Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vložit na ůčet bezpečně bankovky přes bankomat

Od: steba odpovědí: 43 změna:

Nainstalovali nám v ulici bankomat KB a tak bych tam chtěla dát nějaké peníze,abych nemusela chodit do banky.Na internet. videu o vkladu se jedná o tzv. vkladovou zásuvku banky,ale my tu máme normální výběrovou,kde je štítek " Vklad ".Teď bylo upozorněno,že někdo vložil,ale vklad zůstal někde mezi a člověk za ním,si ty peníze vzal,protože mu vyšli z bankomatu ven.Takže,co má našinec dělat.?

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Co má našinec dělat? Od vkladomatu vždy odcházet s účtenkou. Z novinářské zprávy není jasné, co se stalo. Vypadá to, že vkladatel z nějakého důvodu vklad nedokončil. Po spočítání peněz je ještě potřeba částku potvrdit. Nejspíš to neudělal a od bankomatu odešel. Je potřeba číst pokyny na obrazovce.

steba
hodnocení

Průšvih je,že každý ten bankomat je poněkud jiný,místo -Potvrdit- jsem viděla nyní,že se má zmáčkouk/kliknout 2x za pár sekund - Pokračovat,takže ,člověk,co je s tím poprvě v kontaktu to může lehce nedotáhnout do konce

Konec je, když ti vyjede lístek, kde jest napsáno kolik a jakých bankovek se vložilo.
Pokud někdo jen vloží bankovky, nedokončí transakci a nemá v ruce lístek o vkladu je normální magor.
steba
hodnocení

Tady je to někdo dokonalost,prostě se to může stát nám obyčejným smrtelníkům,tak to vám nikoliv.koukám

Co se může stát obyčejným smrtelníkům? Že si nepočkají u bankomatu až jim vyjede lístek s tím kolik vložili?
Uznávám, stát se může komukoliv cokoliv. Ale když jsem u bankomatu, vše co se píše si čtu.
Pokud je někdo zblblej od počítače, kde jen bezhlavě mačká "další", tak tomu těžko něco radit.

uve
hodnocení

4x
Tvrdíte: Teď bylo upozorněno,že někdo vložil,ale vklad zůstal někde mezi
Tak to určitě nevložil na účet, základem je nebýt…, Číst si to co je na obrazovce a to co je na potvrzení vytištěného lístku. Vyřešeno. jakmile mu vyjede karta, tak by mu vyjeli i ty peníze, které bankomat nepřevzal, co se týká bankovek, které jsou zmačkané
Upozorněno bylo jistě Blesku nebo na novinkách či jiných senzacechtivých médiích.
uve
Lepší než 1000 slov, vezměte si stokorunovou bankovku, a jdete si to vyzkoušet sama, pak nám napište, zda to bylo tak těžké..
steba
hodnocení

Takže,video obsahovalo i hlavu dotyčného z kamery bankomatu,který ty vložené bankovky shrábnul...takže tak Blesku

uve
Úplně stejně, jako kdyby jste je nechala na lavičce a dotyčný shrábnul. akorát by tam nebyla kamera. Jedná se o blbost toho, kdo to tam nechal.
Klasika, lidi myslí na hlouposti. to se může stát úplně stejně i při výběru peněz, zapomenou tam kartu, zapomenou tam bankovky.Jen protože to píšou v novinách, si nebudeme nalhávat, že to je selhání techniky. Kvůli tomu například nejprve musíš odebrat peníze a potom kartu, nebo naopak? Nevím :) já jen vkládám.

hodnocení

3x
Nevím jak Komerční banka, mám jinou, ale není s tím problém.
Dám peníze a vyjede lístek, že na účet bylo vloženo tolik a tolik.
Občas se stane, pokud je některá bankovka pomačkaná, že to napíše něco o falešné bankovce a je třeba ji ověřit ručně.
steba
hodnocení

To není tak,že dáte peníze a vyjede vám lístek,tam je vždy na výběr,co máte kliknout a pokud to neznáte,vybíráte co zmáčnout a mezitím se transakce ukončí či co,... Výrazům jednotlivých výrobců bankomatu nemusíte ihned rozumět,slovo a vyvolává ve vás nezvozitu a někdo stojí za vámi,to je stres.Možná to ten dotyčný,udělal záměrně,že na nej tlačil.

hodnocení

3x

Nevím jak to má KB ale myslím si, že všechny banky to mají stejné.

Existuje bankomat pouze výběrový a pak výběrový a vkladový.

Po přihlášení do bankomatu se vybere že chci peníze vložit a otevře se příslušná přihrádka - ten bankomat má přihrádky dvě. po vložení bankomat oznámí rozpoznáno tolik a tolik kterých bankovek a vyjede lístek vloženo tolik a tolik peněz.

Neplést si výběrový a výběrový a vkladový

A ještě existuje platební - ten jsem nikdy nevyužil.

A vložit 100 Kč už asi nikde nelze - bankomat bere bankovky o min, hodnotě 200 Kč - který bere a nebo vydává stokoruny neznám,

Limit 200 Kč se týká výběrů.

Vkladomat umí zpracovat pouze bankovky, takže vklad 100 Kč by měl bez problémů projít. Banky ve svých informacích uvádějí pouze maximáolní částku, nebo maximální počet bankovek, který lze přes vkladomat jednorázově vložit. Informaci o minimální výši vkladu přes vkladomat jsem nikde nezaznamenal.

Bankomat má v sobě několik "přihrádek" většinou 4 ale bankovky jsou v 6 nominálních hodnotách.

Pokud tam vložím více druhů bankovek tak co bankomat udělá - tu navíc zařadí kam?

Na to se mě neptejte, neznám přesnou konstrukci. Jen jsem napsal, že jsem u žádné banky nenašel infromaci o omezení minimální výše vkladu přes vkladomat. Vždy jen omezení maximální částkou, nebo počtem bankovek.

hodnocení

3x
Vkládám občas do automatu KB a i dostí vysoké částky a můžu říct, že ten automat není žádný blbec... Ani jsem nepřemýšlel, že by mohl být někde problém. Na konci vyjede sjetina kolik kterých bankovek bylo.

Ale někteří si to asi myslí.

Viděl jednoho občana který z bankomatu vybíral větší počet bankovek a po výběru to asi 2x přepočítával u bankomatu.

hodnocení

2x

Takže,co má našinec dělat.?***kouknout se, pokud je to opravdu i vkladomat. Pokud nefunguje, jděte k jinému vkladomatu.

někdo vložil,ale vklad zůstal někde mezi a člověk za ním,si ty peníze vzal,***jak to víte?

steba
hodnocení

V článku byla tvář toho muže,co ty peníze,které neprošly do depozitu ,ale zpět, vzal a neodevzdal je,takže byl podezřelý z podvodu,je to pár dní,nechápu,že jste to nikdo nečetli ... Zjistit,že něco nefunguje je z tohoto případu jedna zlá zkušenost,že se toto může stát a pán co to vkládal si myslel,že je vložil

id
Ten pán co to vložil si nic myslet nemusel měl lístek z vladomatu o přijaté částce.
steba
hodnocení

No to nemůžete tvrdit,přeci.To nevíme,jak to přesně bylo,zůstává fakt,že peníze drapnul následující člověk.

Dostalo se mi pod ruku video o vkladu do Raiffeisenbank a tam je,jak 2x musí kliknout na -Pokračovat-,tak to bych nevěděla :-o

steba
hodnocení

A Moneta bank to má zase odlišná slova/ tlačítka a postup viz video na Moneta

hodnocení

2x
Já peníze nepoužívám, viděl jsem v TV video i s hlavou zloděje co je ukradl a od té doby platím všude svým tělem.
Takže jsi ženská:))
Nee. Můžeš hádat dál

hodnocení

0x
Zde přímo KB
Jak vkládání peněz do bankomatu funguje:
Peníze si jednoduše vložíte na svůj účet díky vkladovému bankomatu a debetní nebo vkladové kartě
Pomocí vkladové karty mohou na váš účet vkládat hotovost například vaši zaměstnanci
Na jednu operaci můžete vložit nejvýše 200 kusů bankovek v maximální hodnotě 300 000 Kč
Vkládat můžete pouze bankovky české měny, nelze vkládat mince
Bankovky stačí srovnat do úhledného balíčku, není třeba je řadit podle hodnoty
Bankovky musí být vložené volně – nestahujete je gumičkou, sponkou, ani páskou
Vkladový bankomat poznáte podle označení vklad / výběr
Více kb.cz/...
Podobné i u dalších bankovních ústavů...
steba
hodnocení

Toto všechno jsem si vyhledala a četla,

ale chtěla jsem video bankomatu KB,který chci využít.Článek o tom,že vklad pána,co se mu peníze neuložily,byl ve szprávách i s obličejem následujího muže,co si vyšlý vklad ponechal.

V jakých zprávách to bylo? Nešel by dát odkaz? Díky.
steba
hodnocení

Neukládám si dennodenní zprávičky ,takže si to vyhledejte sám,prosím pěkně

Když nechceš dát odkaz, nebo alespoň říci, kde to vlastně psali, tak smůla.
Opravdu to nebudu hledat. Taky bych mohl najít něco úplně jiného.
steba
hodnocení

Já jsem to viděla a vy pokud radíte zde,a neumíte na googlu vyhledat -" omylem u bankomatu byl muž okraden o 10 tis.,",když nevěříte

Takže ono se vůbec nejedná o vklad do bankomatu. Alébrž o klasický výběr. To se může stát u kteréhokoliv bankomatu, nejen u vkladového.
Otázka je, co s takovým člověkem, který si zapomene vzít peníze? Zato opravdu žádný bankomat nemůže.
Jen mě stále uniká, proč stále hovoříš o vkladu?
steba
hodnocení

Tady je téma a otázka VKLAD ,nebo to nečtete?

Čtu, ale co jsem našel, tak se jednalo o deset tisíc výběru zapomenutých v bankomatu někde v Ostravě.
Tudíž žádný vklad.
steba
hodnocení

Protože otázka je VKLAD a že to téma lidi rozvádějí,tak to už tazatel není povinnen odpovídat,jinak vznikne telenovela*ee*

Ano, otázka je vklad. Ovšem, když není žádný odkaz, kde se o tom píše, těžko něco radit. Jediný, co jsem našel se týkalo výběru. Tudíž netuším, kde je jaký problém s vkladem a kde se o tom psalo.
Šlo by sem dát nějaký odkaz? Ne jen, najdi si to sám. Moc děkuji za odkaz, kde se píše o vkladu.

hodnocení

0x
Nevím jak můžou zůstat peníze někde mezi. Vložím do přihrádky, bankomat přepočítá a hned vám napíše,kolik celkem jste vložila. Žádnou mezi přihrádku jsem neviděl,je tam jedna velká i na velký balík peněz.

Je tam "mezi" přihrádka, páč se mi několikrát stalo, že mi to vrátilo bakovku(bankovky), že se jim nelíbí. Stačí srovnat rohy, otočit a vložit zpět. Mezi tím jsou někde v mezi přihrádce uloženy ostatní, páč čekají na potvrzení vložené částky. když nesouhlasíte, všechny bankovky vyjedou zpět.

Alespoň takovou mám osobní zkušenost.

uve
Přesně tak to je. Jen nutno upozornit, že né každý bankomat současně je vkladomat. tazatelka píše, že jim nainstalovali v ulici bankomat. takže je vůbec otázkou, jestli bude moci vložit peníze !?!?
A ještě jedna informace, aj R bank a ČSOB uměj I přijímat peníze i bez karty, pomocí tokenu v mobilu. ČSOB výjimečně pouze na některých vkladomatech. A ostatní, jako Moneta třeba, tak ti to stále neumějí a musíte nosit plast.
Tak je jasné, že bankovky musí být narovnané, jinak to nevezme. Ale jinak bankomat sám rozezná hodnoty a poté vypíše kolik čeho a celkovou sumu plus případně napíše, jaké bankovky půjdou k přezkoumání a v případě falešné budou odepsané z účtu. Alespoň Moneta to tak má.

stire, ano, máte pravdu, já se Vám jen snažím vysvětlit, na vlastní zkušenosti, že "Nevím jak můžou zůstat peníze někde mezi" to tak opravdu je.

paveldvorak
hodnocení

0x

Papírky putují bankomatem do kazety, kterou pak bezpečnsostní agentura vajme a odveze na zpracování, je tam ěnkolik různých čidel rzmístěných na trase pokybu bankovek které detekují kdeco, lidí tam často hodí bankovky spojené drátenou kancelářskou sponkou gumičkou atd...i s tím se umí většina přístrojů poprat

vklad peněz na vlastní účet se nepovažuje za platbu v hotovosti, takže se na ní nevztahuie limit 270 tis nebo kolik je to dle zákona teď, pokud tam ale někdo cpe každý týden 2 mega, pozornosti banky to neunikne...co pak s tím? Podezřelé transakce se hlásí podle zákona

Ten první odstavec je dobrý nesmysl *haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]