Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení psa

Od: andy205 odpovědí: 12 změna:
Hezký den Všem.Ve středu 26.7.2023 jsem přes bazoš prodala pánovi svou dvou letou fenku.Fenka je ķříženka bez pp.,písemnou smlouvu nemáme.Měla jsem tři fenky a kocoura,a zůstala jsem sama,tak jsem se rozhodla,že dvě fenky prodám a nechám si jen jednu a toho kocoura.Od včera od večera se mi dělá špatně,chybí mi ta prodaná fenka,nejradši bych si nafackovala,unáhlila jsem se.Moje otázka zní,mohu pána požádat,aby mi fenku vrátil,lze to vůbec?Samozřejmě bych mu peníze vrátila a uhradila mu vzniklé náklady...ale jak to mám udělat,co mám pánovi říct?A co když mi položí telefon...jsem zoufalá...děkuji za rady...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Lze to, na čem se domluvíte. Pokud vám ji vrátit odmítne, máte smůlu. Vemte telefon, vysvětlete mu situaci a uvidíte.

hodnocení

9x
Všechno je pouze na vaší vzájemné domluvě. Pokud pánovi nezavoláte a nezkusíte mu celou situaci vysvětlit, tak se nic nedozvíte.
Radím to pokud možno neodkládat, čím déle bude v nové rodině, tím víc k ní přilnou.
A jestli můžete, tak dejte vědět, jak to dopadlo. Fakt mě to zajímá. ;)

pb®
hodnocení

8x
A nebude jí u něj lépe? Vy asi nemáte dobré zázemí, obklopujete se zbytečně moc zvířaty na která pak nestačíte. Když ji teď vyškemráte zpět, jste schopna se o ní starat až do konce jejího života? Nebo se za půl roku bude situace opakovat a vy ty ubožáky budete zase rozprodávat? Nezahrávejte si se zvířecí duší a nechte to tak. Nebuďte sobecká, že vám se stýská.

psycholog
hodnocení

6x
Klidne mu HNED TED zavolejte a zeptejte se, jak se fence dari, jak je pan s nakupem spokojen a tak…
Treba zacne sam ze preplatil nebo ze si nezvykla nebo… uvidite podle situace.
Kdyz si to bude pochvalovat, tak zreba vas to uklidni jak je fenka spokojena…
psycholog
A kdyz bude naopak neco o problemech, tak mu rovnou nabidnete, ze v ramci vstricnosti ji vezmete zpet, ze mu klidne vratite cast penez atp. Anebo vsechny v ranci dobrych vztahu :)) Každopádně určitě nemáte právní nárok na zrušení obchodu, to byste musela nějak prokázat, že se zvířátkem špatně zachází.
A asi bych mu neříkal, že jsem psychicky v prdeli z toho, že zvířat co. nemám, to bych vám taky mohl nabídnout, že vám jí prodá za trojnásobek:)

hodnocení

4x

Určitě hned zavolejte, třeba je zrovna pán v podobné situaci? Fenka může být smutná...

Jde všechno, jen je potřeba to neodkládat a vše hned řešit.

hodnocení

2x

Už jen to - prodala jsem pánovi přes bazoš dvouletou fenku, značí, že máte co dělat sama se sebou a ne ještě se obklopovat zvířaty. Nechte to být, proboha!

Napadlo mě to samé. Radši bych nežral než prodat někomu kamaráda, teda psa, a pak to tady řešit. Tomu hafákovi bude jinde zřejmě líp.

ltz
hodnocení

1x
Tak mu to řekněte normálně tak lidsky, že se vám po ní stýská, že jste se unáhlila, třeba to pochopí. Možná si bude i myslet, že jste pěkně trdlo a pokud to vezme taky lidsky, tak se třeba domluvíte. Ale také je možný ten opak, že vás někam pošle. Zkuste to

hodnocení

0x

Je velmi pravděpodobné že máte smůlu. Čas všechny rány zahojí a vy to prostě obrečíte.

doplněno 29.07.23 17:16:

Určitě potřeba jednat rychle a na nic nečekat.

hodnocení

0x

Měla jsem tři fenky a kocoura,a zůstala jsem sama
Takže "ženská" po rozchodu s mužem si bude kompenzovat samotu psem? Doceela typický pro dnešní dobu

Moje rada zní kontaktovat kupce a vysvětlit mu situaci.

Otázka je, kdo bude chtít "ženskou" s dvěma psy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]