Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
stávalo se mi dřív, že mi jednou za čas zavolaly nějaký čísla co neznám a prostě to byl prank call. Občas jsem si vyměnil číslo s nějakou holkou co jsem oslovil, takže z toho jsem opustil a jednou nebo dvakrát to byl můj bývalý nejlepší kamarád ze základky...asi když byl opilej, na svůj věk celkem debil...evidentně, proto už je taky bývalý. Ale dlouho se mi nic takového nestalo. Spíš poslední rok řeším klasický problém s telešmejdama, kteří nabízejí marketing a když se jich zeptám, kde vzali moje číslo, tak mi tvrdí, že jsem jejich společnosti dal souhlas.
No ale dneska, mi volala banda děcek..protože jsem slyšel jak se tam huhňají a dělají bordel..tak cca 10 let tipuju, nejdřív volalo jedno číslo kolem poledne, to jsem si bloknul, pak volalo další číslo navečer..zas ten stejnej scénář, takže blok a vzápětí volalo třetí číslo..to stejný tak jsem na to číslo akorát napsal, že ještě jednou mi zavolají předám ty čísla na PČR a zase šlo do bloku. Zatím klid. No ale mě to štvě, je to prostě obtěžující. Zvažuji menší pomstu, že na tyhle čísla hodím nějaký inzeráty na Bazoš který budou zdarma a za odvoz a myslím, že budou mít trochu vytíženou linku.
No, dlouho jsem se s tím nesetkal a zvažuju co teď. Zvažuji 2 možnosti. Normálně jsem přemýšlel, že bych si nechal změnit číslo, ale to nevím, jestli se mi chce kvůli nějakýmu blbečkovi, taky dát vědět lidem co znám..ale to by asi nebyl takovej opruz. Druhá varianta co mě napadla, je si prostě zapnout na telefonu funkci, že neznámý čísla ten telefon bude ignorovat a převede je na záznamník...který nemám, takže dotyčnému to bude nejspíš hlásit, že s volaným číslem se nelze spojit...což je takový ideální ale asi v momentě, kdy si budu hledat práci, což jsem měl teď od září v plánu, tak nevím jestli to řešit způsobem, že si tu funkci vypnu nebo prostě napsat do motivačního dopisu ...komunikujte přes mail nebo mi na sebe zanechte kontakt..to asi moc fungovat nebude. Nicméně v historii volání se ty čísla zobrazí, takže bych na ně mohl zavolat zpátky.
Na závěř dopním, že jsem svoje číslo hledal na bazoši..právě jestli nefiguruje v nějakým inzerátu a ne, také jsem ho hledal přes google a taky nic, dřív jsem měl akorát svoje číslo uvedený ve firmách google..takový to, kdy se vám v googlu nebo na mapách objeví provozovna s adresou, číslem a otevírací dobou ale to už mám od minulýho podzimu zrušený...jedině že by to šlo nějak dodatečně dohledat. Ale jak píšu, dlouho jsem nikomu svoje číslo nedával.
Neznámá čísla neignoruju, může to být i něco důležitého, takže je zvedám. Pokud mi ale někdo začne něco vnucovat, reaguju podle času a nálady. Buď hned v úvodu řeknu "na shledanou" a zavěsím, nebo nechám dotyčného povídat, při čemž své odpovědi omezím na minimum (vyvaruju se slovům "ano", "samozřejmě", "určitě"... a podobným). Když se volající vypovídá (třeba i po 1/4 hodině) a chce slyšet můj názor, oznám mu: "Děkuji za vyčerpávající informaci. Bylo to poučné. Nashledanou".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.