Dobrý den, už jsem o tom kdysi asi psal ale rád bych ještě o tom podiskutoval. Je mi 21 a rád bych začal podnikat jako hodinový manžel. Zručnost mi nechybí,známým i doma dělám prakticky vše. Aktuálně jsem zaměstnaný jako údržbář. Chci to provozovat vedle tohoto zaměstnání. Považuje se to za stejný obor nebo ne? Má to celkem blízko... Je to v téhle době dobrý záměr s nějakou úspěšností co myslíte? Další věc v čem se strácím tak je všechny ty věci okolo živnostenského listu, daní apod...
Já myslím, že je to žádaná služba... když něco potřebuji kolem baráku, na co nestačím, taky si zavolám hodinového manžela - přes týden chodí do práce a o víkendu si takto přivydělává, spokojenost na obou stranách
Záměr to není dobrý, ale výborný. Dnes je to samá samoživitelka a bude jich víc. Takže úplně levých, zejména žen - ale v současnosti i hodně mužů, bude stále více. Otázka nastavení ceny je též důležitá. Cokoliv pod 300,-/h+doprava je dle mě likvidační. Ale pokud to máte jen jako koníček, můžete být i levnější. Za což vám ale ti co se tímto v okolí seriózně živí, pěkně "poděkují"
" pěkně "poděkují" - Smode2, kdyby byl poblíž mně, chtěl bych jeho číslo, pokud by byl dobrej. A zavalil bych ho zakázkama, které nestíhám. Rychle by přeřadil na mou sazbu...
V žádosti o živnosťák opište z volných živností druh pod čislem 77 a 79 a můžete dělat téměř vše. Na fakturu nerozepisovat jednotlivé práce. Napsat třeba Opravy v donácnosti dle požadavku majitele v celkové částce xxxx + dopravné. Tím na vás žádný ouřad nemůže.
Pozor najma na vyhradene technicke zariadenia (elektro), ak bez papierov vymenite zasuvku a potom to za pol roka vyhori kvoli celkovermu zlemu stavu, budete vela vysvetlovat. To iste sa tyka plynu, zapajanie sporakov.
Pokuď to nebude vadit vašemu zaměstnavateli,tak u toho klidně podnikejte,ale pozor:do zaměstnání by jste měl přijít odpočatý a né vystresovaný z vedlejšáku...
jap*
Já mám naštěstí práci celkem klidnou, nedělám v žádný fabrice...
id
Zaměstnavateli bych nic neoznamovala, není to stejný obor a co dělám ve svém volnu po tom mu je prd. Pokud by to věděl, nepřidá vám a jednou vám řekne - co chceš? Přivyděláš si bokem. Závisť je hrozná.
Toť jest velká otázka. Už jsem se setkal i s přístupem:
Zaměstnanec: "V neděli jedu dělat na chatu novou omítku."
Zaměstnavatel: "Jak na chatu? Vy máte chatu? Vy nemáte co budovat chatu a vysilovat se tam. Budovat máte moji firmu. Stačí vám garsonka. Nic dalšího nepotřebujete!"
Hlavně si dej bacha , aby to byla živnost volná. Řeknou ti to na živnosťáku. Jestli je to živnost vázaná, máš smolíka a budeš platit pokutu. Samozřejmě, když to budeš vykazovat na faktuře.
Co vím, tak na této poradně je nejméně pět hodinových manželů (včetně mě). Zatím kolegové nereagují. Má odpověď je ve staré otázce, na kterou tu někdo dal odkaz. První rok, než vznikne klientela, bez kšeftů, druhej - pokryty náklady, třetí - ňáký drobný na žvejkačky a cigára a potom nastala smršť. Spousta kšeftů, relativně slušný peníze. Negativa - na spoustu věcí je výluka z pojištění, takže nesmí být průšvih. Z toho vyplývá, že musíte být lepší, než chlapi, kteří na některé práce mají noty a vy ne - elektrikařina, vodařina a p. (páni kolegové od řemesel, vynechte, prosím, hlášky o práci na vyhraněném zařízení, vím o tom...). Prostě nesmíte udělat chybu. Ohledné účta tu už psali - drobné opravy v domácnosti 420tkč...(kompletní reko garsonky)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.