Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, byl jsem zaměstnán na HPP více než rok. V této práci jsem skončil v řijnu 2022. Nyní mám jinou práci od července 2023 na DPČ, kde mám takové příjmy, že musím odvádět ze mzdy sociální a zdravotní pojištění, tj. více než 4 000 Kč.
Kdybych pracoval nyní na to současné DPČ v této firmě po dobu 1 roku, tzn. do července 2024, a pak bych tam skončil a žádal pracovní úřad o podporu v nezaměstnanosti, tak dostanu podporu z toho HPP (na podporu mám nárok od: říjen 2022 až do říjen 2024 - 2 roky) nebo z DPČ (tam bych pracoval teoreticky rok: červenec 2023 až červenec 2024).
Vím, že po skončení práce, ve kterém jsem aspoň rok odváděl sociální pojištění, mám po dobu dvou let na nárok na podporu v nezaměstnanosti. Ale jak se řeší, když se to takto sejde, v mém případě HPP a DPČ za sebou?
Předem díky za info.
Pokud splníte dobu pojištění 12/24, tak dostanete podporu vypočtenou z čistého průměru dosaženého při DPČ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.