Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl v platbě na ebay

Od: hano odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, pomohl by mi někdo osvětlit jak to chodí na ebay v placeni. Položka je např v GBP, v závorce je přibližně cena v CZK. Mám nastaveno platbu kartou, ale vždy je platba vyšší než je kurz moji banky třeba např ebay uvadí cenu v czk 430Kč( nevím kde na to chodí to přibližně v czk) když zaplatím kartou z účtu se mi odečte např 470. Když si vezmu že kurz moji banky odpovída ale cca 450Kč že bych měl platit. Ebay má nějaké svoje kurzy nebo jak to je? Doprava nepočítám.

Děkuji za vysvětlení

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

jestli se to nezmenilo, tak ebay preferoval platbu PayPal. Kurz tedy určoval PayPal.

Kurz Vaši banky by platil v prípade prevodu z účtu na účet, tedy na IBAN.

Pokud je platba platební/kreditní kartou, kurz určuje príslušná ...spolecnost. Nejsou to banky.

Banky jejich služby prodavají.

hano
hodnocení

asi ano pujde to přes paypal atak tedy dochazí k tomu rozdílu jen by mě zajimalo kdybych zaplatil přimo přes paypal zda by to sedelo ale mo tomu nevěřím, děkuji

PayPal je taky platební systém, jako VISA, MAESTRO...A má svoje kurzy. Z nečeho musí platiť funkčnosť systému. :)

*Přímo* by se dala nazvať pouze platba z bankovního účtu na bankovní účet...v systému SEPA.

je videt kurz, ktery by dnes použil PayPal pri platbe v USD

Rozdíl v platbě na ebay

kurz Evropske centrální banky

Rozdíl v platbě na ebay #2
hano
hodnocení

prosím o odkaz na ten kalkulator valut paypal

a jste v systému PayPal registrovaný?

hodnocení

0x

Koupil jsem věc za v přepočtu 250,-Kč - strženo mi bylo 253,30 Kč - nepřišlo, refundace - jiný kurz, vráceno 259,90 Kč. Ano - kurz není podle vaší banky...

hodnocení

0x

Kdyz platis v domaci mene (czk) zbozi v jine zemi tak kurz vzdy urcuje prodejce (v tomto pripade ebay). Aby jsi mel kurz tve banky je treba platit v mene prodejce (v tomto pripade gbp).

Pokud platis pres paypal tak pred potvrzenim platby kde je videt castka je moznozt zmenit platbu v mene obchodnika.

pokud platis primo kartou, musis mit registrovany ucet a v nastaveni platebnich metod nastavit v cem chces platit.

hodnocení

0x
To, že vybeteš paypal, neni zaruka, musiš si nadtavit částku v puvodni měně , aby se nepoužilo DCC
Ale ještě lepe mit účet vEUR(iUSD), nektere banky fokknce nabizi lepší kurz při smene v jejich "směnárně". - 1% bakšiš místo 3-4%
hano
hodnocení

Děkuji všem za reakce jen bych se zeptal ješte tu mšnu si jako musim nastavit na paypal? že bude vedený např v GBP?

máte i revolut? nebo neco o Revolut systému víte? (ja ne a moc toho nevim) vaše otázka mi pripadá ovlivnena Revolutem.

PayPal je spojený buď s bankovním uctem nebo s platební/kreditní kartou.

Můžete na eBay nakupovat v jakekoli mene, pak zaplatíte pres PayPal a ten si zauctuje platbu zvyk kurzem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]