Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psyllium - zkušenosti

Od: sovya odpovědí: 17 změna:

Má někdo zkušenosti s užíváním,zařazením do stravy se PSYLLIEM?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Dobrý den, měla jsem to klasické, co se dávalo nabobtnat do hrnečku s tekutinou. Dala jsem si ho párkrát, dělalo mi problémy to vypít. Kamarádka měla velké problémy se zažíváním a té psyllium pomohlo se zácpou. Moje maminka ho také pila a též ji pomohlo, ale ta řešila problémy s průjmem.
sovya
hodnocení

Tak, nějaké fujkové papání je nahrazeno,prý dokonce se přidává do pečení ve formě mouky aj.,méně odpudivé.Zajímá mě,že má účinky proti cholesterolu a pomáhá nenamáhavému vyprazdňování,což jste psala,částečně,díky

Jo jo, fujky podávání se minimalizovalo, to jsem si všimla, že se prodává i v tabletách například. Ale s jinou podobou vlastní zkušenosti nemáme, nezkoušely jsme ani jedna. Na cholesterol nevím, nebyly s ním problémy, tak se nesledoval. Ale na průjem u jedné a na zácpu u druhé fungovalo. Také jsem před časem přemýšlela, že bych zkusila to, v těch tabletách. Ještě jsem se k tomu nedostala.
sovya
hodnocení

Přesně,dočetla jsem se o nějakých multi účincích,proto se zajímám přímo od uživatelů.Lékúm na cholesterol se nějak lidé vč mě, brání a vědí proč asi a tak takový Psyllium- všeho ,by stálo zato vyzkoušet,Zdravím

liska5

Jaké fujky? Vždyť to je absolutně bez chuti a bez zápachu. Hlavně to nepřehnat, aby to až moc nevysušilo střevo.

hodnocení

4x

Psylium je fajn, dlouhodobě používám právě to, co se dá do sklenice s vodou, vznikne takový gel a ten se vypije a zapije se ještě další sklenicí vody. Ze začátku jsem měla problém to spolknout, tak jsem si do toho začala dávat citron a to už se dá a dneska si už ráno nedokážu bez slizu představit :-D Jinak upraví zažívání, lépe se vyprazdňuje, pomáhá hubnout, snižuje krevní cukr, zlepšuje cholesterol. Takže určitě doporučuji. A pokud s tím slizem fakt máte problémy, tak existují tabletky, které mají stejný účinek, jen jsou o poznání dražší...

sasa*

Ano souhlas. Dá se zvyknout. Beru obden cca 2 lžičky do 0,4l a již bez problémů. Mám i gelové tablety, samo s sebou

jsou dražší...účinky stejné.

hodnocení

0x
Za mě - nepomůže ani neuškodí. Další výmysl dnešní doby.
sasa*

Sisi ...Píšeš blbosti, pomáhá! To není výmysl dnešní doby- pomáhá, již z principu.Ten šlem co piješ, se podobně udělá ve střevech (nabobtná) ..

Jojo, víra tvá tě uzdraví.
liska5

Sisi, svoje ve střevě to udělá, až byste se divila!

id
@sisi, užívala jste na zácpu nebo na průjem, že vám to nepomohlo? Nebo jen plácáte bez vyzkoušení?
Já to zkusila jednou a nedám to. Šlo to slepicím.
liska5

A slepice měly detox*smich*, jak je to protáhlo.

A pro sisi. To není výmysl dnešní doby, ale ze staré Indie z indického jitrocele.

ida
hodnocení

0x

Zapít Šaraticí.

liska5

To ji strhá!

hodnocení

0x

Já používám psyllium při pečení pečiva.

hodnocení

0x

Moje maminka zkoušela na problémy se zácpou,ale nepomohlo jí to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]