Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozchod - nechce vrátit věci

Od: shiro4 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,mám takový problém.Po rozchodu s bývalou přítelkyní,se kterou mám mimochodem jedno dítě jsou jen problémy.Bydleli jsme spolu jako druh-družka,nemám tam trvalý pobyt,ale mám tam stále nějaké věci,které mi odmítá vydat,ikdyž jsou moje.Policie jí nařídila že má mé věci sbalit a zavolat mi kdy si je mohu vyzvednout.Ale mě spíše trápí jiná věc,co když mi nesbalí všechno co je mé.Jak ty věci dostanu zpět,když do bytu nemůžu?Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Žaloba na vydání věci

sagit.cz/...

imsorry*
hodnocení

1x

Jenom se bojím, aby vám pak nedělala problémy s dítětem :( Možná je lepší se o ty věci netahat...

andilegh*
hodnocení

0x

Dobrý večer, mám podobný problém, ale také jsem ještě nepřišla na to, jak ho vyřešit*plac*Držím palce, ať se Vám dostane té správné odpovědi;)

buss
hodnocení

0x

K soudu, vypsat všechny věci (doložit vlastnictví) a když nevydá dobrovolně, tak za asistence policie.

sebod*

buss. Jak doložit vlastnictví? Tazatel třeba nemá doklad o nákupu nebo záruční list . Já se domnívám, že tohle je dost neřešitelné. On sežene svědka, který řekne, že např. televizi opravdu koupil. Bývalá přítelkyně ale bude mít také svědka na to, že to koupila *sok*

Něco obdobného jsem také řešila - děs.běs. Vyhrává ten, kdo ty věci má pod svým zámkem *cert*

buss

No já jen, že k žalobě přikládá důkazy, takže je to na vlastníkovi, takové to je, to nemohu řešit (např. že případné doklady jsou též u ní, hi). Když není schopen dokázat, má smůlu. Ostatně nevypisuje věci, o které jde, obecná otázka. Nicméně když bych věděl, že se vztah hroutí, tak už konám a odvážím. Dnes je třeba schovávat kdejaký doklad a u cennější věci si nechat i zapsat, kdo to kupuje. Exekutor nikdy spí..

myse*

bez dokladů to asi zpátky nedostanete. Je to jenom na dohodě těch dvou - ale jestli je to tak špatné, tak prostě věci odepište ze svého života a "jede se dál"

Já taky přišla o spoustu věcí po rozvodu, paradox je, že je vyházeli do popelnice. Prostě je to jenom "šprajc"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]