Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rýma kvůli plísním?

Od: mrmistr odpovědí: 5 změna:

Hezký večer.

Dnes jsem uklízel a narazil na plíseň, kterou jsem zlikvidoval (plíseň v hrnci s jídlem, na které se "zapomělo").

Příjemné to nebylo, když jsem otevřel pokličku ale rychle jsem se toho zbavil a vyčistil. Nicméně, nebylo mi z toho odéru nejlépe a večer jsem cítil, že mám rýmu a možná trochu zvýšenou teplotu. Sám bojuji všude proti plísním a zlikvidoval jsem jich dost (samozřejmě, že roušku si beru vždy). Ta rýma mě ale vadí a chci se ji zbavit. Pomáhá mi čaj z přesličky a česnek. Máte někdo ještě nějaký další tip, jak si pomoci? Děkuju.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

2x
Myslím si,že by jste si měl otevřít okno,hlavně po ránu...
Rouška...plíseň v hrnci...kam na to chodíte?

hodnocení

1x

Já bych až tak rýmu nespojovala s plísní. Víte, že rýma může mít víc jak 20 důvodů? Nemáte doma nějaký prostředek na zklidnění, třeba Zodac? Nebo jiné antihistaminikum? Ale rýma trvá cca 7 dní léčná a týden neléčená. Tak dlouho trvá organizmu, než se s viry imunita srovná.

hodnocení

1x
Zajděte ke svému praktickému lékaři ať vám udělá krevní test jestli nejste alergik.
Jsou medikamenty na potlačení alergických reakcí i volně prodejné.
Já na svém domě provádím velké stavební zásahy a pravuji hydroizolace aby bylo doma sucho. Svému tělu také můžete pomoci větším pravidelným příjmem Omega mastných kyselin a vlákninou.

liska5
hodnocení

0x

Vás ta úpěnlivá snaha vymýtit všudypřítomné plísně asi psychicky dost trápí. A psychika - obavy, strach i ta autosugesce, ty k rýmě akorát přispívají. Jinak zajděte na alergologii, aby se potvrdilo, že za rýmou jsou plísně.

liska5

Říká se, že rýma je pláč duše. Že za častými rýmami je nějaké vleklé trápení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]