Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muž odstřihl mě od přístupu k penězům

Od: jitar odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, manžel se chce rozvést. Napsal mi, že invvalidní důchod (nízká cifra) si mám nechat zasílat na svůj účet a jinak už neuvidím ani korunu. Bydlíme ve společné domácnosti. Má asi 40.000kč čistého. Dle zákona mám právo na polovinu našeho příjmu, Jak se mohu bránit. Ze společných peněz u rozvodu taky neuvidím nic - bohužel účty jsou psané na něj.Stáhne si penize domů pod polštář, není blbý.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

16x

Udělejte nebo si nechte udělat ekonomickou rozvahu vašeho manželství, požádejte soud o vydání předběžného opatření o výživném a při rozvodu žádejte o určení výživného pro vás. Asi k tomu bude potřeba pomoc advokáta. Můžete zkusit bezplatnou advokátní poradnu pro nemajetné.

hodnocení

1x

Všímáte si? Tazatelka položí dotaz, a již ani nereaguje. Jak se chová automat, robot, nebo troll, v přístupu k otázkám?

bibi
A Vás třeba nenapadne, že né každý má potřebu reagovat na každou "radu," kterou mu někdo napíše? Polovina "rad" je tu úplně zbytečná nebo naopak na tazatwlku útočí. Jediná otázka, na kterou se tazatelky někdo tady ptal, byla, že co vlastně jejímu manželovi provedla. Takže taky úplně mimo mísu.
Koneckonců, tazatelka označila jednu z mála normálních rad za užitečnou, to mi přijde jako reagování.

sedona
hodnocení

1x

Mylite se. Podle zakona mate spolecne prijmy, pokud nedoslo pred svatbou k uprave SJM. 40 tis (prijem manzela) neni zadna horentni suma, pokud z ni plati vydaje domacnosti, nutne naklady (doprava do prace ci provoz auta, jidlo, osaceni atd) tak si umim prestavit ze z toho moc nezbyde.

Pokud neutahnete zivobyti z duchodu, lze pozadat soud o urceni vyzivneho i v ramci manzelstvi. Jestli se domnivate ze manzel schovava vetsi obnos penez (min 500 tis) a slo by to dokazat, tak neni nic jednodussiho nez toto resit soudne (pokud nemate upravy pomery v SJM) - vyporadani majetku se resi soudne do 3 let od rozvodu, po teto dobe uz se vychazi ze stavu jaky je.

hodnocení

0x
Nejen ženy, ale i muži mají pod čepicí..Váš bývalý bude mít ještě i pod polštářem..Co špatného jste mu provedla, že se chce dát rozvést?
Třeba nic, někteří muži jsou sobci. Jedná moje známá musí vše zapisovat, třeba i návštěvu WC.

@aja1946: NEMUSÍ! Ale má natolik málo hrdosti a je natolik submisivní, že to nechala takhle daleko dojít!

ajo, jak zapisovat WC?
Jako kolikrát byla, kolik papíru spotřebovala?
liska5

Počet spláchnutí, vody...

gill
Možná to je jen decentní způsob jí upozornit na to, že trpí inkontinenci, a měla by s tím něco dělat.
Schválně, kolikrát za den se zdravý člověk, zdravě stravující, třeba IF,Musí chodit vyměšovat na wc?
Věřím tomu, že ten nezdraví klidně i 10-15 krát častěji :)

hodnocení

0x
Dle vašich nároků na polovinu přijmu má váš muž také nárok od vás s poloviny se podílet na náklady na bydlení a provoz domácnosti.
Svůj účet si budete tak či onak stejně založit, neodkládej te to ať příští důchod jde na váš účet.

Paní bud účet má, nebo si chodí pro důchod na poštu. Není možné, aby její důchod chodil na účet někoho jiného, stejně tak výplata.

nov

maky, je to možné.

eportal.cssz.cz/...

@maky Důchod může jít za běžných okolností na účet důchodce nebo manžela (neřeším pohlaví). Pouze v případě zbavení svéprávnosti důchodce jde důchod na účet opatrovníka.

hodnocení

0x
Zajímavý dotaz,tak nějak heslovitý.
Tak nějak si představuji chat GPT ;)
vernon
Dotaz psal člověk. Je to poznat podle nepravidelně chybějících teček a mezer za větou...;)

tj
hodnocení

0x
Aha :-D . On má na vás nějakou vyživovací povinnost? Myslel jsem že má povinnost platit polovinu nákladů na domácnost, když jste manželé, ne že vám musí dát polovinu SVÉHO výdělku... Asi si budu muset pročíst zákon :-D , ale pokud to tam je, že máte nárok na polovinu jeho výplaty mínus váš ID (to jsou jeho vydělané peníze, ne vaše), tak to je další pěkná sviňá*na v zákoně a další důvod, proč se neženit :) .
zaseja

Bohužel takhle blbý zákony máme, po rozvodu musí mít zajištěnou stejnou životní úroveň, jako v manželství, ale to platí oboustranně.

biib
Vlastně ano, má právo na výživné.

hodnocení

0x
Polovinu vašeho příjmu. Ne jeho příjmu. Neuvěřitelné. Co jste to za člověka, že chcete aby někdo chodil do práce a odevzdával vám polovinu toho co vydělá? Kam se hrabe stát a politici. Tfuj.
evelinaeva
Co je tohle za radu? Napadání tazatelky?

hodnocení

0x

Njn, "rozvodová klasika" *ee*

Někteří mají při rozvodu mylný pocit, že toho druhého musí totálně oškubat, že na nic nemá za roky manželství nárok, ať už se jedná o muže, nebo ženu...

Sežeňte si právníka, řidte se radou od @satam

gill
Oškubat a nárok -tak to jsou pojmy, které obvykle používají ti, kteří do společného nic moc nevnesli ;)
A vy ještě radíte nechat se oškubat od lojeru? :)
No, ten manžel asi ty peníze prokonzumuje ještě je dokonce rozvodového řízení a vyřešeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]