Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Prosím nemá někdo zkušenosti se zákrokem / operací očí kdy pacient potřebuje korigovat zrak na dálku,střední vzdálenost,četní? Nebo provádí se to?
Mám zvlášt brýle na dálku,blízko i četní a to je doslova utrpení.Věčné hledání,přendavání a občasné rozsednutí atd...Nyní jsme si nechal vyrobit mutltifokální brýle kde jsou všechny tři korekce ale ani po měsící si nezvykám je to takový kočkopes na PC nepoužitelné.Proto už mi napadá jen operace.
Budu rád za zkušenosti i rady.díky
Pokud jste to nekonzultoval s vaším očním lékařem, můžete se objednat na konzultaci na oční kliniku, vyšetří Vás a řeknou Vám,co je pro Vás vhodné. Byla jsem v roce 2017 na operaci šedého zákalu zde lexum.cz/... a mohu za sebe Lexum doporučit.
Taky jsem se otravoval s 2 brýlemi, pak operace. Také Lexum, ale prý to dělají i některé nemocnice. Dali mi vybrat, buď univerzální čočky, s nimiž by ale nebyl výsledek perfektní, nebo buď na dálku, nebo na čtení. Kvůli sportům, řízení apod. jsem zvolil čočky na dálku a pro čtení používám brýle. Bylo mi řečeno, že pokud mi vyhovují, můžu klidně i brýle od vietnamců nebo třeba z Kauflandu apod. za nějakých 30 - 50 kč, a takové také bez problému používám. Nosím je vandalsky po kapsách, a když jsou za čas odřené, zahodím a koupím nové. Operace je zcela bezbolestná a trvá necelých 15 minut, a za týden druhé oko. Po 5 letech jsem stále naprosto spokojen, doporučuji a nebojte se toho.
Rozumím a díky za info.Já to mám ale komplikované že mám jiné dioptrie na dálku,jiné četní a jiné na střední vzdálenost.Doktorka říkala že to je vždy nejhorší varianta.Kompromis dělat nechci aby mi jednu vzdálenost odooperovali a na další nosit zase po kapsách brýle to není řešení.Potřebuju zda vůbec to samozřejmě lze...aby se to udělalo a hotovo super bez brýlí.Cenu respektuju.Ale aby mi doktor řekl že mi tam dá univerzální čočy ale nebude to perfektní tak to at si nechá.No uvidíme.Spoléhal jsem na multifokální brýle a není to ono jestli jsou špatně vyrobené nebo si nemohu zvyknout nevím.
I tak díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.