Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze rozpustit aterom?

Od: 1267 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

lze rozpustit cholesterolový plát, který se nachází blízko srdce? A jak snížit nejlépe LDL cholesterol?
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Zvýšený cholesterol má různé příčiny a podle toho i jiné způsoby snižování. Někdo ho má geneticky vyšší a hůř se pak ovlivňuje. Obecně prospívají jablka, česnek, cibule, pórek, grepy, obilné vločky a klíčky, syrová mrkev, zastudena lisované oleje, kapusta, květák. Pokud maso, tak libové drůbeží a ryby- ty mořské obsahují Omega 3 mastné kyseliny, co snižují nebezpečný cholesterol. Pokud mléčné výrobky, tak netučné, luštěniny a cereálie- pohanka, jáhly..

Pokud tablety, tak většinou se bere Mg s vit B6, Cr, lecitin, vit.C a D.

Co máte omezit, snad víte: Smažená jídla, máslo, uzeniny, tučné mléčné, tučné maso a omáčky, majonézy, zákusky...

Ateromy znám jen vnější a šly snadno odstranit chirurgicky.

liska5

Blízko srdce? To jako ty cholesterolové pláty jsou ve velkých cévách? Jedno je ještě hodně důležité: Pohyb a dostatek tekutin. Pravidelně choďte i několikrát denně ven, pokud možno běhejte. Váš věk? Nadváha?

1267
hodnocení

nadváha žádná, věk 72 let, diabetes II. stupně už deset let.

hodnocení

0x

Rozpustit nie, operacne odstranit ano, lekar vam to vysvetli. Tu diagnozu urcil kto?

1267
hodnocení

lékař u rentgenu

hodnocení

0x

Ne, rozpustit nelze. Řeší se to na spešl angiosále, za plného vědomí, kdy se tříslem nebo v loketní jamce do tepny zavede hadička s balonkem a na zúžené místě se balonek nafoukne a to místo rozšíří. Také se tam, aby to drželo, vloží stent. Je to jako pérko z průpisky. *hej* Je to zajímavější než bolestivé. Vybavení sálu je jako návštěva Startreku a když ještě uvidíte na obrazovce, své cévy a lékař podává vysvětlení, pak je to úžasný zážitek. Ale chybí tam pan Spok.

Na koronarografickém vyšetření jsem byla a i když jsem měla hrozný strach a jsem dost posera, nic to nebylo. Jenom trošku nepříjemná umrtvovací injekce do zápěstí, kam mi pak hadičku zavedli, a potom už jen fascinující divadlo, kdy jsem na obrazovce viděla svoje srdce a kontrastní látkou zvýrazněné cévy. Nádhera.

*palec*Jsem ráda, že ještě někdo to takhle vzal. Velice často je strach větší, než to zajímavé, fascinující, co prožil. ;) Ve středu jedu do Třince, mám cosi ucpané u prý, zjizveného srdíčka, strašně blbě dýchám. Jedu s naprostou důvěrou. Schválně to píšu tak blbě, jakože až tak o nic nejde. Vyšetří, mě, napraví, já se oklepu a odtančím. Že? *jasne*

@babkazov já Vám věřím, Vy to zvládnete. Jste silná ženská. Držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]