Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená v Rakousku proprší

Od: julie1234* odpovědí: 19 změna:
Ahojte. Asi si potřebuju jen ulevit. Dejme tomu třeba šest let se těším na dovču v Solnohradsku. Jsem nadšená cyklistka, těšila jsem se na objíždění místních jezer, dále na výlet do Hallstatu, zubačkou na horu Schafberg, celkově nasát atmosféru, okoupat se v jezeře... Přítel zde chtěl jet jen na 5 dní (že nedostane tolik volná), v neděli jsme přijeli, v sobotu jedeme zase jinam. Už zde byl spor, že mu říkám, že pět dní je na tuto oblast nic, zvlášť když bude někdy i škaredě. On že né, že teda přidáme dalších šest (dodatečně v práci dovoleno) a přejdeme do Zillertalu. Kdyby bylo na mně, rovnou jsme zde těch 11 dní a Zillertal třeba jindy, za rok třeba. V neděli jsme dojeli, pršelo a povodně, v pondělí pršelo, 11 stupňů, včera jsme udělali velký 120km okruh kolem třech jezer - bylo moc hezky, za což jsem vděčná, už včera jsme věděli, že zase bude dnes pršet, tak jsme valili toho vidět co nejvíc. Jezdíme s koly vlakem, takže auto nemám. Jsem strašně zklamaná, protože hezky zde bude asi jen zítra a v pátek, v sobotu zase jedem, pak zde dokonce hlásí třicítky. Stálo nás to cestování tím vlakem a ty přejezdy hromadu peněz a času a celé takto koncipované je to neekonomické. Jsem pro příště poučená, že mám trvat na jednom místě. Ani do batohu, který tahám na zádech, se nedokážu sbalit tak, abych byla připravena od 11 do 31 stupňů. Na pokoji je zima, dokonce zde topí, vše vlhne. Ležím v posteli a kolem je hromada přírodních krás, které jsem chtěla vidět. Sranda je, že tam, kde jedeme, bylo doteď hezky a od pátku tam má být hnusně. Přítel teď spí, nechce jet ani do nějakého města se kouknout, tř. do Bad Ischlu, takže už druhý den z dovče proležím pod peřinou a přemýšlím, esli mně těch 30.000 za to stálo a to je ještě low cost. Jsme tu bez jídla, musime si obstarat sami, takže jediná útěcha dnes, že půjdeme do místního Sparu pro jídlo. Jsem fakt hodně zklamaná.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Nejste sami, komu to nevyšlo. Tenhle rok je na to speciální. Mnoha lidem shořelo do mrtě všechno a z drahé dovolené přiletěli jen s igelitkou. Ve Slovinsku dalším věci odnesla voda i se stanem, jinej se vrátil z Itálie s autem roztřískaným kroupami. Někteří měli na dovolené tak vysoké teploty, že byli celé dny schovaní, aby je to neožehlo. Teď Vám to je líto, ale časem budete i tohle považovat za zajímavý zážitek. Aspoň máte důvod se tam vrátit. Ten Bad Ischl bych zkusila i v dešti.

smode2
hodnocení

3x

Nic si z toho nedělejte. Občas dovolená proprší každému. Já bych dal zase 30 000 a to teď hned za to, abych mohl už nyní po úrazu loktu jej ohýbat v celém rozsahu. A dal bych klidně i víc a klidně i bez dovolené.

julie1234*
hodnocení

Chápu a soucítím. Ono je to taková malichernosti ta moje "trampota s pocasim", já si to uvědomuji. Jen mě to stálo hodně nervů i před dovčou si to moci jak finančně, tak časově dovolit. Ale až budu doma, zapomenu na to... Ale útrapy se zdravím jsou vždycky dost blbé a nepříjemné, držím pěsti, ať je Vám brzy lépe. Úraz ruky si já osobně nedovedu představit.

bg
hodnocení

3x

A poradit potřebujete konkrétně s čím?

No přece jak udělat, aby bylo hezky! Ale jestli nevíte, tak už raději nepište...

sametka
hodnocení

3x

Než kamkoliv jedu, tak už doma předem plánuju i tzv. mokré varianty. Některé dovolené jsem i promarodila nebo těsně před odjezdem onemocněly děti a tak se nejelo nikam. To je život, jsou horší věci .

hodnocení

3x
V Bad Ischlu jsem byl dnes,žádná výhra,déšť bez konce. Škoda že už musíte odjet,zítra odpoledne už by mělo být fajn a pátek sobota sluníčko a 30. To byste měla krásný výhled na Hallstatt z vyhlídky 5 fingers.
Tak ještě neházejte flintu do žita,v pátek můžete užít hezký den.

hodnocení

2x

Výlevy bez otázky jsou na poraďte povoleny, ale je na to vyhrazená skupina.

Každopádně máte s přítelem různé představy o dovolené, vidím to na rozchod. Přiště dejte vědět, pojedu s Vámi :)

julie1234*
hodnocení

Kvůli tomu se přece nebudeme rozcházet. Viděl to moc dobrodružně, ale to mu nemám za zlé
Jinak se všem tímto hluboce omlouvám, kterým jsem tímto špatným zařazením svého výlevu hrábla do nerviček.

Zdá se, že jste tolerantnější než jsem myslel, tak snad to bude dobrý. :)

hodnocení

1x

Nevyslo vam pocasie, to sa stava. Problem je, ked mate taku pracu, kde nemozete flexibilne povedat : cau, za 2 dni idem na tyzden na dovolenku. Planovat mesiac vopred pocasie je nemozne.

Moje riesenie je, chodime v septembri, ked je este teplo a pocasie byva stabilne.Dalsia vyhoda je mensi pocet turistov, este lepsie to bolo cez koronu, v Hallstate ziadni aziati.

Este vam mozem poradit ist lanovkou k jaskyniam alebo do solnej bane, tam dazd nevadi.

julie1234*
hodnocení

Máte pravdu, jak říkáte. Vždycky jsem do hor raději jela až v září, zkušení vědí... Těch Asiatů se trošku delším, viděla jsem ty neskutečné davy z vlaku. A to tam ten den byla povodeň. Ten solný důl lituji, že jsme dnes nejeli.

hodnocení

0x
1. Předpověď počasí neřešte, ta jim nefunguje ani na dva dny dopředu. Koukám na radar sat24 a za staková hrůza to není. Moje předpověď je, že teď tam den dva trochu bude pochcávat, ale od pátku bude líp. Horko ne, ale to na kole nepotřebujete.
2. Dovolená v peřinách je můj sen, ovšem manželky pro toto nemívají pochopení..
doplněno 09.08.23 15:12: Aha, moje chyba, já neměl nervy číst to celé a myslel, že v pátek tam jedete.. Tak to už nic. :-/

hodnocení

0x

Tak jste si ulevila...

Ale nic pro Vás nemůžeme udělat.

To je holt úděl cyklistů a turistů, že to vždy nevyjde.

Na druhou stranu, do rakouska to není tak daleko a za život se tam můžete podívat ještě x krát.

Ano, v Rakousku u jezer je krásně...když je krásně.

hodnocení

0x

Pro příště s tím počítejte a jako nadšená cyklistka se vybavte i na horší variantu - cyklovýlety jdou dělat i v dešti, jen to uzpůsobit a dovybavit se. Bude to pak jiný zážitek.

mathew
hodnocení

0x
Já bych příště jel autem. Můžete si vzít věci do různého počasí a prostě se pblecete ráno podle počasí a zbytek necháte na místě. Navíc v krajním případě můžete odjet úplně jinam, kde je lepší počasí.

Ale oni to tak mají, bydlí na jednom místě víc dní a přesouvají se každý n-tý den.

mathew
To ano, ale oni by místo přesunu v den N z místa A na B potřebovali přesun v den D na místo C... Ale uznávám, že pokud člověk nehledá ubytování na místě nebo nespí ve stanu tak může být provedení trochu problém.

paveldvorak
hodnocení

0x

byl jsem tam minulý týden na motorce, počasí tak půl na půl, dost proměnlivé, jezdil jsem i v lehkém dešti, mám goretexové hadry i boty..reflexní vestu ...v lehkém dešti jsem na grossglockneru neustále míjel cyklisty a cyklistky...chce to dobré vybavení a déšť pak nic není překážkou...ve sparu si kupte nugátovou tyčinku značky SWEDY / vyplatí se blistr se 4 kusy/ a schinkenchips v oddělení s uzeninami...mňam

super týden super hory akorát v sobotu mi cestou domů 400 km pršelo...vám to ve vlaku mlůe být jedno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]