Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před chvílí mně volalo neznámé číslo ze Švédska. Předpokládám, že se jedná o nějaký podvod. Číslo jsem nebral a chci ho hodit do spamu. Vyzvánělo docela dlouho. V čem může spočívat podstata tohoto nekalého jednání? Četl jsem, že někdy podvodníci předpokládají, že si dotyčný nevšimne předvolby, zavolá zpátky a bude bit na tel. poplatcích (hovor např. ze Somálska). Ale do Švédska, kde to odhadem stojí např. 5 Kč/min?
Děkuji.
Pepa
Takových podobných diskuzi už tu na poradně bylo více. Odebráním hovoru se asi nic nezkazí. Pokud ale někdo začne mluvit něco ne příliš dobrou angličtinou a ještě k tomu s nějakým asijským přízvukem tak je to asi nějaký pokus o podvod a raději takový hovor ukončit. Hlavně na takové tel, čísla netelefonovat zpět. Blokování takových tel. čísel nemá význam, protože pokud se jedna o podvod nebo něco nežádaného tak ti telefonují pokaždé z jiného čísla a nic se tím nevyřeší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.