Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tesco Club card aplikace - nefungují kupóny?

Od: matiseli® odpovědí: 20 změna:
Ahoj,
Jsem s kupóny naprosto analfabet. V aplikaci jsem před nákupem aktivoval dva kupóny, pak jdu s tím zbožím k samoobslužným pokladnám, a hle, když naskenuji club card kartu, tak nedostanu slevu (plynoucí z kuponů). Pak si v aplikaci všimnu že každý kupón u sebe má čárový kód. Tak ho oskenuji a pokladna mi hlásí "neplatná operace." Tak nevím... :(

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mělo by to fungovat tak, že se načte karta a pak kupón jako položka nákupu. Faktem je, že tyhle systémy nejsou jednotné, jsou často nelogické a je potřeba číst pokyny nebo zavolat obsluhu. Nejste v tom sám. Mně zase trvalo dlouho, než jsem našel ve Scan&Shop položku k ukončení nákupu. Je nelogické, že je k tomu potřeba otevřít menu nastavení. V Globusu je nečekaně potřeba přečíst magnetický proužek z plastové karty. V Penny se zase nelogicky musí nejdřív zadat počet kusů a pak načíst zboží. U Alberta se zase musí vědět, že karta se čte jiným skenerem než zboží. V Kauflandu se musí nejdřív schválit zaplacení ceny bez slevy, než se na další obrazovce sleva odečte. Někdy taky ne. Když vám to udělalo chybu, měl jste zavolat obsluhu. Já jsem se např. v Kauflandu nedal, kupón jsem reklamoval a obchod mi poslal poukázku na další nákup.

hodnocení

jezisi to je komplikovane .kazdopadne dekuji za odpoved

Napsal jsem volovinu. Není to položka nákupu. Dneska jsem pozorněji sledoval jednotlivé kroky při nákupu v Tescu a je to jinak. Po načtení nákupu ze Scan&Shop je potřeba (stejně jako v Kauflandu) zmáčknout tlačítko "Zaplatit" bez slevy. Následuje obrazovka se způsoby placení, na které je i tlačítko k načtení kupónů. V tomto kroku se musí zavřít Scan&Shop, otevřít Clubcard a v něm otevřít jednotlivé aktivované kupóny a načíst jejich čárový kód.

hodnocení

Aha děkuji za upřesnění
uuu
“V Penny se zase nelogicky musí nejdřív zadat počet kusů a pak načíst zboží”
- myslím že všude se musí nejdřív zadat číslovkou počet kusů a pak načíst čárový kód zboží
-A odpovídáte nesmysl, kupón, ani poukázka se neskenuje jako zboží (na rozdíl od ClubCard), ale v obou případech nejprve musíte zmačknout ukončovací tlačítko Zaplatit, a pak si vyberete, bavíme se o Tescu, jestli platíte kartou, poukázkami, nebo kupóny. Takže nejprve kupóny, poukázky, a až poté zaplatit jiným způsobem, tedy kartou…
-každopádně nevím proč tazatel nejde na kasu, a neřeší to tam s pokladní, když s tím vůbec neumí… proč hned k samoobslužné pokladně?
hodnocení

každopádně nevím proč tazatel nejde na kasu, a neřeší to tam s pokladní, když s tím vůbec neumí... proč hned k samoobslužné pokladně

Protože nejsem zvědavý na vystresovanou/naštvanou prodavačku, že ji zdržuji. ale máte pravdu - mohl jsem se poradit na samoobslužné pokladně s těmi co pracují na informacích nebo chodí kolem těch sam. pokladen, dříve než jít na poradnu

hodnocení

3x

Chová se to stejně hloupě, jako papírový kupón, musíte u kasy každý jednotlivý kupón vyhledat a kód načíst. To vybrání slouží pouze k tomu že je máte vybrané v jedné složce. Podobně je to s body za útratu. až jich máte 300, potvrdíte jejich převod na poukázku, vytvoří se poukázka na 30 Kč a její kód pak také musíte načíst.

Na prd, jak u bl..čků na dvorečku.

Podle mne je to právě nejlepší systém, není pak problém s kupony mými a přítelkyně. Ty přechytřelé aplikace zase šíleně omezují

tesko

Nevím jak to myslíte, ale kupón by měl fungovat jenom k dané kartě, takže jednomu nákupu nemůžete dávat kupóny různých lidí...

tteesscc

Nevím jak to myslíte ale jednomu nákupu jde jedna klubová karta a které jdou kupóny vydanej k té kartě, nemůžete kupóny kombinovat

Kuponu samozřejmě kombinovat jdou, děláme to tak běžně. Moje i kupony přítelkyně (a občas i další z příbuzenstva) máme pohromadě a použijeme ten který se nám hodí.

hodnocení

0x

Není to jak v Lídlu, kde se kupony aktivují. V Tesco normálně uděláš nákup, kartu (čarový kod) karty normálně zadáš u zboží. Až to dokončíš, tak je na displeji možnost placení a u té je také políčko pro načítání kuponů. Pak teprve můžeš načíst kupony a až pak přejdeš na finální placení.

hodnocení

ach tak... děkuji. že by to schválně dělali komplikované, aby co nejméně lidí uplatnilo kupony...?

To má smysl - po uzavření nákupu se vše přepočítá na cenu pro klubovou kartu a až pak se zadávají kupony. Má to logiku, když některé jsou vázány na hodnotu nákupu.

hodnocení

Malý update: zkusil jsem chvili pouzivat kupony a ukazalo se to jako velmi nepraktické. Zpravidla tam není vidět cena za 100 gramů (podle které zjištuji jestli je zboží skutečně levné). Plus nevidím, zda je zboží s kuponem zaroven v akci.
Takže třeba vidím Manhattan zmrzlina 1,4 l kupon -30 %. To zní skvěle, ale když udělám důkladné pátrání, zjistím, že ta zmrzlina momentálně v tom obchodě není v akci - a že když je v akci, tak na ní býva 40-50 % sleva. Takže v konečném důsledku se vyplatí počkat. (Zejména když za ten kupon musíte zaplatit nějaký ten věrnostní bod, např. Kaufland Point).
Nebo takový radegast 0,5 l za 16 Kč. Hm... zní jako dobrá nabídka, ale vyplatí se za to dávat 1 Kaufland Point. Už si nepamatuji k čemu všemu jdou (případně v budoucnu půjdou) Kaufland Pointy využít..
Čili když povážím čas a energii kterou tomu věnuji (a elektřinu, protože samozřejmě to musím hledat na nějakém elektronickém zařízení), tak se podle mě kupony nevyplatí.
Výjimkou jsou (možná) ty potraviny/nápoje typu Limonáda Tonic San Terra - jde o věci které jsou přirozeně tak levné že na ně snad nikdy není sleva. Takže když vidím kupon, nemusím vubec přemýšlet a prostě beru

Tesco kupony jsou na jiném principu než Kaufland - žádné body za ně neutrácím. Prostě mi přistanou na webu (kdo chce tak v aplikaci) a které chci tak použiju. Mám na to většinou měsíc - měsíc a půl. Pokud je to sleva na konkrétní zboží, tak například 15Kč na čtyři kofoly, nebo 20 Kč na konkrétní šunku v ceně 55 Kč.

Takže než jdeme nakupovat, dáme s přítelkyní dohromady kupony (případně i co dostala od dalších příbuzných) a v obchodě si pak z nich vyberu co se mi hodí a dám do druhé kapsy. Na závěr placení je oskenuju a hodím do patřičné díry v pokladně.

Tesco kupóny mi přijdou dost nezajímavé. Pro mě, protože mívám nákupy za několik tisíc, bývají zajímavější jen body přeměněné na peníze, nebo sleva na textil, nebo celková sleva na nákup 10 %, ale tahle akce už delší dobu nebyla. Jinak hlavní důvod je, že tu kartu/apku člověk musí mít, aby mu platily "Tesco" ceny, protože zboží, na které nasadí "Tesco cenu" prodávají bez karty za zpravidla nesmyslně, až podvodně vysokou cenu.
uuu
Ad ta sleva na tu zmrzlinu Manhatan - to byla ještě jinde, v tom prostrednim baneru umistena sleva pres barkod… ne v zalozce Kupony; aktuálně tam je 6. až 12. září : nestlé božkov vejce.
Jo a jednou se mi ukázalo v kupónech dvakrát sleva na jeden produkt, po načtení obou kódu se skutečně dvakrát sleva odečetla na jeden výrobek, takže byly vlastně dvě stejné odpočty na jednu položku :))
A to platí obecně, když se ten produkt nevyplatí, tak ho nekupuju, klidně si počkám až ty kupóny budou resp. to zboží bude ještě v akci.
A někdy se snížími k tomu, že vezmu kalkulačku v mobilu a během 6 vteřin spočítám výslednou jednotkovou cenu po všech slevách. určitě nevyužiji všechny kupóny, protože ne všechno zboží se vyplatí. hlavně by do těch kupónů měli dávat věci, které často kupujete, no nevím je to tam často dává věci nikdy nekoupené třeba jako “ kostelecké uzeniny horal salám 900 g sleva 33 Kč”
Jo a mimochodem-V jejich aplikaci tesco nákupy bylo před lety možnost řadit výrobky podle jednotlivé jednotkové ceny, s novou verzi aplikace tuto možnost řazení odstranili nebo spíš nepřidali … také tam mají položku oblíbené, ale do oblíbených nejde nic přidat, zkrátka to programují maďarský negramoti
@tomkk Když nemáš tak požádáš pokladní, ta jistě ráda ukáže svou :)
Pokud někdo platí ještě plastovou kartou, tak neniproblem si ten čárový kód nalepit na ten plast.
hodnocení

@uuu vidím, že se skutečně vyznáte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]