Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupil jsem si vitamín D3. V lékárni mi řekli užívat v poledne zároven s jídlem. Četl jsem že při nedostatku v organizmu hraje duležitou roli. Je uváděno taky že ovlivnuje problémy se spánkém. Problémy mám již delší dobu ohledně spánku zatím jsem teprve začal brát krátkodobě a cítím zlepšení. Taky se léčím s vysokým tlakem atd. Jaké máte zkušenosti s vitamínem? Děkuji.
Manžel ho bere, neb je stále zalezlý doma, takže ze sluníčka ho těžko nachytá a zdá se, že mu dělá dobře.
Já ho fasuji. Zapomínám ho brát, ale odběry krve nehlásily nedostatek. Brát se má s jídlem, protože vitamin D je rozpustný v tuku. Klidně nakapejte na chleba s máslem. Teď je léto, sluníčko a to je dostatečným zdrojem vitaminu D.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.