Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolavé ucho

Od: nik01 odpovědí: 4 změna:

Zdravím

vím že je už plno hodin, ale mám takové dilema. Bolí mě strašně moc ucho(musel jsem si vzít po dvou paralenech abych to přebyl(je to lepší, ale pořád to dost bolí)) a nevím čím to je, buď tam mám zánět a nebo protržený bubínek(možná obojí). Doma mám ušní kapky, ale jestli je protržený bubínek, tak by to bylo nejspíš horší, ale nebo lepší pokud je to zánět.

Tak nevím jestli to risknout a nakapat si, nebo počkat do pondělí. Jinak začalo to tím že mi zalehávalo ucho, tak jsme se ho snažil vyčistit(bez kapek, ty mám koupené až teď), ale bylo to stejné, nebo snad i horší, druhý den mi zaléhavalo víc a trošku bolelo, ten třetí(dnes) jsem opět se ho snažil vyčistit tyčinkami+plus kapky a opět nic, jenže po pár hodinách to začalo dost bolet a skoro jsem na to ucho neslyšel. Teď momentálně bych bez paralenu asi zdechnul, ale slyším líp(pořád tlumeně, ale líp) tak nevím.

Co myslíte, mám to nechat být a počkat do pondělí na ORL, nebo si ještě nakapat do ucha?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zajela bych na pohotovost do nemocnice.Jestli je to zánět středního ucha,tak ten bolí nejvíc večer a bolest se vám bude stupnovat.V nemocnici,jedno píchnutí a hned by se vám ulevilo.Čím déle to necháte,tím více bude hrozit,že pak budete hůře slyšet.

nik01
hodnocení

To je to tak vážný? Jasně dost to bolí, ale nic by se nemělo stát když počkám ještě den, ne?

hodnocení

6x

To vypadá na zánět středního ucha. Žádné kapky Vám nepomohou, protože se k zanícenému místu nedostanou. Vyhledejte pohotovost, můžete také skončit s trvalými následky.

hodnocení

2x
To opravdu vypadá na zánět středního ucha, který je sám o sobě dost bolestivý. Nic do ucha nekapejte, můžete opatrně vložit smotanou vatičku s alkoholem (slivovice, vodka), která ochrání ucho před nečistotami. Jedná se o bakteriální/virovou infekci a tu bez pomoci od lékaře sám nevyřešíte. Doporučuji vám na nic nečekat a zajet si na nejbližší ORL v nemocnici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]