátí dodejka s datem převzetí, při nepřevzetí se odesílateli vrátí dopis, na dodejce je napsáno kdy b\l dopis připraven k vyzvednutí a pak že po 10 dnech je vrácen odesílateli

lmgify

Tazatel neví, zda (a případně na kterém) obecním úřadě má hledaný hlášený trvalý pobyt, takže posílat dopis na náhodný úřad je střelba naslepo. Promrhaný čas a peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]