Jen doplním správné odpovědi Ve slezském nářečí "byłach", polsky "byłam"...česky "byla jsem"... vím, o čem to je...pokud někdo chcete něco vysvětlit v tomto nářečí, jste u mě "u pramene" doplněno 07.08.23 18:09: Slezské nářečí skupiny Blaf, vysvětlivky jimi použitých slov v písních blaf.cz/... Nebo zde, oddíl 4.2 a 4.3, i když zajímavé je to celé czechency.org/... Pro zájemce o toto nářečí google.com/... doplněno 07.08.23 18:19: A zkuste přeložit sami dvojka.rozhlas.cz/...
Zkusila jsem - "Fajne 8 z 10 správně". A to tam mám sakra daleko Dostal mě "kaczok" (i když kačák znám) a "ve wargach" (to jsem snad nikde neviděla, neslyšela, nečetla). Ale protože je to k ničemu mi dobrý výraz, tutově si ho zapamatuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.