Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Železniční přejezd v obci

Od: kolda odpovědí: 8 změna:

Na nechráněném železničním přejezdu v obci troubí vlak před příjezdem i v noci?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ano, musí. Přikazuje mu to "dopravní značka", tedy návěstidlo, takzvaný pískáček.

Železniční přejezd v obci

hodnocení

3x

Ano.

chranene-uzemi.sije.cz/...

" Přejezd bez závor a světel

Na tomto typu přejezdu buďte velmi opatrní a také dobře poslouchejte. Vlak při příjezdu k tomuto typu přejezdu musí houkat, aby byl nejen vidět, ale také slyšet. Raději ztlumte rádio, případně si otevřete okénko a před přejezdem zastavte, a dobře se rozhlédněte."

Mnozí lidé si i stěžují, ale provoz se nezastaví v noci.

kmet
hodnocení

3x

Odpověď pojmu trochu jinak. Jestli troubí / netroubí, musí / nemusí, je úplně jedno. Nikdy se na uslyšení vlaku nespoléhejte, na přejezd vjeďte pouze po dostatečném přesvědčení se vizuálně, že nikde blízko žádný vlak není.

kveta1

A co mám dělat, když jsem v kolejišti a vlak je již na dohled? A teď se ukažte filozofe *smich*

Květko, souhlas.*palec* A co motorkáři?! A jak by to mělo vypadat s tunovým přívěsem? To nemluvím o plném náklaďáku, třeba naloženým dřevem. A s vlečkou.

A co mám dělat...***normálně dodržet zákon 361/2000 a bude pohoda.

když jsem v kolejišti a vlak je již na dohled?****dokončit přejetí a uvolnit trasu. nebo máte jiné řešení?

Kmet to napsal velice správně.

na přejezd vjeďte pouze po dostatečném přesvědčení se vizuálně

kveta1 - "A co mám dělat, když jsem v kolejišti a vlak je již na dohled?" *zed*

Máte v podstatě 2 možnosti

1. Šlápnout na plyn a co nejrychleji přejezd opustit

2. Zastavit, zatáhnout ruční brzdu a utéct

Co myslíte, že je správně? *zmateny*

hodnocení

1x

Ano, v noci můžu vlak snáze přehlédnout, takže je to naopak důležitější, než ve dne. Obyvatelům v okolí se to sice moc nelíbí, ale nic s tím nenadělají. A většinou si časem zvyknou a houkání už ani nevnímají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]