Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám právo na vrácení zboží

Od: kaja odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
prosím, potřebovala bych poradit. Chtěla bych se zeptat, jestli stále mám právo vrátit zboží z objednávku podle 14 dní lhůta. Situaci je ta, že v obchodě Allegro udělala jsem si objednávku dne 23.6. a zaplatila jsem je dne 26.6. bankovním převodem. Dne 24.6. napsala jsem ke společnosti a zeptala jsem se o předpokládané termín doručení a oni mi odpovídali, že Cc 14 dní. Zboží teprvé dneska přišlo na poštu, ale já už je nepotřebuju. A v mém účtu v Allegro píše, že lhůta pro vrácení vypršela, ale podle mně to nedává smysl, protože zboží ještě jsem si ani nevyzvedla. Z toho důvodu nejsem si jistá jak bych měla teď postupovat? Musím zboží vyzvednout a vrátit ke společnosti, které je v zahraničí. Nebo mohu pouze nechat ať poštu vrátí zásilku a napsat přímo k partneři Allegro, že žádám o odstoupení smlouvy a o vrácení peněz.
Budu velmi vděčná za každou radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V tomto případě bude podstatné, u koho jste zboží OBJEDNÁVALA. Zda allegro.cz nebo allegro.pl. Pokud allegro.cz, můžete zboží vrátit bez udání důvodu do 14 dnů od převzetí. Pokud allegro.pl, pak se vrácení řídí polskými obchodními podmínkami, které neznám.

kaja
hodnocení

Pochopím, děkuji vám moc za upozornění. Hledala jsem to a podle nastavení lokalizace uvádí, že je to allegro.cz
re4zon
Je to uplne jedno, protoze Polsko je v eu a moznost odstoupit od smlouvy je platna pro vsechny spotrebitele v cele unii (a dokonce i v uk, i kdyz uz v eu neni).

@kaja: To není o nastavení lokalizace! Proto jsem zvýraznil OBJEDNÁVALA!

@rea4on: Jste si jistý, že země EU mají jednotné obchodní zákony?;)

Opravuji: re4zon. Sorry.

re4zon
Obchodni zakony urcite ne, ostatne u nas zadny takovy neni *smich* nicmene pravo odstoupit od smlouvy a minimalni lhutu 14 dnu urcuje evropska smernice a vsechny clenske staty ji do mistni legislativy davno implementovaly. Omezit to nijak nelze, at si do podminek allegro napise cokoliv.

re4zon
hodnocení

3x
Muzes to nechat vratit postou. O nic je nezadej, ale napis jim, ze odstupujes dle zakona. Psat si muzou kde chteji co chteji, ale odstoupit muzes do 14 dnu od PREVZETI zbozi nebo od doby, kdy sis ho prevzit mohla.
kaja
hodnocení

Opravdu mockrát děkuji za radu. Tak to udělám. ;)

POZOR! To není tak jednoznačné! Viz můj příspěvek níže!

re4zon
Je to jednoznacne a zadne obchodni podminky na to nemaji nejmensi vliv.

jdukolem
hodnocení

0x

Nevyzvedávej a napiš jim, že tak činíš, důvod a že ti mají peníze vrátit na účet. Jsou povinni to udělat. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]