Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Píšete, že je přítel líný jak veš a upozornil Vás na to, že Vám tam nic nepatří a patřit nikdy nebude. Rozmyslete si dobře, zda s takovým partnerem chcete společně žít za takovýchto podmínek. Společné bydlení si zvelebujte společně, financování domácnosti též společně.atd Ale ten pocit, že tam nic není a nebude Vaše, Vás bude stejně štvát a mrzet. Sama se do velkých změn nepouštějte, komunikujte o tom s přítelem co a jak si zařídíte, jak to budete financovat atd..Uvidíte, jak se k tomu bude stavět a co bude ochotný pro vaší společnou domácnost dělat on sám, abyste se tam cítila i Vy dobře.
Milá slečno Karin,
nechci být mentor, ale po přečtení Vašeho příspěvku mohu jenom říci: proč tolik starostí při vztahu na psí knížku, když máme v naší civilizaci už tisíciletý vzor a tradici garantovanou zákonem : manželství. Nebývá to vůbec lehké při rozvodu manželství, ale přce jenom se to po stránce materiální a finanční pohybuje v jakých mantinelech, ale ve volném vztahu nemáte žádné jistoty. Jistě je potřeba, aby si vždy oba účastníci vztahu stanovili od počátku vzájemná pravidla financování společného soužití a rodiiny bez ohledu na volný či vázaný vztah. I když znám dnešní život, nemohu si pomoci a jsem přesvědčen, že tato dohodnutá pravidla mají pevnější a závaznější řád, když jsou ozavřena v namželství, než když je to jen na dobré slovo.
Chápu Vaše pocity, ale je lepší,abyste o těchto věcech přemýšlela už nyní, později už může být pozdě.
Ať to všechno dobře dopadne, hlavně se nepřít a nehádat.
Děda
Pro nesezdané soužití neexistuje žádná právní úprava. Jsou to cizí lidé. Na to je potřeba prvořadě myslet při jakýchkoli výdajích. Na cizím domě nemáš právo dělat žádné úpravy a to ani pro své pohodlí a na své náklady. Na všem se musíte naprosto jasně a neomylně dohodnout. Své investice můžeš mít ošetřené jen v manželství. Častá představa o vymáhání pohledávek na základě účtenek je dobrá tak možná k pivu a vínu. On má nárok na nájemné a podíl na energiích. Jestli tyto částky vloží do úprav, je na jeho rozhodnutí.
Stahujes kalhoty, kdyz brod je jeste daleko.
Podle vseho ses tam jeste ani nenastehovala a uz planujes rekonstrukce.
Logicky to zasahne do jeho zaziteho pohodli a je dost mozne, ze presto co tvrdis se budes stehovat k rodicum raz dva.
Proste se tam nastehuj, zijte tam spolu, casem uvidite jak to slape a co je a neni schudny a jak to dal spolu povedete a nemaluj si tady vzdusne zamky o zvelebovani.
S prominutim ve 23 letech resis kravinu.
annam, po smutné předchozí zkušenosti si jen vydržuješ chlapa z jediného důvodu, že se bojíš být sama, že někoho potřebuješ. To je smutné a mám obavu, že jednou na to doplatíš. Jo, koupil televizor, aby se válel na tvé pohovce, sledoval TV a nechal se obsluhovat. Není pravda, že rodina ani manželství už nemá hodnotu, je mnoho manželství a vztahů, kde ty hodnoty jsou prioritou, kde platí. Je ale pravda i to, že mnohde jinde se na tom nenepracuje, stejně jako např. u vás nebo u karin, a takové vztahy nemají perspektivu. Předpokládám, že i ten tvůj jednou sbalí svůj televizor a zdrhne ti. Přeji ti ale šťastný vztah, šťastný život!
Kdyby ses nastěhovala ke mně do bytu /obrazně/, řekl bych tady máš místo, dej si sem své věci, a pokud něco chceš jinak, tak si to tady uprav posle svého přání, jsi tady doma. Ale chvat se tak, jak píšeš o svém partnerovi, utíkal bych od takového chlapa, se kterým nemáš žádnou jistotu. TAKHLE jednat bych se styděl! Držím ti palce a přeji ty nejkrásnější zítřky!
"Volné dny trávím s mužem či přáteli, u rodiny... přítel mi navrhl abych se k němu přestěhovala."
Tahle věta celý Váš dotaz posunuje úúúplně jinam. Vy jste vdaná?
Další věc je, a to už tu někdo zmiňoval, že pokud se dnes lidi nejsou schopni, ochotni, k sobě navzájem veřejně přiznat v podobě manželství, tak pak si užijte všech "výhod" psích knížek...
A pokud si Vás ten "přítel" vzít nechce, tak co je na něm k zamilování?
Jinak je samozřejmě logické, etické, že i majetek by měli mít manželé společný ( stejně jako děti ). Pokud tohle muž ( či žena ) "neuznává", tak jste se asi zamilovala blbě, slepě, hloupě...
Dobrý den.
Jste ještě mlaďounká. Co Vám nabízí přítel kromě toho, že říká, že dům je jeho a ani například manželství tento stav nezmění?
Je potřeba si s přítelem popovídat, co od budoucnosti očekává. Zda chce rodinu a děti nebo jen tak volné soužití. Pokud se Vám již nyní nějaké věci na příteli nelíbí, tak bych raději hledala jinde. Pokud by přítel s Vámi nějakým způsobem počítal, musel by začít řešit i Vaše přání. Nastěhování Vašich věcí a pod. Pokud to nebude řešit, tak bych si raději byt ponechala.
Když budete chtít do domu investovat, můžete, ale v případě rozchodu, záleží na příteli, jak by se k takové situaci postavil. a co by Vám ponechal. Pokud by Vám nabídl manželství, investovali byste společně, po rozvodu by došlo k vypořádní.
Vím, je to nyní pro někoho přežitek, vdát se a pak odejít od své původní rodiny a začít žít s manželem. Nějaké zkoušení společného žití, nevím, co od toho očekáváte. Pokud se vdám a založím rodinu, je třeba se naučit společně žít a vážit si toho, že mám manžela a v budoucnu i krásné děti.
Zamyslela bych se, co vlastně sama chci. Zda ho mám opravdu tak ráda, že budu tolerovat již nyní jeho chyby a souhlasit jen tak se soužitím s ním. Nebo si najdu někoho, koho budu milovat takového jaký je, a který mi nabídne více než jen společné bydlení bez sezdání.
Je to můj pohled na tuto situaci. Možná špatný, ale můj.
Zdravím.
@karin se neumíš zeptat chlapa,: chlape, a můžeš mi říci, kam si mám dát svůj nábytek, svoje skříně, svoje oblečení?
A zeptám se já, on bydlí v bytě nebo domě? Je tam pro tebe vůbec místo?
oni ty nové trapné domky, kteří nemají ani sklep, ani půdu, tam se nic nevejde a oproti bytu to má akorát větší tepelný ztráty, jsou dost na houby...
Z mého pohledu, dům je psaný na něj, to je fajn, a on ho má s placeny, anebo ze svého příjmu splácí hypotéku? Je otázka, o jakých investicích se tady bavíme, když budeš hrabat zahradu a nebo vymaluješ pokoj, tak to nejsou žádné investice to je drobná údržba
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.