Nejste přihlášen/a.
PRE podporuje vytvarne umeni uz pres 15 let. Pravidelne maji vystavy v jejich galerii. Nejake penize jsou primo od ucastniku nejake jsou z dotaci a sponzoru na kulturu a nejake z jejich kapitalu. Rozhodne to neni za vybrane penize z elektriny... Jako Provokaci to muze to muze brat neznaly nebo nezajimajici osoba. Je to proste podpora kultury. CEZ, plynarenska a dalsi hromada firem sponzoruji vsechno mozne od kultury pres historii a vyuku az po zdravi.
Naopak kdybych ja bydlel v takovem okoli bych bych rad za to jak to vypada. Mnohem lepsi nez ty cez budky co tu mame v rozkladu.
Myslím, že fakt řešíte nesmysl...
U nás na sídlišti je výměník pomalovaný ze všech stran už delší dobu, už před zdražením.
Dělal to mladý kluk, moc vkusně, moc se mi to líbí a dokonce jsem s ním dala řeč, šla jsem zrovna okolo, když to dělal a pochválila jeho práci.
Je to super, určitě hezčí, než ta nevzhledná nevýrazná krabice, co byla předtím, nepruďte ![]()
za prvý tohle neni žádný nabarvení, ale murál, neboli velkoplošná výtvarná práce obvykle viditelná ve veřejnym prostoru, za druhý ten objekt na fotce je nějaká trafačka či co, a hádám, že ta "většina objektů" znamená takovýhle malý technický stavbičky (ať už jich dostala malby opravdu většina, nebo ne), nikoliv velký administrativní budovy...;
obojí je důležitý, protože murály vůbec nemusí platit PRE, a i kdyby jo (nebo částečně jo), tak je to prostě akce v rámci zkvalitňování veřejnýho prostoru, kdy využití právě u takovejchhle technickejch stavbiček se pro tuhle iniciativu dost nabízí (nakolik murály obecně, anebo spíš ten kterej konkrétní, přináší zkvalitnění, nemá smysl v rámci dotazu rozvádět)
a mimochodem, i kdyby se jednalo čistě o akci, která by měla upozornit na PRE, byla by taková iniciativa právě v čase krize, kdy se spotřebitelé rozhejbávají a víc než za klidnejch dob přemejšlej o změně distributora, jenom logická (krize nekrize, pořád jedeme v kapitalistickém modelu fungování hospodářství, a dle toho se firmy musí chovat, pokud nechtějí zkrachovat)
podle mě mnohem víc platí první varianta odůvodnění výmaleb; každopádně sou proplacený výdaje na murálovou akci trafaček v poronání s provozníma výdajema PRE jistě směšně malý, a zas taková šílená krize hádám nenastala, aby většina společnosti chápala malbu murálů coby nemístnou a provokující (to by se se stejnou logikou mohly považovat za nemístný jakýkoliv vyditelný udržovací a zkvalitňující práce, a ostatně vůbec "zbytný" akce (řada lidí má problémy, a oni provokativně vysazujou kytky, čistí fasádu, pořádaj open air festival...))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.