Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myslivci mi střílí za plotem

Od: minda® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, bydlím u rybníka, a poslední dobou sem jezdí myslivci trénovat psy na nošení zastřelených kachen. Střelí, samozřejmě slepými, hodí mrtvou kachnu do vody a pes ji má přinést. Tohle trénují několik hodin aspoň jednou týdně. Můj pes z té střelby šílí. Můžu něco dělat? Rybník je napůl ve vesnici, tak jezdí na tu část, u které nejsou domy - kromě mého.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

1x
Domluvit se s nima nejde? Pokud ne, tak bych si sel v dobe jejich saskovani hazet kaminky do vody.
hodnocení

To by jim nevadilo. Já tam šla i se psem, abych mu ukázala, že se není čeho bát (nepomohlo).

re4zon
Tak kupte nebo vyrobte co nejvic aromaticke pamlsky pro psy a v hodne velkem mnozstvi je tam vsude mozne rozsypte. Bude po treninku.

re4zon - Naopak. Lovecký pes nesmí sebrat cokoliv, co se někde válí. Takže pokud už to ten pes náhodou neumí, myslivec toho využije pro jeho výcvik ;).

re4zon
To vim taky. Ovsem umet to jeste nemusi a i kdyby umel, jsou veci, ktere ani cviceny pes ignorovat nebude. Par honu jsem absolvoval, loveckych psu videl v akci desitky a ze by byli vycviceni jako k9 se o vetsine opravdu rict neda.

hodnocení

1x
Dobrý den, bydlím u rybníka a každý rok mám to samé. Také chodí střílet kachny a někdy k tomu i cvičit psy. Dělají to ráno, když by se mi chtělo ješte spát. Nikdy jsem to neřešila. Naštěstí náš pes je trénovaný na střelbu, takže se nebojí. Nikdy jsem neměla potřebu, to řešit. Ale když se ozvala vzdálená sousedka, že jí to ruší a plaší psa, tak jí řekli, že se s tím prostě nedá nic dělat. Posílala stížnost na rybářský svaz, myslivecký svaz i na město.

hodnocení

0x

Můžu něco dělat****asi ihned svého psa zavřít někam důmu, aby to tolika neslyšel.

hodnocení

Je to pes venkovní, a já také nejsem pokaždé doma...

To je špatné, obávám se, že není řešení...snad jen počkat, až všechny psy vycvičí...

hodnocení

Aha, takže to není proti žádným předpisům? Díky, to jsem chtěla vědět.

"jezdí myslivci trénovat psy na nošení zastřelených kachen"

to opravdu není proti předpisům,...

hodnocení

šlo mi o to střílení... nu dobrá, budeme se muset s tím smířit

hodnocení

0x

Zdravím,

dělat se dá jistě spousta věcí, záleží na tom, jak se Vám moc do toho chce a jak si chcete navzájem dělat nepříjemnosti:

1) Nějak se s nimi přímo zkontaktovat a situaci s nimi probrat tak, aby byla spokojenost na obou stranách, zjistit podrobnosti o výcviku.

2) Zajít na obecní úřad, na odbor nebo k pracovníkovi, co má na starosti myslivost a tyto věci a tam si stěžovat. Nebo řešit s majitelem toho pozemku, kde se rybník nachází, zda o tom ví a zda by s tím nemohl dělat něco on. Případně zda máte nějakou obecně závaznou vyhlášku. Tam by se pak zkoumalo, co je "míra přiměřená" a co ne. Nevylučuji ale, že byste to musela pak řešit nějak soudně.

3)Najít si kontakt na to místní myslivecké sdružení, bude to nějaký spolek a kontaktovat jejich vedoucího. Bývají vývěsky někde u radnic, tam bývá kontakt. Takto jim můžete dělat dusno, pokud tedy sám vedoucí toho psa tam necvičí.

4)Kontaktovat Vašeho veterináře, aby Vám poradil, jak zmírnit následky během toho jejich výcviku, určitě Vám poradí.

5) Psa zkusit taky nějak vycvičit, aby tyto zvuky snášel lépe a nebál se jich tolik.

Jinak je to asi podobné jako na Silvestra, taky to zvířata špatně snáší a je to povolené.

hodnocení

0x
Snad jedině si postěžovat zde:
https://www.cmmj.cz
jestli by si pánovè nemohli jít hrát o kousek dál. Tohle určitě není vhodné provozovat blízko obydlených budov.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]