Nejste přihlášen/a.
Dobry den, pujčoval jsem znamemu penize, ne moc malou castku. Bohuzel ted dela jakoby nic, nechce nic platit. Jednoduse za blbost se plati. Mame k dispozici chat pres sms, kde jsem mu psal, jestli by mi mohl danou castku vratit, na to napsal, ze az bude mit, ze o tom vi a at cekam. Takze defakto pujcku priznal. Pak mam i pritelkyni jakozto svedka, ze jsem mu penize do ruk daval - byl jsem idiot a neposlal to na ucet. Vim i docela spinu na toho cloveka. Myslite, ze je tu nejaka sance, ze muzeme dostat penize zpet? Napr. s tim, co mame, kdyby se to dalo k policii, eventuelne k soudu? Nechci to takhle resit primarne, protoze to muze znit divne, ale vlastne ja jen chci zpet penize. Dekuji za radu.
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
ben®
3x
Jen dodám, že není na co čekat. Pohledávka se může stát promlčenou. Jednoduše mu ihned pošlete datovou schránkou nebo doporučeným dopisem s dodejkou urgenci, kde ho vyzvete k zaplacení do určitého data. Když nezaplatí, podáte k soudu elektronický platební rozkaz. K tomu advokáta nepotřebujete. Zaplatíte jen soudní poplatek. Pak se uvidí.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]