Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mají právo vyžadovat občanku?

Od: boban® odpovědí: 19 změna:

K ověření totožnosti:

Například když jedu do sběrnýho dvora vyhodit nějaký odpad

Jiný příklad-chci si půjčit auto

děkuji za odpovědi

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
06.08.23 19:38
hodnocení

7x
2 x ano
hodnocení

já bych raději ukázal řidičák

ŘP jistě bude stačit

nebude stačit řidičák.-..

hodnocení

6x

Jak to mají jinak dělat? Taky bys někomu půjčil auto, kdyby ti jen řekl, jsem Franta Vomáčka.

hodnocení

myslel jsem třeba ukázat řidičák, nebo kartu zákazníka Penny Marketu či něco jinýho chápeš? dík

Jako prokázání totožnosti kartu Penny marketu či nějakou podobnou. Nemám kartu Penny marketu, ale tam je uvedeno tvé jméno, adresa a podobný věci?

Chtějí prokázat totožnost, tedy chtějí důvěryhodný průkaz, který říká, kdo jsi. Karta z penny to asi není, na řidičáku není trvalé bydliště.

06.08.23 21:18
hodnocení

4x

Ano, Ano.

makk
hodnocení

4x

Na sběrném dvoře jsou povinni od Vás vzít odpad, pokud to u nich máte zaplaceno. V praxi je to tak, že obec má smlouvu se sběrným dvorem. Jenže jim nějak musíte prokázat, že bydlíte v té obci, která má smlouvu s tím konkrétním sběrným dvorem. Když to neprokážete, berou to jako že zaplaceno nemáte.

Autopůjčovna je soukromá firma a ta si může dát podmíny jaké chce (v mezích zákona). Pak je to jednoduché, nesplníte jejich podnínky, neposkytnou vám službu.

Takže když to shrnu. Neexisuje žádný právní předpis, který by vám nařizoval jim tu občanku ukázat, ale oni nejsou povinni vám poskytnout službu bez ověření totožnosti.

hodnocení

Bude stačit k prokázání totožnosti řidičský průkaz?

Pokud je vyžadována adresa trv. bydliště, ŘP nestačí! Adresa na něm není!

Např. Sběrný dvůr vyžaduje totožnost především kvůli bydlišti.

hodnocení

@satam

a k čemu je sběrnýmu dvoru kde mám trvalý bydliště, když jezdím s odpadem i do jinýho sběrnýho dvora než je má trvalá adresa a je jim to fuk*zmateny*

No tak tomuhle sběrnýmu dvoru to není fuk.

Sběrný dvůr je zařízení pro obyvatele města, Jak bez občanky zjistí, že žiješ ve městě, to, že jsi někde povinnosti neplní, není argument. Navíc obojí je služba, nemusíš tam chodit, chceš-li využít, tak splň jejich podmínky.

"...k čemu je sběrnýmu dvoru kde mám trvalý bydliště..."

K tomu abyste tam většinu odpadu mohl odevzdat bezplatně (když máte trvalé bydliště v místě). "Přespolní" za to musí platit.

hodnocení

0x

Ne, na to právo nemají. Ale taky nemají povinnost ti půjčit auto nebo odebrat bordel. Nashle...

Je to jako v hotelu, když se neprokážeš, OK, ale oni tě neubytují.

Takže mají a Vaše první věta je špatně?

hodnocení

0x

pokud to mají v pravidlech či nějakých stránkách tak pokud Vás vyzvou k předložení dokladu o bydlišti a Vy tam v tom okrsku/čtvrti nebydlíte tak máte smůlu protože ten sběrný dvůr provozuje a platí třeba město a to nebude přebírat odpad od člověka který tam ani v tom městě nebydlí já jsem třeba odložení staré televize,bojleru do sběrného dvora řešil přes příbuzného který tam bydlí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]