Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před chvílí mně volalo neznámé číslo ze Švédska. Předpokládám, že se jedná o nějaký podvod. Číslo jsem nebral a chci ho hodit do spamu. Vyzvánělo docela dlouho. V čem může spočívat podstata tohoto nekalého jednání? Četl jsem, že někdy podvodníci předpokládají, že si dotyčný nevšimne předvolby, zavolá zpátky a bude bit na tel. poplatcích (hovor např. ze Somálska). Ale do Švédska, kde to odhadem stojí např. 5 Kč/min?
Děkuji.
Pepa
5x
Proste kdyz to zvednes, dozvis se, kdo te schani! Nic se ti nestane, vazne NE
Nechapu, co vede cloveka k tomu ne zvednout hovor a pak nasobne dele zjistovat, KDO MU TO VOLAL
4x
Takových podobných diskuzi už tu na poradně bylo více. Odebráním hovoru se asi nic nezkazí. Pokud ale někdo začne mluvit něco ne příliš dobrou angličtinou a ještě k tomu s nějakým asijským přízvukem tak je to asi nějaký pokus o podvod a raději takový hovor ukončit. Hlavně na takové tel, čísla netelefonovat zpět. Blokování takových tel. čísel nemá význam, protože pokud se jedna o podvod nebo něco nežádaného tak ti telefonují pokaždé z jiného čísla a nic se tím nevyřeší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.