Nejste přihlášen/a.
K ověření totožnosti:
Například když jedu do sběrnýho dvora vyhodit nějaký odpad
Jiný příklad-chci si půjčit auto
děkuji za odpovědi
Jako prokázání totožnosti kartu Penny marketu či nějakou podobnou. Nemám kartu Penny marketu, ale tam je uvedeno tvé jméno, adresa a podobný věci?
Na sběrném dvoře jsou povinni od Vás vzít odpad, pokud to u nich máte zaplaceno. V praxi je to tak, že obec má smlouvu se sběrným dvorem. Jenže jim nějak musíte prokázat, že bydlíte v té obci, která má smlouvu s tím konkrétním sběrným dvorem. Když to neprokážete, berou to jako že zaplaceno nemáte.
Autopůjčovna je soukromá firma a ta si může dát podmíny jaké chce (v mezích zákona). Pak je to jednoduché, nesplníte jejich podnínky, neposkytnou vám službu.
Takže když to shrnu. Neexisuje žádný právní předpis, který by vám nařizoval jim tu občanku ukázat, ale oni nejsou povinni vám poskytnout službu bez ověření totožnosti.
Pokud je vyžadována adresa trv. bydliště, ŘP nestačí! Adresa na něm není!
Např. Sběrný dvůr vyžaduje totožnost především kvůli bydlišti.
a k čemu je sběrnýmu dvoru kde mám trvalý bydliště, když jezdím s odpadem i do jinýho sběrnýho dvora než je má trvalá adresa a je jim to fuk
Sběrný dvůr je zařízení pro obyvatele města, Jak bez občanky zjistí, že žiješ ve městě, to, že jsi někde povinnosti neplní, není argument. Navíc obojí je služba, nemusíš tam chodit, chceš-li využít, tak splň jejich podmínky.
pokud to mají v pravidlech či nějakých stránkách tak pokud Vás vyzvou k předložení dokladu o bydlišti a Vy tam v tom okrsku/čtvrti nebydlíte tak máte smůlu protože ten sběrný dvůr provozuje a platí třeba město a to nebude přebírat odpad od člověka který tam ani v tom městě nebydlí já jsem třeba odložení staré televize,bojleru do sběrného dvora řešil přes příbuzného který tam bydlí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.