Dobrý den je zde někdo kdo by mi pomohl podat námitku proti rozhodnutí o ID? ID přiznán první stupen, dle obvodní lékařky bych se měl pokusit podat odvolání a měl bych dostat vyšší stupen. Klidně zanechte i odkaz či kontakt kdo víte kdo se s tím zabývá, případně nějaký právník z Ostravy? Když je v rozhodnutí napsáno že mohu do 30 dní podat námitku je to to samé jako odvolání že budou znovu prozkoumávat mou žádost? Rozhodnutí mi přišlo dneska, mohu očekávat že důchod mi bude chodit pravidelně a bude mi zpetně doplacen už příští měsíc nebo ještě bude něco následovat nebo nějaký dopis? Pokud bych podal odvolání bude to mít vliv na vyplácení důchodu? případně mi bude stačit i právník nebo nějaká organizace či firma která se tímto zabývá.
Pokud nemáte nové lepší zdravotní zprávy k přiložení k odvolání, tak nic nepodávejte, neuspějete. Vaše odvolání bude zkoumat ten samý člověk co rozhodl o 1.st ID. Přece nezruší své rozhodnutí !
Ale ne vždy to musdí platit! m,ně při žádosti o ID sdělila že nemám nárok (byl jsem navíc v DPN) tkže jsem ji stáhnul, po víc jak půl roce, po ukončení DPN po 11měsících , jse opětovně zažádal a ID mi bylo od jedné a téže posudkové schváleno! Ale na druhou stranu znám člověka který mělleta letoucí plnýID a při změně zákona či co to před lety řešilo mu sebrali plný a dostal jen ID2°, při odvolání moc nechbělůo a měl jen 1°!
id
Ano, než se odvolávat je lepší si podat žádost novou. Tazatel by si měl nechat 1.st a shánět kvalitní lékařské zprávy a třeba za měsíc či za půl roku podat žádost o zvýšení na 2.stupeň
Jste na facebooku? Pripojte se do skupiny "Postizeni proti CSSZ" Skupinu vede pan Martin Prymus, ktery pomaha s odvolanim, namitkami, vi, jak napsat, ma vzory... Pomohl uz vice lidem a uspesne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.