Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předzahrádka před restaurací a její definice v zakoně

Od: paja odpovědí: 12 změna:
Prosím, neznáte zákon, který definuje restaurační předzahrádku, k čemu slouží, co na ní může být? Bydlím nad předzahrádkou, kde denně cmudí na grilu maso, ryby,... Nevadí mi hluk ale smrad. Na obci jsem zatím nebyl, ale zkoumal vyhlášku. Bohužel jsem nic o předzahradkách nenašel. Díky za případné rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Musíš to řešit na Národním výboru magistrátu města nebo obecním úřadě. Tam udělují povolení k záboru veřejného prostranství hostinským. Ti se při využívání předzahrádek musí samozřejmě řídit příslušnými zákony a vyhláškami. Takže najdi stránky obce a tam tě to už navede, popřípadě napiš mail, ještě lépe datovou zprávu, která slouží jako prokazatelně doručená elektronická komunikace.

mesto-most.cz/...

hodnocení

3x

Soused vás nesmí obtěžovat nadměrným hlukem,ani zápachem.Takže upozornit nejdříve provozovatele předzahrádky a když to nepomůže,tak podejte stížnost na porušování zákona na městském úřadu.Soused je i majitel restaurace a i ten by měl dodržovat,aby provozovatel předzahrádky neobtěžoval zápachem a hlukem.

pr
Takto bych postupoval - komunikace s PROVOZOVATELEM a pokud se to nezlepsi, ani mi to nebude financne kompenzovat, pak obec.
Mezitim bych z okna obcas vylil kybl s vodou apod. Odpoledne by mi vypadlo neco hrozne smradlaveho co by odradilo vubec hosty si tam sednout apod.
Ve 22 hodin bych volal organy kvuli hluku co mam natoceno na videu apod.

pr - *zed* Vaším úžasným postupem byste si ovšem vykoledoval značné problémy. Kdybyste třeba poškodil vylitou vodou hostu oblek, právem by vyžadoval náhradu po Vás, nikoliv po provozovateli restaurace. Ta zahrádka je tam jistě povolená a nemáte právo zasahovat do jejího chodu a omezovat hosty jinak, než oficiálním postupem.

pr
Ano, za předpokladu, že to Zahrádka je povolená, a v té době tedy v době nočního klidu tak je, pak odpovídám za škodu, pokud mi někdo prokáže.
Tedy že bude důkaz, že jsem to byl já :)

pr - Kdybyste si pořádně přečetl otázku, dočetl byste se, že (cituji) "Nevadí mi hluk ale smrad". A pokud je mi známo, na smrad se žádný "noční klid" nevztahuje. Nehledě na to, že grilování pravděpodobně probíhá ve dne, tedy před 22 hodinou a příliš obtěžujícího hluku se při něm asi nenadělá. ;)

magdone, jestli to není tak, že mi škodíš, já Ti to vrátím dvojnásob...

pr
Smrad jsou imise. Je tu vic dotazu vice stezovatelu, jeden to ma na dvorku jiny na ulici.
Neexistuje, aby soustavne nejake smrady z grilovani sly do bytoveho domu :) chtel bych vidět tu pisemnou vyzvu stezovatele na puvodce tto imise? Neprobehla? Tak co se stezovatel divi. Puvodce jiste vi, ze nez se stezovatel rozhoupe, bude po sezone.

bgm
hodnocení

0x

Řekl bych, že se to bude týkat kolaudace. Tedy provozovatel je povinen užívat prostory jen k účelům, ke kterým byly zkolaudovány (stavební zákon). A teď, zda se k těm dokumentům půjde vůbec dostat a ověřit, zda restaurace byla zkolaudována i s předzahrádkou a k čemu je předzahrádka určena.

Předzahrádka se nekolauduje, podává se na obec žádost o využívání veřejného prostranství. Kolaudace provozovny je jen podmínkou k takovému užívání. Toto užívání musí být v rámci příslušných zákonů (hygiena, bezpečnost např.) a vyhlášek.

bgm
hodnocení

0x

Další možností by nejspíš bylo ztrpčovat jim život přes Krajskou hygienickou stanici (měření hluku atd.) + možná hasiče - dodržování odstupových vzdáleností, požárně nebezpečený prostor a další povinnosti... zkusil bych se optat.

zahratka
hodnocení

0x
Mrkni tady na ZAHRÁDKY

youtu.be/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]