Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HPP, pak DPČ nárok na podporu v nezaměstnanosti

Od: damian odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, byl jsem zaměstnán na HPP více než rok. V této práci jsem skončil v řijnu 2022. Nyní mám jinou práci od července 2023 na DPČ, kde mám takové příjmy, že musím odvádět ze mzdy sociální a zdravotní pojištění, tj. více než 4 000 Kč.

Kdybych pracoval nyní na to současné DPČ v této firmě po dobu 1 roku, tzn. do července 2024, a pak bych tam skončil a žádal pracovní úřad o podporu v nezaměstnanosti, tak dostanu podporu z toho HPP (na podporu mám nárok od: říjen 2022 až do říjen 2024 - 2 roky) nebo z DPČ (tam bych pracoval teoreticky rok: červenec 2023 až červenec 2024).

Vím, že po skončení práce, ve kterém jsem aspoň rok odváděl sociální pojištění, mám po dobu dvou let na nárok na podporu v nezaměstnanosti. Ale jak se řeší, když se to takto sejde, v mém případě HPP a DPČ za sebou?

Předem díky za info.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kveta1
hodnocení

2x

Pokud splníte dobu pojištění 12/24, tak dostanete podporu vypočtenou z čistého průměru dosaženého při DPČ.

damian
Co znamena splnit dobu 12/24? Co kdyz na DPC budu pracovat jen 6 mesicu, a pak me propusti? Z jake mzdy se bude vypocitavat podpora v nezamestnanosti? Z te na HPP (vyssi) nebo DPC o hodne nizsi?
kveta1

12/24 = 12 měsíců pojištění za posledních 24 měsíců. Podpora bude vypočtena ze mzdy při DPČ.

@damian Podpora se vždy počítá z posledního pojistného poměru, u Vás tedy z DPČ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]