Zdravím u nás v práci prakticky každý kdo ke mě příjde že něco potřebuje(nebo naopak) na mě šahá(má třeba položenou ruku na mém rameni, nebo ruku za krkem a položenou na druhém rameni, a nebo na zádech a pod.) Vadí mi to , pochopím poplácání po zádech za dobře odvedenou práci, nebo poklepání, ale tohle mi příjde moc. Nechápu co na tom mají, možná je to tím že vypadám jako bych potřeboval obejmout, jelikož se pořád tvářím sklesle, ale to neznamená že o to stojím(spíš naopak) nebo nevím co tím sledují. Takže k dotazu. Je běžný v práci že na vás někdo pořád takhle sahá?
Asi to opravdu bude tím, že vypadáte a působíte na všechny tak sklesle a oni vás chtějí tímto gestem povzbudit. Že jsou s vámi. Možná si myslí, že vás něco trápí, že trpíte. Takže to vlastně nemysli nějak zle.
Nedávno jsem četl sice tupý článek, ale s možným řešením pro vás - kupte si tričko nebo vestu nebo co to mají za možnosti... s nápisem "Nesahej na mne, jsem autista".
Není to sice nic infekčního, ale působí to jako odér tchoře.
Nic proti autistům - syna mám autistu .. a přemýšlel jsem sám o takové koupi pro něj. Ale z vašeho dotazu je zřejmé, že reagovat slovně nedokážete.
Ne, vážně, vy se tak choulíte do sebe, že vzbuzujete soucit, ochranitelské postoje. Bez řečí tu ruku odsuňte z ramene a zavrťte hlavou, jakože tohle ne. Není třeba něco vysvětlovat. Snad pochopí, když jsou tak empatičtí.
Já jsem energická a usměvavá..i tak na mě všichni neustále šmatlají.. připadá mi to normální . Pokud Vám to va,tak se prostě ohradit, nejprve jemně a když to nepomůže,tak příště rázněji. Slovně, někdy stačí i ruku sundat. Oni to pochopí ve většině případů.
Dobrý den, já to z práce neznám. Možná jde o falešný projev přátelství a očekávání nějaké výhody, protože třeba těm lidem přidělujete práci nebo prémie či o něčem, co se jich týká, rozhodujete. Předpokládam, že od žen Vám to nevadí a s chlapem se domluvite. A možná jste jen povahou netykavka. Zdravím! doplněno 01.08.23 16:01: lexa - v jakém oboru pracujete a na jaké pozici? Pozorujete stejné chování vzájemně i mezi kolegy nebo se takto chovají jen k Vám? Kdy to začalo? Chovají se takto k Vám mladší nebo starší kolegové? V práci si vykáte nebo tykáte? Když Vám to tak vadí, proč to nezarazite? Jsem zvědav na Vaše odpovědi. doplněno 03.08.23 09:03: lexa - o radu jste nežádal, ale dostal jste jich několik. Na moje otázky jste neodpověděl a patrně Vám stačilo vyzpovídat se a ulevit si.
Myslím že pokud nepomůže to jednou říct, tak jim začít dělat to stejný a o dost víc aby viděli jak je to otravný. Tohle vždycky zabralo a hodně jsem tím dosáhla, a když se někdo tímhle způsobem začal chovat ke mě tak taky dosáhli svého. A víte že se sem nesmí dávat odkazy z google protože je to smajlík z jiné stránky?
slupka*
Jaj, Vy raddíte ... začít dělat to stejný a o dost víc ... pak vložíte text "nedělej druhým to co nechceš ... Jak jste to myslela?
Úplně postačí, když se párkrát odtáhnete či odsunute od dotyčného. Pokud jim to nedojde, řekněte v klidu, že nesnášíte tělesný kontakt a že narušují vaši osobní zónu. A netvařte se sklesle, proč taky?
Všem moc děkuji Jinak cením vaší snahu, ale o řešení jsem nežádal, je to prostě komplikované... Ve zkratce, jsem taková mladá introvertní flegmatická černá ovečka s mnoha problémy, které jen tak nezmizí. Ale to je nad rámec dotazu... Ještě jednou děkuji
Zdravím, taky nesnáším doteky a v práci na mě sahají pořád. Jsem žena, je mi 30 v práci pracuji se staršími ženami a všechny mi sahají na zadek, objimaji mě a podobně. Několikrát jsem jim důrazně řekla, že mě to obtěžuje a i přesto to to stále dělají, dokonce nabadaji ostatní aby si taky sáhli. Když se to stalo naposled, začala jsem prostě ječet... Na chvíli byl klid. Prosím, až někdo přijdete na nějakou radu, jak to vyřešit bez násilí, tak poraďte... Děkuji
U ženských si to představit umím, ty jsou často kontaktní a nejsou přirozeně homofobní, ale u chlapů? Musíte opravdu působit velmi zvláštně, když se vám to děje. Třeba dětsky? Moje osobní zóna je cca metr a každý její hranici z mého chování pozná. Napracujete v nějakém gay klubu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.