mám ségru, její 24. nikdy nikde sama nebyla. Před cca měsícem odjel její přítel za prací na Island- prý tam staví domky a vydělá si tak sto tis. měsíčně. No nevím. Ale to mi je jedno, jde o to, že sestra dostala nabídku tam jet také a je přesvědčena že je to výborný nápad. Já však mám o ni strach. Má tam dělat na Hotelvit pokojskou? Ten nemůžu nikde vygooglovat. Jede tam sama, bez agentury, zkušeností, znalostí ni angliny, dokonce bez znalosti zeměpisu- bojí se že z letiště nikam netrefí a dokonce i bez peněz. Pořád se drží toho, že tam má svého kluka/přítele/. Pochybuji že stavba domků je někde blízko toho nějakého prý luxusního hotelu. Prosím nemáte někdo nějaké zkušenosti s prací na islandu?
Můj názor je jednoznačný. Bohužel, nevede k řešení - jede-li sestra za hlasem svého srdce, nedá si nijak jinak říct. Vyhledat na Google to, co jsi nabídl, je naivní. Stavba domů může být v blízkosti luxusního hotelu, ale pochybuji o tom, že stavební firma by volila ubytování právě tohoto typu. Ta potřebuje dělat peníze za nejnižších nákladů...
tvoje sestra to bude mít na Islandu bez angličtiny těžké, avšak pokud má sehnanou práci a ubytování u svého přítele má vyhráno. Na Islandu se dají opravdu vydělat peníze o kterých píšeš a i tvoje sestra si příjde na pěkný peníz, ale na druhou stranu je to jedna s nejdražších zemí evropy. Já žiju na Islandu již nějaký pátek, tak to mohu potvrdit. Být tvou sestrou, tak jějáký týden počkám, než se přítel rozkouká, neboť jen 6 týdnů trvá, než si zřídí potřebné dokumenty a svoje rodné isl.číslo (kenitala). Ale jinak, ať jde do toho, je to tu velmi dobrá zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.