Dobrý den, mám dvě děti, které byly dočasně svěřeny do pestounské péče prarodičů. Důvod byl ten, že jsem měla těžkou nehodu a po té psychické problémy, také problém s bydlením. Teď už jsem relativně v pořádku, bydlím na azylovém domě a chtěla bych si děti vzít zpět. Mám si podat návrh na zrušení pěstounské péče? A pokud mi soud nevyhoví upravil by alespoň styk s nimi? Prarodiče mají trochu problém s tím, že si je chci vzít na azylový dům, ale myslím si že rozhodnutí bude na soudci a né na nich. Podotýkám že dětem je 8 a 15 let. Syna už se u soudu budou ptát jestli chce ke mě jít. Voláme si a říkal že na azylový dům nechce. Dcera by chtěla vídáme se přes doprovodnou organizaci a má mě moc ráda. Byla jsem na organizaci, kde pomáhají sepisovat návrhy na soud ale tam mě jen balamutili a říkali mi že mi je nedají, že si mám nejprve podat návrh na úpravu styku. Ale jsem na azylovém domě už půl roku a mohu tu být rok než si najdu byt. Děti rychle rostou a jsem z toho teď nešťastná.
Nejdříve vyřešte byt(co budete dělat za 6 měsíců?),pak úprava styku.Nevím zda marodíte nebo pracujete.Pro rozhodnutí soudu musíte být zcela o.k...soud bude chtít třeba nájemní smlouvu,pohovor u psycholožky... Určitě je možnost poradenské pomoci na úřadě.
barboradrevikov
Děkuji za odpověď, právě že zatím marodim. Ale jak tady vidím ty maminy, maji se docela dobře, pomáhají jim sociální pracovníci se vším, právě i s tím bytem. Já byla uznána jako invalida 2.stupne. chodím i k psychiatrovi, pochválili mě, že jsem v pohodě.
Určitě ne do azyláku proboha…chudinky děti. Kluk je rozumný, že tam nechce. Nechte je u babičky a dědy pokud se dobře starají a nekažte jim životy ještě víc a znovu…nejdřív si zařiďte kvalitní bydlení a práci.
Tady bude něco asi špatně, kvůli nehodě rodiče se děti do pěstounské péče prarodičů nedostávají. A prarodiče, kteří jsou ochotni se postarat o svá vnoučata, by jistě po nehodě pomohli i svojí dceři či snaše. Tak kápněte božskou, proč jste o děti přišla.
Jestli jsou nyní děti u vašich rodičů,nemohla by jste je zatím navštěvovat u nich?Bylo by to asi lepší ,než na aziláku.A když jste v pořádku,tak by bylo dobré si sehnat co nejdříve práci a nějaký podnájem.
Budu pouze hádat. Ke svěření děti do dočasné pěstounské péče prarodičů musely být závažné důvody. Například vaše ústavní léčba v důsledku psychických potíží, které zmiňujete. Nebo nástup výkonu trestu v důsledku zmíněné dopravní nehody. Předpokládám, že nyní jste buď v dlouhodobé pracovní neschopnosti, nebo pobíráte invalidní důchod. Soud vám děti může vrátit zpět jen tehdy, pokud pobyt s vámi vyhodnotí jako bezpečný pro jejich vývoj. Nyní hádám, že kontakt dětí s vámi upravuje OSPOD. Veškeré náležitosti pak bývají ustanoveny na základě rozhodnutí soudu. Tedy i styk s dětmi. K tomu je potřeba začít co nejdříve řešit bydlení. U rodičů s dětmi bydlet nemůžete? Pokud ne, pak proč? Obraťte se na sociální odbor a zjistěte možnosti získat sociální byt. S OSPOD řešte návštěvy u dětí. Podle vašeho pěkného písemného projevu máte určitě vzdělání, takže využívejte všechny možnosti, které existují. Mít práci, řešit bydlení, komunikovat se sociálními pracovníky. Držím vám pěsti.
To musíte mít hodné, obětavé rodiče, když se postarali o vaše děti. Jenom jestli jim tam není lépe, než by jim bylo v tom azyl.dome. Píšete, že ani synovi se tam nechce. Asi by to tam moc nevnímal jako domov. Napřed by jste měla mít již zařízený vlastní byt, dobre placenou praci a také neobcházet přání dětí.
azil
Přání dětí bude často mít větší komfort, půjdou k tomu kde se budou mít lépe a míň práce. Nebo ne? Otázka je zda je to dobře? Takhle to nejde posuzovat. Prarodiče je často rozmazlí než vychovají. Mě spíš napadá proč je dcera na azyláku a ne u rodičů? Asi nepracuje na plný úvazek, proč? Jsou rodiny i 6-7 členné na azyláku na ubytovně, je jim jedno že platí 25000,- za 2 cimry bez wc a koupelny (ta je na chodbě), protože vše JIM zaplatí ÚP, oni ani do práce nechodí… Tazatelka to asi tam viděla a taky už se jí nechce pracovat? Takže otázka je, zda je/není ve hře dávky a o co jde na pozadí.
Nějaký problém tam vznikl, takže děti to měly určitě lepší u prarodičů, než aby frčely někam do děcáku. 15 letý kluk - na tom by se to mohlo nějak nepříznivé podepsat, že je na azyláku, trpěl by. Proto by paní měla děti přivést radši do svého bytu,pokud je chce získat zpět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.