Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na výlet

Od: lubosnovak odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

loni jsem s rodinou byl na stezce Bílá Opava v Jeseníkách. Kdo navštívil, ví, že je to opravdu náročná stezka. Ví někdo o něčem podobném na Moravě? Případně i v Čechách?

Všem děkuji za tipy.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Náročnější u nás asi neseženete. Ještě tak na vrcholy pohraničních hor, ale není to tak rozervané. To pak už Slovensko, V. a M. Fatra - tam jsou super doliny / Oblazy./ , Slovenský ráj, Vysoké a Nízké Tatry. Jen ti medvědi mne odrazují si to všechno ještě zopakovat. U nás jen takové malé cesty, jako kaňon Doubravy u Chotěboře /od Bílku na sever/. Pak pískovce /Prachovské, Adršpach, Hrubá a Malá Skála, České Švýcarsko, skalní labyrint u Tisé, ale to většinou chodíte dole skalními městy, žádné drsné výstupy podle peřejí.

lubosnovak
hodnocení

Já vím, na Slovensku to bude o hodně výživnější, hlavně teda s těmi medvědy...*ee* Každopádně díky za tipy.

liska5

Zkuste na bombastickou Dalimilovu rozhlednu na Větrov. Jestli chcete adrenalin, tak od Starého Města p.Sněžníkem po zelené přes kravské louky asi 7 km. Z této strany je příchod nejhezčí. /Krávy neútočí, to si dělám legraci, i když blbě čumí a člověk má obavy, že se chystají ho obklíčit./ Nebo opačně od chaty Paprsek. Ostatně Dalimil je syn jejího majitele a provozovatele pana Míky. Autem je to nejsnažší dojet ze St. Města údolím do Velkého Vrbna až na konec pod vleky k půjčovně kol a pak pěšky vlevo nahoru tak 2,5 km.

okolik

Dalimilku rovněž dopručuji, krásné výhledy.

Osobně jsem letos absolvovala.

lubosnovak

Děkuji za tipy.

id
Komu stačí 5 km okruh z kopce do kopce / nemám ráda cestu tam i zpět stejnou cestou/, tak autem k lanovce Malé Vrbno. Odtud na Dalimilovu rozhlednu. Z ní na chatu Paprsek a po sjezdovce dolů k autu. Parádní příroda a krásné výhledy.
liska5

A jedna z těch honosných dřevěnic pod sjezdovkou patří Faltýnkovi / z ANO/

id
To co se podařilo soudnímu exekutolrovi panu Mikovi postavit, od sjezdovky po rozhlednu, by se nepodařilo postavit nikomu z nás. I vyhlášky, předpisy i zákony se dají upravit na přání vlivných.
liska5

Přesně tak, Dála šel na práva. Jinak to byl fajn slušnej kluk. Chodil do třídy s mým synem. A hochům ze Správy CHKO bylo pěkně horko, když spatřili tu nádrž vedle sjezdovky postavenou načerno...

liska5

Tam určitě byly nějaké dotace z EU/?/. Ale stavba je to boží.

okolik

Trošku delší a strmější trasa lesem , do kopce po modré na Chlum po Čertových kamenech dále na Křížový vrch kaplička a krásný výhled od chaty - interiér ve dřevě a nádherný. Zpět po pramenech až k sousoší Presnitze. :)

Lišku, málem trefilo:) když slyšela trasu.

nov
hodnocení

4x

turistika.cz/...

Netuším jak je pro vás obtížná, ale je tam krásně. :)

doplněno 31.07.23 21:56:

turistika.cz/...

lubosnovak
hodnocení

Díky za tipy.

id
hodnocení

3x
Výstup ze Stříbrnic na Kralický Sněžník. Nahoře na polské straně by měla být již hotová rozhledna. Jak je to s restaurací nevím. Já viděla jen základy rozhledny.

lubosnovak
hodnocení

Tam jsem už také byl, ale i tak díky za tip. Za mě je to ale o hodně lehčí trasa než právě kolem Bílé Opavy.

liska5
hodnocení

2x

Nebo vylezte na Dlouhé Stráně / přečerpávačka/ třeba z Koutů nad. Desnou. Nebo přejděte ten hřbet Břidličná hora- Vysoká Hole a přes Petráky k Ovčárně. Kde je drsné hodně hluboké údolí, to je Švagrov. Kdysi jsem tam byla na školení. Teď tam je tam udělaná naučná stezka, jen okruh, ale dojem to udělá.. Ačkoliv jsem Jeseničák, za zajímavější na přechody mi připadají Beskydy, že těch kopců dáte naráz víc a je to takové pestřejší, veselejší.

lubosnovak
01.08.23 11:16

Díky.

liska5
hodnocení

0x

Už to mám. Je u Jizery blízko Železného Brodu. Tzv. Riegrova stezka. Start Semily. Aj feraty tam jsou, tunýlek, vyhlídky, staveb.památka elektrárna Spálov...Nebo to vzít od Železného Brodu. Krkavčí skála, soutěska, Böhmova vyhlídka...To už si upravíte, nebo nakontaktujte TIC /turistické infocentrum/ v těchto městech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]