Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na koleno plně vody?

Od: aja1946® odpovědí: 19 změna:
Koleno je hodně oteklé, bez teploty, sotva chodím, ortoped mě vezme až v pondělí. Má někdo zkušenost, jak snížit otok? Dekuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, ledovat - kousky ledu do igelitového sáčku nebo mraženou polévkovou směs (nebo hrášek či mrkev nebo pórek) a přes ručník nebo utěrku přikládat na otok. Zdravím!
doplněno 10.08.23 12:52: aja1946 - to je dobře. Ona ta voda asi nikam nezmizí, ale mělo by to mírnit bolest tak, abyste se mohla v pondělí dostat za lékařem.
10.08.23 12:36
hodnocení

To delam
okolik

Ajo, všeobecně propagované ledování nefunguje podle tabulek, jak bývá vyučován zdravotnický personál.

Sama mám potvrzeno od známé fyziterapeutky, že všichni nejsou talbulkoví hráči. Osobně jsem jeden z nich. Vyjímkám naopak se ledováním otok ještě povzbudí.

Klidně vyzkkoušejte teplé pokud, studené nezabírá.

Pokud jste nohu chůzí dostatečně namáhala, tak rozumím proč je horká a oteklá.

Osobně se potýkám s tímto problémem po úraze, ale řeším jinou cestou. Došlo k výraznému zlepšení.

Otok ani horkost nemám, bolest zmizela a ještě trošku tekutiny zůstalo.

hodnocení

Píšu tam ze teplé neni

hodnocení

2x
Také mě zlobila voda v koleni. Doktoři mi z ní tahali jehlou vodu, ale k ničemu to nebylo, tak jsem asi týden ležel a nechal koleno v klidu. Otok za pár dní splaskl a voda zmizela. Poté jsem s kolenem pravidelně cvičil - nejvíc se mi osvědčily dřepy. Od té doby po mnoho let žádné problémy.
hodnocení

Dobře. Ovšem ležet si nemohu dovolit

hodnocení

2x

Měla jsem stejné problémy / následek Bakerovy cysty/, 2x tahání vody a obstřiky. Ortoped mi doporučil prisnicovy zábaly, nejlépe večer před spaním na max 3 hodiny. Zatím super, ale nohu moc nenamáhám a čeká mě injekce kyseliny H. ta prý vydrží až 1 rok, ale platí se.

hodnocení

S tím klidem maze pravdu. Bohužel nemám šanci jsem sama, určitě práce dělat musim a vyvencit psa taky

hodnocení

1x

Pohotovost?

hodnocení

By jste anička. To neohrožuje zivot

Sotva chodím je široký pojem ;)

levolia
hodnocení

0x

Zkušenost mé známé: držela jednodenní půst a voda z kolene byla pryč. Nevím ale, kolik pila tekutin. Asi by je chtělo omezit, co kdo snese.

To asi nejde doporučit třeba diabetikovi :). Ale třeba není.

liska5
hodnocení

0x

Omezit živočišné bílkoviny - maso, uzeniny, paštiky, sůl, cukr, lilkovité /rajčata, brambory, papriky/. slané a zrající sýry...

Jíst více třešně, višně i kompotované, ananas, cukety, meloun, zelená petržel, okurky, citrusy, jahody, tučné ryby ,listová a kořenová zelenina. E vitamín nalačno. Zn, B vit, C vit. /- je už v té zelenině a ovoci/

3 x denně urologický čaj n. kopřivový čaj /střídat/.

- Vlastně je to vše, co prospívá ledvinám.

hodnocení

0x

Na vodu v kolene pomáha dať zábal z haseného vápna. Na handru,nie priamo na pokožku. Overená účinnosť mojou nebohou babičkou. Nemocnica a ani ťahanie vody z kolena nepomohlo. Ten zábal sa použil 2-3 krát a už nikdy nebol problém.

doplněno 11.08.23 09:46:

Najpr sa koleno obviaže napríklad hrubším obväzom,potom sa nanesie to vápno a zabalí sa to zvova obväzom. Keby som to nevidel na vlastné oči a nebehal s babkou na pohotovosť ťahať vodu,tak by som to tu neradil. To vápno z večera do rána bude skoro suché.

nov

To bych nedělala kvůli poleptání kůže. Ten hadr dáte kam, když ne na pokožku?

liska5

Do kapustových listů to taky babky balí... Že bychom se prý divili, jak to funguje.

hodnocení

0x

jeďte na pohotovost nečekejte na pondělí- uleví se vám ...

Na pohotovost patria zivot ohrozujuce stavy, nie opuchnute koleno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]