Nejste přihlášen/a.
Mělo by to fungovat tak, že se načte karta a pak kupón jako položka nákupu. Faktem je, že tyhle systémy nejsou jednotné, jsou často nelogické a je potřeba číst pokyny nebo zavolat obsluhu. Nejste v tom sám. Mně zase trvalo dlouho, než jsem našel ve Scan&Shop položku k ukončení nákupu. Je nelogické, že je k tomu potřeba otevřít menu nastavení. V Globusu je nečekaně potřeba přečíst magnetický proužek z plastové karty. V Penny se zase nelogicky musí nejdřív zadat počet kusů a pak načíst zboží. U Alberta se zase musí vědět, že karta se čte jiným skenerem než zboží. V Kauflandu se musí nejdřív schválit zaplacení ceny bez slevy, než se na další obrazovce sleva odečte. Někdy taky ne. Když vám to udělalo chybu, měl jste zavolat obsluhu. Já jsem se např. v Kauflandu nedal, kupón jsem reklamoval a obchod mi poslal poukázku na další nákup.
Napsal jsem volovinu. Není to položka nákupu. Dneska jsem pozorněji sledoval jednotlivé kroky při nákupu v Tescu a je to jinak. Po načtení nákupu ze Scan&Shop je potřeba (stejně jako v Kauflandu) zmáčknout tlačítko "Zaplatit" bez slevy. Následuje obrazovka se způsoby placení, na které je i tlačítko k načtení kupónů. V tomto kroku se musí zavřít Scan&Shop, otevřít Clubcard a v něm otevřít jednotlivé aktivované kupóny a načíst jejich čárový kód.
každopádně nevím proč tazatel nejde na kasu, a neřeší to tam s pokladní, když s tím vůbec neumí... proč hned k samoobslužné pokladně
Protože nejsem zvědavý na vystresovanou/naštvanou prodavačku, že ji zdržuji. ale máte pravdu - mohl jsem se poradit na samoobslužné pokladně s těmi co pracují na informacích nebo chodí kolem těch sam. pokladen, dříve než jít na poradnu
Chová se to stejně hloupě, jako papírový kupón, musíte u kasy každý jednotlivý kupón vyhledat a kód načíst. To vybrání slouží pouze k tomu že je máte vybrané v jedné složce. Podobně je to s body za útratu. až jich máte 300, potvrdíte jejich převod na poukázku, vytvoří se poukázka na 30 Kč a její kód pak také musíte načíst.
Na prd, jak u bl..čků na dvorečku.
Podle mne je to právě nejlepší systém, není pak problém s kupony mými a přítelkyně. Ty přechytřelé aplikace zase šíleně omezují
Nevím jak to myslíte, ale kupón by měl fungovat jenom k dané kartě, takže jednomu nákupu nemůžete dávat kupóny různých lidí...
Nevím jak to myslíte ale jednomu nákupu jde jedna klubová karta a které jdou kupóny vydanej k té kartě, nemůžete kupóny kombinovat
Není to jak v Lídlu, kde se kupony aktivují. V Tesco normálně uděláš nákup, kartu (čarový kod) karty normálně zadáš u zboží. Až to dokončíš, tak je na displeji možnost placení a u té je také políčko pro načítání kuponů. Pak teprve můžeš načíst kupony a až pak přejdeš na finální placení.
To má smysl - po uzavření nákupu se vše přepočítá na cenu pro klubovou kartu a až pak se zadávají kupony. Má to logiku, když některé jsou vázány na hodnotu nákupu.
Malý update: zkusil jsem chvili pouzivat kupony a ukazalo se to jako velmi nepraktické. Zpravidla tam není vidět cena za 100 gramů (podle které zjištuji jestli je zboží skutečně levné). Plus nevidím, zda je zboží s kuponem zaroven v akci.
Takže třeba vidím Manhattan zmrzlina 1,4 l kupon -30 %. To zní skvěle, ale když udělám důkladné pátrání, zjistím, že ta zmrzlina momentálně v tom obchodě není v akci - a že když je v akci, tak na ní býva 40-50 % sleva. Takže v konečném důsledku se vyplatí počkat. (Zejména když za ten kupon musíte zaplatit nějaký ten věrnostní bod, např. Kaufland Point).
Nebo takový radegast 0,5 l za 16 Kč. Hm... zní jako dobrá nabídka, ale vyplatí se za to dávat 1 Kaufland Point. Už si nepamatuji k čemu všemu jdou (případně v budoucnu půjdou) Kaufland Pointy využít..
Čili když povážím čas a energii kterou tomu věnuji (a elektřinu, protože samozřejmě to musím hledat na nějakém elektronickém zařízení), tak se podle mě kupony nevyplatí.
Výjimkou jsou (možná) ty potraviny/nápoje typu Limonáda Tonic San Terra - jde o věci které jsou přirozeně tak levné že na ně snad nikdy není sleva. Takže když vidím kupon, nemusím vubec přemýšlet a prostě beru
Tesco kupony jsou na jiném principu než Kaufland - žádné body za ně neutrácím. Prostě mi přistanou na webu (kdo chce tak v aplikaci) a které chci tak použiju. Mám na to většinou měsíc - měsíc a půl. Pokud je to sleva na konkrétní zboží, tak například 15Kč na čtyři kofoly, nebo 20 Kč na konkrétní šunku v ceně 55 Kč.
Takže než jdeme nakupovat, dáme s přítelkyní dohromady kupony (případně i co dostala od dalších příbuzných) a v obchodě si pak z nich vyberu co se mi hodí a dám do druhé kapsy. Na závěr placení je oskenuju a hodím do patřičné díry v pokladně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.