Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechce platit pujcku, lze to vyresit?

Od: dd odpovědí: 4 změna:
Dobry den, pujčoval jsem znamemu penize, ne moc malou castku. Bohuzel ted dela jakoby nic, nechce nic platit. Jednoduse za blbost se plati. Mame k dispozici chat pres sms, kde jsem mu psal, jestli by mi mohl danou castku vratit, na to napsal, ze az bude mit, ze o tom vi a at cekam. Takze defakto pujcku priznal. Pak mam i pritelkyni jakozto svedka, ze jsem mu penize do ruk daval - byl jsem idiot a neposlal to na ucet. Vim i docela spinu na toho cloveka. Myslite, ze je tu nejaka sance, ze muzeme dostat penize zpet? Napr. s tim, co mame, kdyby se to dalo k policii, eventuelne k soudu? Nechci to takhle resit primarne, protoze to muze znit divne, ale vlastne ja jen chci zpet penize. Dekuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, policii by to zajímalo, kdyby se stalo něco trestného, což není tento případ. Jestli máte dost času, pevné nervy, odhodlání a jde o zajímavou sumu (alespoň více desetitisíců Kč), tak vyhledejte advokáta, který začne vymáhat dopisem a později predzalobni výzvou. Pokud dojde věc k soudu, který možná (jisté to není) vyhrajete (a nebude se nikdo odvolávat), tak potom budete potřebovat exekutora, který se pokusí na základě rozsudku dluh vymáhat, což se nemusí podařit, pokud jde o nemajetného člověka. Samozřejmě, náklady na toto vše ponesete Vy a vrátí se Vám až po zdárné exekuci (nebo ne). Zdravím a hodně štěstí!

Jen dodám, že není na co čekat. Pohledávka se může stát promlčenou. Jednoduše mu ihned pošlete datovou schránkou nebo doporučeným dopisem s dodejkou urgenci, kde ho vyzvete k zaplacení do určitého data. Když nezaplatí, podáte k soudu elektronický platební rozkaz. K tomu advokáta nepotřebujete. Zaplatíte jen soudní poplatek. Pak se uvidí.

aaa
hodnocení

1x

Je to pořád stejný. Když se chceš něčeho zbavit, tak to půjči. Určitě to vrátí, na vem jed. Ale když si ten jed vezmeš, tak Ti to už bude jedno, protože peníze už neuvidíš, tudíš nedostaneš. Rada - nepujčovat v dnešní době platí dvojnásob. *pivo*

olinl
hodnocení

0x

Jen dodám, že v podobných případech se příbuzní jako svědci neuznávali. Jelikož nejsem právník a práva se mění ze dne na den, může být vše jinak..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]