Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vitamín D3 a zdraví

Od: karel8 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Koupil jsem si vitamín D3. V lékárni mi řekli užívat v poledne zároven s jídlem. Četl jsem že při nedostatku v organizmu hraje duležitou roli. Je uváděno taky že ovlivnuje problémy se spánkém. Problémy mám již delší dobu ohledně spánku zatím jsem teprve začal brát krátkodobě a cítím zlepšení. Taky se léčím s vysokým tlakem atd. Jaké máte zkušenosti s vitamínem? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

D vitamín usazuje vápník do kostí a zubů, taky zvyšuje imunitu. Brát s jídlem nebo po. Jestli nespavost a problémy s tlakem, tak v první řadě Mg- hořčík. Ideální je na předpis jako Magnosolv. Jeden sáček rozdělit na dvě porce. Případně ještě vitamín B6.

liska5

Ještě jsou na srdce a mozek dobré tobolky doplňku Omega-3 rybí olej + vitamín E.

hodnocení

1x

Dlouhodobe beru decko v kapkach Vigantol 1x tydne. Nesnasim slunce a tak moc ven nechodim.

hodnocení

0x

Manžel ho bere, neb je stále zalezlý doma, takže ze sluníčka ho těžko nachytá a zdá se, že mu dělá dobře.

hodnocení

0x

Já ho fasuji. Zapomínám ho brát, ale odběry krve nehlásily nedostatek. :-D Brát se má s jídlem, protože vitamin D je rozpustný v tuku. Klidně nakapejte na chleba s máslem. Teď je léto, sluníčko a to je dostatečným zdrojem vitaminu D.

pb®
V našich zeměpisných šířkách slunce dostatečným zdrojem moc není. Proto taky ten, co ho nesuplementuje, má vit.D málo. Prý až 80% obyvate ČR ho má kritický nedostatek. Třeba jako moje sousedka, která den co den pracuje na zahradě. Vit. D se musí nejen pomocí slunečního záření vytvořit z kožního mazu na kůži, ale musí se také vstřebat a to mu den dva trvá. Kdo se večer vysprchuje, vše smyje a nic se nevstřebá.

111®
hodnocení

0x

jj 10 kapek do polévky a je to..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]