Nejste přihlášen/a.
Je mladistvý, tedy za něj zodpovídají rodiče. A jelikož pravděpodobně není psychicky zdráv, měli by ho rodiče dotáhnout na odborné vyšetření nejspíš na psychiatrii. Pokud to nechají až mu bude 18, tak už ho k lékaři nikdo nedostane a jen se bude čekat na to, kdy "vyrobí" první průšvih a půjde za katr!
Asi bych vyměnila zámky a byl by pokoj. Nebo za vámi leze i do práce, či za vámi slídí i na ulici? Nebo je to naopak a vy u nich bydlíte v podnájmu? Nebo proč se musíte setkávat s takovým problémovým dítkem, když rodiče nezvládají? Hlava mi to nebere.
Svěřte se jeho dětské /dorostové lékařce a ona Vás pošle k psychiatrovi. Třeba nejdříve sama. Problém asi bude dostat ho tam. Ona Vám může pomoct se záminkou. I v rámci rodiny se kolikrát volá policie. Zatím si připravte odpovědí, nejlépe písemně, ať něco neopomenete: jak a kdy to začalo, za jakých okolností jeho záchvaty agresivity vznikají, jak dlouho trvají, zda jen vůči někomu, zda i ve škole, jestli nemá nějaké trauma, stresy, obavy ,jaký má režim, pohybové aktivyty, zájmy, prodělané nemoci, úrazy, operace...Omezte mu sladkosti, slazené nápoje, energeťáky. Přemíra cukru vyvolává u děcek nejen nesoustředěnost, ale i náchylnost k záchvatům vzteku. Určitě by měl užívat Mg - hořčík a ještě ve stravě /kakao, banány, mák, vločky, klíčky.../ a další minerály včetně Ca, se kterými se vstřebává, taky E vitamín nalačno, B komplex s jídlem, ale jen měsíc, zatěžuje játra. Minerálky ve kterých je lithium!
@liska5 - Jde o synovce, tudíž s tetou, která není zákonný zástupce, se nikdo bavit nebude. Nanejvýš policie při prokazatelném napadení nebo případném jiném přestupku. Tohle je bohužel na rodičích a taky by mě zajímalo, proč s tím nic nedělají oni (i když několik možností mě samozřejmě napadlo).
A pokud se nezalekne (jakože asi ne, když bude teta mávat něčím, s čím zjevně mávat neumí), tak někdo přijde ošklivému zranění (a spíš teta, než on) a teta za to ponese zodpovědnost ...
To je fakt blbý nápad.
Nikdy nevyhrožujte něčím, co nejste taky ochotni použít, pokud výhružka nezabere.
Pokud něco, tak nevyhrožovat, ale když mě napadne, tak mu bez varování přejet ksicht pepřovým sprejem. To ho neporaní, ale mocně si to obrečí a nejspíš i zapamatuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.