Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlavolam - má řešení?

Od: darsi odpovědí: 9 změna:
Ahoj, vrta mi hlavou takovy hlavolam, ktery mi nejde vyresit :) poradite? Dokazete vytvorit 8 trojuhelniku presunutim 3. (Tří) sirek?
Hlavolam - má řešení?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vibe2*
hodnocení

1x

Bernard Werber - Mravenci

databazeknih.cz/...

hodnocení

0x

A musi byt nutne 3? Nestacili by 2?

Z tech dvou tvoricich strisku udelej uhlipricky v tom ctverci a mas hned 4 male a 4 velke trojuhelniky.

doplněno 06.08.23 22:16:

Je dano, ze se nesmi prekryvat?

Vem ty tri, co tvori boky a dno ctverce a vytvor z nich trojuhelnik pres ten existujici. Do tvaru sesticipe hvezdy. Tak vznikne sest malych a dva velke trojuhelniky.

darsi
hodnocení

Chapu jak to myslite, ale ty trojuhelniky by nebyly uplne. Ani si nemyslim, ze by se mely sirky prekryvat. To asi ne. Je to ze sady hlavolamu, kdy tento je stredne tezky. Ostatni jsem vylustila. Vsechny mely logicke reseni. Prisla jsem presunutim tri sirek na vytvoreni deviti trojuhelniku. Ale melo by jich byt 8. Tak porad tapu..
abc

Špatně. Sirka je příliš krátká na úhlopříčku. Matematika ZŠ.

abc

22:16: Správně

hodnocení

0x
Přesunutím tří sirek se dají udělat čtyři stejně velké trojúhelníky, kdy ani jeden není součástí druhého.

lmgify
hodnocení

0x

Co takhle?

Hlavolam - má řešení? #2
lmgify

Aha, on už toto řešení navrhli @Axus a @abc dříve. *alene*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]