Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

55 let - jaké vitaminy užívat?

Od: soles47 odpovědí: 11 změna:

Zdravím všechny mého věku i starší: rybí tuk, vitamin B, C, hořčík, lecithin a teď nově i Koenzym Q10 - to vše se během dne (kdy Vy?) průběžně snažím užívat. Co doporučujete Vy? Lněné semínko, kurkumu, ostropestřec, co byste ještě zařadili? díky, muž, 55

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jap*
hodnocení

11x
Pestrá strava, pravidelný pohyb a spánek. Nic víc, nic míň.

hodnocení

7x

Je mi o dost víc, než Vám a nikdy jsem žádné umělé vitamíny neužíval, ani o tom nepřemýšlel. Stejně tak různé nesmyslné předražené potravinové doplňky. Jen občas, když mi není dobře, spolknu pár tablet vitamínu C. A i když jím ovoce poměrně málo, jsem nikdy žádné potíže (související s vitamíny) neměl.

Jo, ještě jsem si vzpoměl - docela pravidelně užívám tekutý vitamín B (v podobě piva) *frajer*

hodnocení

2x

Žádný vitamín není dobré užívat praidelně, je to nepřirozené. Užívejte jen to, co vaše tělo postrádá, co potřebuje nutně doplnit a z běžné stravy to nezvádáte.

hodnocení

2x

Žádné! Zdravý člověk nepotřebuje užívat žádné vitamíny ani žádné potravinové doplňky. To je jen obchodní záležitost. Pokud je člověk nemocný, předepíše mu léky lékař.

hodnocení

1x

Já pravidelně pouze Vigantol 3 kapky denně, mně ho předepisuje endokrinolog, ostropestřec drmax.cz/... jsem brala leden-březen, po konzultaci s lékařem začnu zas na podzim, doporučil pauzu..

Jinak celkem nic, pokud peču, zbytek droždí sním, občas koupím Magnésii, snažím se jíst dostatek ovoce a zeleniny.

liska5
hodnocení

1x

Je možné, že něčím z toho naopak organismus zatěžujete. Třeba B komplex po pár týdnech pauza. Zatěžuje játra. Já bych ještě zařadila česnek, zelenou petržel, kyselé zelí, ořechy, ryby, melasu, panenské oleje ze semínek, meloun, ananas, klíčky, brokolici, vločky, pohanku, jáhly, citrony, jablka, třešně, hrášek, občas banán ...A dostatečně pít čistou vodu, ... ...Záleží ale též na krevní skupině.

Spíš bych se vyvarovala něčeho, co zatěžuje. Jako sladkosti, bílé pečivo, živočišné tuky, moc soli, alkohol, léky, laciné uzeniny, tavené sýry, příliš mléka a tučné jogurty a všechny průmyslově vyrobené potraviny s konzervanty, stabilizátory, barvivy...

A pohyb v přírodě a minimalizovat stresy...

liska5

Možná tak D vitamín a pak hořčík. Toho máme obecně málo, jelikož zemědělské půdy jsou dost vyčerpané. Na transfúzce poslali domů třetinu dárců krve, jelikož měli málo železa! Nejvíc ho má v přijatelné formě melasa, ten černý pendrekový sirup. Tablety Fe jsou ošidné, bývají po nich trávicí potíže.

hodnocení

1x

Mi dialýza odčerpává mnoho užitečných věcí. Jako doplněk beru pouze Vigantol-vit. D, Acidum Folicum-kyselinu listovou na ochranu srdíčka a hořčík Magnezii lacticii. Občas, po odběrech dostanu kapačkou železo. Mám 77 let.

riva
hodnocení

0x

Dle teorie hormeze cs.wikipedia.org/... je prospěšné, pokud je tělo vystavováno přiměřenému stresu. Vy mu pravidelnými dávkami všeho možného tento stres odstraňujete a třeba si tím škodíte.

hodnocení

0x

Podrobný rozbor krve praktickému lékaři prozradí, co v organismu chybí a které vitamíny nebo potravinové doplňky by měl pacient užívat. Mně nefrolog předepsal vigantol (vitamín D -,8 kapek denně) a doporučil potravinový doplněk obsahující hořčík a vitamín B6. Tvorbu vitamínu D podporuje pobyt na slunci, ale pouze u mladších lidí. Starší lidé jej musí doplňovat jinak. Jeho nedostatek je příčinou vzniku řady potíží nebo chorob.

mnd®
hodnocení

0x

52 let a neberu vitamíny.Kouřím,piju,nesportuju-krom vycházek do lesa na maliny a ostružiny.Stravování takové co dům nebo školní jídelna deset měsíců dá - teda co si zrovna koupím a na co mám chuť.Ovoce co je zrovna laciný-meloun moc nee,ten mi nedělá dobře na močový měchýř-to raději pivo Plzeň-V květnu 2023 vyšetření krve a moči v pohodě.Počítá se mezi vitamíny bůček,tlačenka,klobásky,utopenci,kvašáky...? Nebo taky dle sezóny jablka,rybíz,mišpule,maliny,ostužiny,třešně,višně,květ bezu-čaje nebo ,,řízky,,?

Vitamin D3 mám doma taky jako tablety,ale neberu.

Nechte si udělat celkovou ,,kontrolu,, krve.Pojišťovnu (ZPMV)to dle výpisu zdravotní karty stálo 3250,65,-Kč.Jsem nic neplatil navíc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]